PROJECT ONE by Maverick

Autor maverick, Kolovoz 24, 2020, 14:57:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dino.os

Rap

Citat: Smithwick maniac  u Listopad 28, 2020, 20:31:13
Moja neka procjena u pozicioniranju uz pomoć humminbird helix sonara sa internom naravno antenom na Dunavu je u najboljem slučaju razlika nekoliko metara od zadane točke.
Tj.nekoliko metara griješi od zadane točke u najboljem slučaju.
Ako znamo da  pola metra razlika u sidrenju lijevo ili desno drastično određuje  količinu ulova ili bar broj udaraca na mamac vjerujem da je ovo odlična investicija koja vrijedi svaku kunu..
Jel ne pratis istovremeno i dno iznad kojega se zelis sidriti?Nije li ta tocka i obiljezena radi odredjenog stanja na dnu (drvo,panj...)
U protivnim ako se i desi promasaj od kojeg metra,po cemu znas da je doista promasaj?
Thx

Smithwick maniac

Pratim Rap.
Po tome upravo i znam...
Na nekim mjestima po orijentirima sa dna a na nekima koji su blizu obale i sa samim pokazateljima sa obale.
Iako sa Point 1 nema potrebe za takvim dodatnim traženjima i dužim namještanjima prema dodatnim pokazateljima sa dna i obale.
Vjerujem da sidrenje ide puno brže, preciznije,sofisticiranije.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

maverick

Ja vozim uzvodno, obiljezim ribu....prodjem lokaciju ...stavim mjerenje..i pustam se prema spotu i usidrim se na udaljenost koja mi odgovara. Tu imam situaciju da kako me voda zanosi nisam uvijek siguran da li je riba lijevo ili desno od čamca...Vidim po putanji ali kako me tok zakrece nisam siguran. I tu nekih vecih odstupanja u odnosu na moj polozaj i polozaj ribe nemam. Ali kad sutra dolazim na taj isti panj onda ga vrlo lako profulam za par metara ...Nadam se da cu tu imati veliko poboljšanje s point one. Sad kad netko ovo cita reci ce da je lako ovako loviti ribu...Reci cu da nije i da nista ne moze zamjeniti ono sto znamo o varaličarenju. On kad nece uzeti  mozeg ga hebati na bilo kojem panju. Meni je ovo sve orijentir da je on tamo a ja gore iznad njega...na smuđa mislim  :stripii:,  onda se ja ne mičem i kombiniram stotinu varalica i prezentacija dok ne izvučem udarac. Oni koji pecaju na Dravi znaju da je to mukotrpan i tezak posao tokom cijele godine, Ali čitajuci izvjestaje s Dunava ni tamo vie nije zabacis pa ulovis...treba i tamo puno truda pogotovo kad vodostaj nije idealan...Tako da U ribolovu imamo samo dvije opcije...ili lovimo ili kukamo...ne zelim biti ovaj drugi  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Da je to lako može reći samo onaj ne upućen odnosno tko to nikad nije radio!! Takvi obično kukaju i pametuju o nečemu što neznaju!!

Smithwick maniac

Citat: maverick  u Listopad 31, 2020, 08:14:55
Ja vozim uzvodno, obiljezim ribu....prodjem lokaciju ...stavim mjerenje..i pustam se prema spotu i usidrim se na udaljenost koja mi odgovara. Tu imam situaciju da kako me voda zanosi nisam uvijek siguran da li je riba lijevo ili desno od čamca...Vidim po putanji ali kako me tok zakrece nisam siguran. I tu nekih vecih odstupanja u odnosu na moj polozaj i polozaj ribe nemam. Ali kad sutra dolazim na taj isti panj onda ga vrlo lako profulam za par metara ...Nadam se da cu tu imati veliko poboljšanje s point one. Sad kad netko ovo cita reci ce da je lako ovako loviti ribu...Reci cu da nije i da nista ne moze zamjeniti ono sto znamo o varaličarenju. On kad nece uzeti  mozeg ga hebati na bilo kojem panju. Meni je ovo sve orijentir da je on tamo a ja gore iznad njega...na smuđa mislim  :stripii:,  onda se ja ne mičem i kombiniram stotinu varalica i prezentacija dok ne izvučem udarac. Oni koji pecaju na Dravi znaju da je to mukotrpan i tezak posao tokom cijele godine, Ali čitajuci izvjestaje s Dunava ni tamo vie nije zabacis pa ulovis...treba i tamo puno truda pogotovo kad vodostaj nije idealan...Tako da U ribolovu imamo samo dvije opcije...ili lovimo ili kukamo...ne zelim biti ovaj drugi  :stripii:
E baš to sam htjeo napisati.
Pogodio si u srž  i puno ljepše i slikovitije opisao problem.
Na kraju krajeva slažem se i sa ovim posljednje napisanim tj." ili jesi igrač ili nisi ,ako nisi nećeš nikada ni biti" znao bi reći jedan stari odličan pecaroš nažalost pokojni.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

maverick

Kupis neku yamahu od hiljadu kubika  :stripii:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Pa dobro...

Yamahu si rešio, sad teraj dalje ostalo... :stripii:
       Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

mossi

Jesi koristio kompas prilikom određivanja mikrolokacije? Neverovatno je koliko sam motor unosi magnetnih smetnji u radijusu oko 50cm.. pa je kompas neophodan inače ti p1 neće raditi kako treba!

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

maverick

A nisam...stavio sam ga na jedan kraj čamca...tu sam na kraju najsiri pa sam udaljen od motora preko metra...kontam da je to dovoljno....a kompas ...zaboravio sam na to  :uf:

mossi

Nije kasno dok ne zategneš kablove..

maverick

:uf: Hebes li ti ista osim mene  :stripii: :stripii:

mossi

Šaraj malo nisam ja jedini...
Stari vic..

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing