EFI motori, Filteri Separatori vode

Autor mossi, Prosinac 13, 2020, 13:46:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mlb

Ostala nam je ta navika iz vremena kada smo vozili tomose cvaje koji sve gutaju! Ovo su kudikamo složeniji i osjetljiviji motori na te stvari !! Da ne treba ne bi ga stavljali ni na većinu auta sa tim novijim motorima!!

Gogica

Zanimljivo da mi nitko nije uopce spomenuo taj filter/separator kod kupnje motora. Imam jedno 15 tak sati na motoru pa cu ga ugradit sa 20 kad ce na servis.

Rap

Kod ugradnje te treba upozoriti,pitati,ne kupnje.

mossi

Niko ovde ne misli da uštedi 50e.
Jednostavno NIKO nije ništa rekao na tu temu.
Ja kao kupac ne moram da znam sve o EFI motorima, separatorima i sl.
Trenutno separator može da se ugradi samo na vodi.. jer ne mogu da izvučem čamac na suvo.

Ova tema je i pokrenuta da bi se ljudima pomoglo!  :ok:
Dobar savet NA VREME vredi PUNO!  :notworthy:

:hi:

Dbozuric

Meni je serviser u Osijeku rekao da bi trebalo staviti naručio i montiro ,holenderi normalno nisu štimali ima radnja uOs sa tim stvarima 150 kn sve

šajzika

Citat: mlb  u Prosinac 13, 2020, 21:12:06
Apsurd mi je uzeti novi motor sa direktnim ubrizgavanjem za 5+ milja eura i gledati poći jeftinije 50 eura i ne ugraditi separator!  :BangHead:
U pravu si. Koristio sam separator par godina i mozda jednom ili dva put ispustio vodu iz casice. Jednostavno kondenzat se stvara i budu one crne fleke u gorivu koje se vide golim okom, posebno ko ne ide cesto, zato su cak i preporuke za razne aditive sto Rap spominje.
Uvijek me bilo takvih gluposti strah , posebno sto nisam vican rastavljanju vb motora kao npr. Maverick pa vjerujem da bi bilo tegljenje do kuce i spominjanje svega i svačega.
Situaciju na moru ne zelim ni zamisljat
Audentes fortuna iuvat

mlb

Upravo tako , nemora kupac znati ništa oko motora pogotovo ako nema nekih dodira sa tom tematikom! Iz tog razloga postoje majstori koji ugrađuju i servisiraju motor i oni trebaju odraditi taj dio posla i dati preporuku šta i kako radi nedajbože nekih kvarova pogotovo dok je motor u garanciji!! Ako neznaš, platiš i vozi , ne razbijaš glavu šta bi bilo kad bi bilo nego pecaš i uživaš na miru!! :icon_thumright:

mossi

Nisu ovde u pitanju "Neki" majstori. Nego ovlašteni trgovac i ovlašteni servis.

Kad god otvorim neku temu ispadne da moram da se pravdam zbog nečega..

Možda je bolje da svako sebi izgugla šta mu treba, a smisao foruma neka bude Kafana.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

maverick

Mlb je majstor pa gleda s te strane......nije da se naljutis na njega...Forum kao i bilo koji javni medij daje za pravo svim sudionicima da napišu svoje misljenje a netko ce vec izabrati onaj dio koji mu je zanimljiv. Tvoj odabir teme je vrhunski bar iz razloga sto se dosta pecaroša javi s iskustvom i preporukom...A to je bitno...Logikom ovo kosta toliko i toliko pa onda je realno da ima i ovo...ladno bi rekao MLB kakav je to pecaros ako ima za motor a nema za dva tri Lesatha po 5000 kuna  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Rap

mlb

Nemoj se druže mossi osjećati prozvanim , govorim općenito!! I na te majstore (ovlaštene)  sam i mislio!! Ne može ti neovlašteni ni raditi pod garancijom ako hoćeš da traje sama garancija , to znaš i sam!!

nele01

Pričao danas sa momcima iz Yamahe. Separator ne mora, ali moze po zelji kupca da se ugradi. Garancija vazi ako ga imas, a i ako ga nemas.

šajzika

Znaci važi garancija ako imas vode u benzinu i povodom toga nesto rikne, npr injektor?
Audentes fortuna iuvat

nele01

Citat: šajzika  u Prosinac 15, 2020, 03:18:05
Znaci važi garancija ako imas vode u benzinu i povodom toga nesto rikne, npr injektor?

Za sve dalje morate se obratiti yamahinom ovlašćenim servisu.