Motori 40 plus

Autor Dr.Motte, Listopad 24, 2020, 20:15:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

feco

Svaka čast i sve čestitke  :clap2: :clap2: :clap2:
POLAKO I BEZ VEZE

im84

Gdje, koliko para? Daj nesto
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Citat: blue rapid  u Veljača 08, 2021, 08:23:59

Evo, ja uzeo Suzukija 40/60, uz Hondu najviše kubika, a po cijeni su tu negdje. Najvažniji razlog je bio najbliži serviser... Napišem dojmove kada bude montiran i vožen na čamcu.

Mislis, ima najmanje kubika u toj klasi tj 941...a konkurencija 996, 998,995
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Definitivno dobar motor najlaksi od spomenutih sto na ovim camcima daje
prednost.

nele01

Ima samo jedna mala razlika u odnosu na hondu i yamahu 40/60. A to je 3 cilindra, i taman je to ta razlika od 8-9 kg.
Cenovno su u 200-300 EUR.

P.s. nisam bas siguran za hondu koliko cilindara ima, ali posto pise da je ona 110 kg, a toliko ima i original 60 KS, a vidim da ona ima 3 cilindra, pre ce biti, da samo Yamaha u tom segmentu ima 4 cilindra.

maverick

Honda 50 je tri cilindra i 800 kubika a 60 ks je 4 cilindra i nepunih 1000 kubika
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Honda 40-60 ima 4 cilindra?

Posto je ova “redovna” 60 ks sa 3... Ako se nešto nije promenilo...

Meni ova redovna, brutalno izgleda... bas kompaktna i lepo spakovana... Rado bih je imao...

maverick

E hebem ga sad...i tri cilindra...meni je odzvanjalo uvijek da je 4... nisam ni razmisljao o manje

alexdja

Koje su po vama prednosti i mane 4 ili 3 cilindra?

Ili recimo 2 bregaste kod Suzukija 40/60 (DOHC) u odnosu na ostale 40/60, 40/70, koji su SOHC?

P.S. Čitao sam po guglu, nego me zanima konkretno lično znanje i iskustvo nekoga od vas ako ih ima...
       Nema više divljeg bučka. :no:

SMT

Honda odavde kreće sa 4 cilindra...

nele01

Citat: alexdja  u Veljača 09, 2021, 12:12:01
Koje su po vama prednosti i mane 4 ili 3 cilindra?

Ili recimo 2 bregaste kod Suzukija 40/60 (DOHC) u odnosu na ostale 40/60, 40/70, koji su SOHC?

P.S. Čitao sam po guglu, nego me zanima konkretno lično znanje i iskustvo nekoga od vas ako ih ima...

Evo preuzet tekst, jeste da se radi o automobilima, ali sve lepo objašnjeno:
https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/auto-moto/savjetujemo-bolje-rabljeni-s-cetiri-cilindra-nego-novi-s-tri-cilindra-1041795

alexdja

Čitao sam kao što rekoh svašta po internetu, konkretno ovaj tekst se odnosi na trocilindarske turbo motore u poređenju sa četvorocilindarskim atmosfercima ako se ne varam...

Nije ni jasno iz istog , na kraju iz zaključka, da li uzeti jedno ili drugo...

Citat:Motori s četiri cilindra su puno izdržljiviji, mirnije i uravnoteženije rade, pa samim time treba očekivati da će napraviti više kilometara od 3-cilindarskog turbobenzinca. Možda bi bio najbolji savjet, ako se ikoga uopće može savjetovati po tom pitanju, prigodom kupnje novog automobila uzeti 3-cilindarski motor s turbopunjačem, a kod rabljenih birati marku i model s 4-cilindarskim agregatom.

Da li iz ovoga zaključiti da kad kupuješ nov VB motor treba uzeti s 3 cilindra, a polovan s 4?

VB motori su još uvek nešto drugo u odnosu na automobilske i kod njih još nema turbina, bar ne u serijskoj proizvodnji, a da ja znam...
       Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

Danas kad uporedjujemo Hondu i Yamahu kao vanbrodske u motore u istoj klasi da su tu razlike vecinom u boji...ostalo su nijanse koje nama ne znace ama bas nista. Motori s tri cilindra jesu optereceniji...nema ravnoteze u radu parnih cilindara pa se negdje stavi i neki protuteg ali to su stvari koje oba branda imaju rijeseno do savrsenstva. Mislim da Mercury i Suzuki tu ne zaostaju ni korak. Ionako motore bi trebali kupovati po povjerenju u najblizeg ovlastenog servisa...a ostalo su nijanse...Meni se najvise svidjala Honda 60 ks toliko da nisam ni gledao broj cilindara...Yamaha je bila izbor jer sam imao najpovoljnije uvjete i to je kod nas nekako kao VW dokazano i konstantno...
Vrijeme ce pokazati ako je uopce to i bitno...motore ionako ne vozimo cijeli zivot vec kad udjes u taj krug onda mjenjas svakih nekoliko godina, naravno ako imas mogucnost....

SMT

Bas tako...  :clap2: :hi:

Dopunio bih te samo da su to motori napravljeni da predju na moru ko zna koliko hiljada sati... Mi napravimo 300-500 ili 1000 sati, za ne znam koliko godina i ulazimo u paniku oko kvarova...  Trazimo mane svim tim ozbiljnim brendovima a motori su stari godinu, dve ili tri... Sedi, pali, vozi i uzivaj...

Zamisli Honda zbog tri cilindra “crkne” na 500h rada... Meni to zvuci neverovatno... Neko bi u toj fabrici ugasio svetlo i zaključao je, da se ne blamiraju više...

To su preozbiljne fabrike i cela ta priča oko njih...