YAMAHA 40/60 HETL

Autor maverick, Listopad 06, 2020, 20:41:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Citat: kawasaki  u Siječanj 30, 2021, 20:55:57
Slusam te godinama i prije cu ja pecat UL nego ti sarana u proljece  :stripii:

Jedno 7-8 godina kupim po vrecu...dvije kukuruza...Svake druge godine kupim i koju vrecu boila...onih teglica s raznoraznim okusima kupim na svakom početku sezone...U jesen...kad smuđ postane aktualan..to sve odnesem u Dravu i par dana bacim u limane ili tu na flosu...Smijesan sam i tom liku kod kojeg kupujem kukuruz ali sta da mu radim  :stripii: Želja definitivno  postoji i kupicu i za ovu sezonu....Zadnjih godina sam imao dosta slabiji interes za pecanje ali nada umire zadnja ...I evo svečano obecajem da cu ove godine uloviti par ozbiljnih šarana na otvorenoj vodi  :icon_salut:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DJ17

Pomagajte mozda je i napisano negde ali sve zivo sam procito i puno informacija pa se sve pomesalo a vec nemam pojma o ovome... jbg. Zanima me ako mi je visina zadnje glave camca(zrcalo) 42cm i gore je Yamaha 20ks i idealno stoji, kad bi danas sutra pazario 40/60 na rucku da li bi jednostavno mogo stavit samo jackplate i motor normalno gore ili bi ipak trebo podic visinu glave camca pa onda stavit ?

retfala

Teoretski da, a praktici bi ovisilo o jacini zrcala.

maverick

508 mm je duga...bilo bi to na knap ali onda jack plate ne bi imao funkciju koju treba...Tj ne bi mogao dici jos iznad linije dna...Ako je plastični čamac to se lako nadogradi i u nekoj kucnoj reziji...ako je aluminij...moraš nekom odvesti da ti navari taj dio...ili u oba slučaja da se radi neko sedlo...sve ti je to vise manje priča od 100 plus eura sto ne bi trebalo biti neki  problem ako se odlucis protegnuti za veci motor  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DJ17

Ojacali smo glavu  u startu ima celi rostilj iza :toothy9: bas iz tih razloga "mozda nekad"jaci motor hahaa. Ipak bi onda zavarili povisenje da i jackplate ima pravu funkciju... za sad je zelja za ovim motorom 101% a financije su na 50ak%... :stripii: fala na pomoci nadam se uskoro da cemo radit :icon_thumright:

maverick

A gle, čim postoji želja financije ce se vec nekako uskladiti  :clap2:

ZeroCool

Citat: maverick  u Travanj 06, 2021, 21:12:40
508 mm je duga...bilo bi to na knap ali onda jack plate ne bi imao funkciju koju treba...Tj ne bi mogao dici jos iznad linije dna...Ako je plastični čamac to se lako nadogradi i u nekoj kucnoj reziji...ako je aluminij...moraš nekom odvesti da ti navari taj dio...ili u oba slučaja da se radi neko sedlo...sve ti je to vise manje priča od 100 plus eura sto ne bi trebalo biti neki  problem ako se odlucis protegnuti za veci motor  :stripii:

Ja sam drugu prije par dana napravio Jp, isto je imao problem na Big foot-u bila honda 25 kratka noga sad uzeo Tohatsu 30 duga noga, uspeli smo ga dobit max 1cm gore....samo treba malo da se jp prilagodi i to je to

maverick

Riječ po riječ i prodje godina dana, danas sam nekako uspio izvaditi čamac pa jutrom na servis zbog jamstva. Na knap s vremenom pa nisam uspio ni sliku okinuti. Gledam 76 radnih sati, mislio sam da ih ima i više. Dojmovi su isti kao i prvi dan...svidio mi se  taj motor..svidio mi se prvi put kad sam ga provozao na nekom drugom čamcu prije nego sam se odlučio za kupnju. U leru tih, kao da ne radi...brz..dovoljno jak za mene i moje potrebe...Relativno mali potrošač s obzirom na veličinu čamca...teret koji furam itd itd. Kazu da honda ili suzuki trosi i dosta manje...Ovdje te samo presječe prvi put a kasnije se navikneš  :stripii: ...Uglavnom mali milion pozitivnih dojmova a ni jedan loš. Svakako preporuka bilo kome tko se nećka. Ne znam koliko kosta taj prvi servis tj treci...bio je nulti na montazi...bio je onaj na 20 sati i ti su bili besplatni....Sad koliko košta u okruzenju servis na godinu tj na 100 sati ne znam  :icon_scratch:

Gremlin

Ovde u Srbiji se i taj servis na 20 sati koji je kod vas besplatan uredno naplaćuje - oko 80-100 Eura, kako ko zacepi...
Toliko je i svaki drugi na 100, 200 sati - ako se ne menja impeler, a podrazumeva zamenu ulja u motoru i filtera, i zamenu ulja u mnejaču.

:sha:

mossi

Citat: maverick  u Rujan 16, 2021, 10:44:18
Riječ po riječ i prodje godina dana, danas sam nekako uspio izvaditi čamac pa jutrom na servis zbog jamstva. Na knap s vremenom pa nisam uspio ni sliku okinuti. Gledam 76 radnih sati, mislio sam da ih ima i više. Dojmovi su isti kao i prvi dan...svidio mi se  taj motor..svidio mi se prvi put kad sam ga provozao na nekom drugom čamcu prije nego sam se odlučio za kupnju. U leru tih, kao da ne radi...brz..dovoljno jak za mene i moje potrebe...Relativno mali potrošač s obzirom na veličinu čamca...teret koji furam itd itd. Kazu da honda ili suzuki trosi i dosta manje...Ovdje te samo presječe prvi put a kasnije se navikneš  :stripii: ...Uglavnom mali milion pozitivnih dojmova a ni jedan loš. Svakako preporuka bilo kome tko se nećka. Ne znam koliko kosta taj prvi servis tj treci...bio je nulti na montazi...bio je onaj na 20 sati i ti su bili besplatni....Sad koliko košta u okruzenju servis na godinu tj na 100 sati ne znam  :icon_scratch:

Dobar si, ja nagurao do 62 radna sata!  :rofl2: :stripii:
Pošto sam kupio motor u mislim julu, to izadje oko 50 sati.

Kao pecaroš, godišnje od 50 izlazaka (max) eto imam i 50 radnih sati..  :baba:

Znači Milan ne treba da brine za nov motor, .. ko Nov!  :ok: :hi:

Gremlin

Ma vis te obojica neozbiljni... :stripii:

Moj kolega Fića kupio Yamahu 25 ks u Februaru, do sada nabio preko 250 h...voli čovek trolling, pa to ti je.

:takoje:

pajdo77

A i vlasnik je benzinske usput,

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

Gremlin

Ma nije...mada bi meni bilo super da ima, pa da točim za džabe.
Od tih 250 sati 200+ je na 1200 obrtaja za trolling...

:stripii:

maverick

A prije dok je bilo vise volje, zelje za dokazivanjem...opcenito se i drukcije islo u ribolov...Malo je bilo veceri da zbog dobre pozicije za vobler ne predjem i po pedesetak km...sto nocu...sto danju...tad se radilo 700-800 sati godisnje...Ali ta vremena su nekako u ovoj zivotnoj fazi iza mene. Volim ribolov, volim nautiku i ovo je i nekako realan broj sati koji radim zadnjih par godina. 

alex7777