Samopražnjenje

Autor SMT, Listopad 14, 2020, 10:36:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ovakove imamo svi i jedno dvadesetak sam ih namontirao drugim

best free image hosting
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Šta znači da neke moraju da se "koso montiraju" ?

Imam sledeći problem...

Na Tajmenu je bila Oskulati pumpa, radila godinama bez problema, ali pre mesec-dva crkla, izgorela ne znam razlog...

Kupim novu, kod Buse, Seaflo 600gph, oko 42€,  plovak se aktivira svaki put, bez greške, ali neće da ugasi, vrti u prazno, gura vazduh, nikad da stane...

Odem da zamenim i da mi čovek istu, samo piše Oskulati i valjda je 750, nebitno, skuplja manje od 5€...

Ista stvar, pali, radi, ne gasi...

Kad zaljuljam čamac nekad ugasi, ali uglavnom kad krene ne staje jako dugo...

Ne mogu da ukapiram u čemu je problem, pa ću najverovatnije staviti prekidač jer sam svaki dan skoro tamo, a drugo rešenje ne vidim...
       Nema više divljeg bučka. :no:

šajzika

Citat: maverick  u Listopad 31, 2021, 20:05:55

best free image hosting

ta tvoja je sa plovkom u sebi ili ?
koliko sam shvatio , neke imaju u sebi a neke drugacije, ili sam krivo shvatio Gremlina  :uf:
Audentes fortuna iuvat

alexdja

Dobro si ga shvatio...

Ova sa slike ima plovak i takvog izgleda su manje više sve...

Čim piše auto, ima plovak...

šajzika

:uf: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii: :ok:

gdje ima tih za 20 europljana ?
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ima na aliexpresu...Zvonko je zadnji put narucio nekoliko komada , reci mu da ti posalje link...Imaju plovak i ne zahebavaju kao ove kod alexdje...Alexa taj problem se javlja kod mnogih pumpi koje su cak i skuplje...mora da se montira malo na koso...da bi se gasila i tad ne pokupi skoro svu vodu iz kadice vec ostane jedan dio...pokusacu ovih dana snimiti kako treba...uglavnom podignes prednji kraj mozda jedan cm tako da plovak pada lakse prema dole kad nema vode....imas one dvije zakačke sa strane pa skini donji dio i bit ce ti odmah jasnije na koju stranu se treba nagnuti
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Skidao sam je 100 puta i jedino što mi padalo na pamet da probam da je odignem malo, ali nisam bio siguran šta ću dobiti time, čak sam razmišljao da otežavam plovak  :uf: ...

Kapiram sad šta govoriš...

Ne smeta mi što će ostati vode unutra...

Samo još da ukapiram kako da je pričvrstim tako nakoso ili da sačekam tvoj snimak...

Hoće biti prikazan pre snimka pravljenja sidra ili nakon toga?  :icon_biggrin:

maverick

:stripii: Imas dva vijka s kojim je šarafiš na tom dijelu koji se odvaja...odpustis ih i pod jednu stranu podbacis nesto i zategnes...ako je tako učvršćena

alexdja

Pa zašrafljena je sa 3 šrafa u podu one korpe dole...

Nemam puno "mesa" dole u koje se šrafi, i moram da nađem nove adekvatne šrafčiće, ali nabudžićemo nekako...

Važno mi je što sad znam kako rešiti...

I još važnije. što sad znam da nisam lud...

:stripii:

Hvala!  :thumbsup:

Gremlin

Citat: šajzika  u Listopad 31, 2021, 20:40:18
Citat: maverick  u Listopad 31, 2021, 20:05:55

best free image hosting

ta tvoja je sa plovkom u sebi ili ?
koliko sam shvatio , neke imaju u sebi a neke drugacije, ili sam krivo shvatio Gremlina  :uf:

Dobro si sve shvatio, ove oblika kao ova Maverickova, SeaFlo i Attwood Sahara imaju u sebi integrisan plovak, zato su malo veće  i teže. Ostale pumpe (kao ona što si postavio) moraju da imaju i dodatni plovak koji aktivira pumpu kad nivo vode poraste, što dodatno komplikuje i montiranje i elektro instalaciju - ovde 2 žice i crevo i ćao.

Ja stvarno nisam u fazonu da se igram za 10-20 Eura sa tako važnim delom opreme kao što je kaljužna pumpa - shodno tome ću naručiti Attwood Sahara, onu srednju što je JuraJura pomenuo.

:occasion14:

@alexdja:
Kempi pravi u boksu "L" profil na koji se montira pumpa i eventuano plovak ko voli. Taj profil se fiksira jednim šrafom za zid kaljužne kutije, lako se skida ako ima potrebe, a može i da se podesi visina na kojoj se nalazi sama pumpa

alexdja

Hvala Gremline...

Napravićemo nešto...

Ako ja ne budem umeo, smisliće marina1983...  :icon_biggrin:

Imam Atvud na Hanteru mislim da je oko 70-80€ bila, sigurno ima ovde negde da se nađe čim ih Žmiga ugrađuje...

maverick

Alexdja sad sve znas, kod nas cak trgovac kad kupujes pumpu kaze da je malo nakosiš...luda kuca  :stripii: Dok vi razglabate o samopraznjenju ja sam skoro sklopio samopunjenje  :stripii: preradio sam pumpu i narucio novi pistolj i novo crijevo da mogu ubacivati vodu u čamac  :stripii: Ono tipa...idemo neki dan u šumu ...ulazimo s blatnim nogama ...ljeti plaza...unese se pijesak tako da ce ovo biti za pranje čamca iznutra i izvana...Vec je isprobano...jako lijepo radi...pereš...odnosno sapireš i ova pumpa za praznjenje izbacuje...doista vrijedna spravica na čamcima tipa kao moj...Samo nece kao na ovom videu uzimati vodu iz kante vec iz Drave kroz jedno malo sito

alexdja

@Gremlin

Mada bih ja sad pre uzeo tu što Šajzika treba da naruči sebi i meni... :stripii:

Gremlin

Imam ja direktnu kombinaciju iz "Motomarine"...sve što se naruči do utorka, stiže u subotu.
Verujem da je jeftinije nego kod Buše i kod Žmige, jer je prva ruka, pa ako hoćeš Attwood, mogu da naručim 2 komada.

Zbog tih tvojih i sličnih problema sa "zamenskim" pumpama nisam u fazonu da ciganišem za 10-20 Eura i rizikujem neko sranje.

Za tu Šajzikinu ti treba dodatni plovak - dodatno drndanje.

alexdja

Citat: maverick  u Listopad 31, 2021, 21:24:20
Alexdja sad sve znas, kod nas cak trgovac kad kupujes pumpu kaze da je malo nakosiš...luda kuca  :stripii: Dok vi razglabate o samopraznjenju ja sam skoro sklopio samopunjenje  :stripii: preradio sam pumpu i narucio novi pistolj i novo crijevo da mogu ubacivati vodu u čamac  :stripii: Ono tipa...idemo neki dan u šumu ...ulazimo s blatnim nogama ...ljeti plaza...unese se pijesak tako da ce ovo biti za pranje čamca iznutra i izvana...Vec je isprobano...jako lijepo radi...pereš...odnosno sapireš i ova pumpa za praznjenje izbacuje...doista vrijedna spravica na čamcima tipa kao moj...Samo nece kao na ovom videu uzimati vodu iz kante vec iz Drave kroz jedno malo sito

A koja pumpa gura pištolj?