EFI motori, Filteri Separatori vode

Autor mossi, Prosinac 13, 2020, 13:46:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Korisim quicksilverov, iz razloga sto do njega dodjem na jednostavniji nacin...imam i fuel set..ali imas u auto industriji niz sličnih dodataka, koji jednostavno ociste dizne , sagore zaostatke svih prljavstina...vode...jedna doza u jedan rezervoar je dovoljna na par mjeseci...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Tićo

maverick

Ne znam sta imate od trgovina nautickom opremom, ali svaka malo bolja radnja ga kod nas ima...kosta pedesetak i koji euro...otprilike...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

cucov

Kupio sam separator goriva pa me interesuje koim ga redosledom spoiti: rezervar-separator-pumpica za gorivo- motor ili ?

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

šajzika

Audentes fortuna iuvat

cucov

Tićo

Citat: Tićo  u Prosinac 21, 2020, 18:23:31 A koji separator i gde ima da se uzme?
pitao, nisam ugradio i pogrešio sam :BangHead:

mossi

Šta se desilo?
Nije hteo da pali ili nešto skupo?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Tićo

mossi

Ima li neki separator za Ose?!

Separator za vodu i dalje nemam. Ni aditiv još nisam kupio, a ni ne vozim ga.

Vadim čamac ovih dana, pa će valda sve na svoje mesto.

maverick

Pričali smo o tome vec dosta puta...separator i koristenje motora u nekoj normalnoj exploataciji je rijesenje za dugovječnost...Jos imate i problem sa ovlastenim servisom...Ako vremena nemaš...natenkiraj i doci cu ja na pecanje i vozanje...dobri smo....necu ti nista naplatiti  :stripii:

mossi

Taj HETL je čudo. Malo zeza u startu, da bi kad produva, radi ko švajcarac. Danas je proradio kad sam skinuo kapu i kvrcnuo par puta interni filter. Fabrički tih i miran rad.

maverick

Ja sam tu jako kritičan...kad bih morao na novom motoru skinuti kapu kad palim...natovario bih ga u gepek...s Tunjom i Jurom jer su oni ovako dva tiha i fina momka...odvezao u trgovinu i ovlasteni servis i iznabijao prvu trojicu uposlena koje bih susreo...Ista prica i s tom Ticinom pumpom...Očito kod vas i kvaliteta goriva ima ulogu...ali da vam netko nije rekao..objasnio...separator...servis...jamastvo...ja ne znam...Kad pisem poruku s malo odmaka cak vam se i divim koliko ste smireni u tim situacijama...i valjda sam ja skloniji nasilju( ili je do ovog gore nevedenog okruzenja  :stripii: ) ali ne bih olako pustio takve zajebancije

mossi

Puno fitilja je potrošeno, živaca više nema pa ni nerviranja. Nadam se da niko neće naleteti u lošem momentu.

Posle današnjeg dešavanja, ipak misim da je problem u gorivu i tom malom fabričkom filteru koji ću rastaviti i možda zameniti.

Motor nije paljen 17 dana. I sva sitna sranja se dešavaju ovog leta upravo nakon višenedeljne pauze. Unutar 24-48h motor radi, sasvim normalno.

Danas je motor, kao i svaki put upalio normalno, ali radi nestabilno i ugasi se posle kratkog vremena 10-20-30 sekundi nisam merio. U prethodnim situacijama, obično bi nakon što bi povukao gorivo radio normalno. Danas ne, rad je bio nestabilan kao da radi na 3 cilindra 5 minuta. Krvc na unutrašnji filter, start i proradio kao da je sad iz radnje.

Rešiću to ovih dana. Ali ide čamac u dvorište pa ću da ga raskupusam ko čovek.

Tićo

Citat: mossi  u Kolovoz 19, 2023, 14:51:56 Puno fitilja je potrošeno, živaca više nema pa ni nerviranja. Nadam se da niko neće naleteti u lošem momentu.

Posle današnjeg dešavanja, ipak misim da je problem u gorivu i tom malom fabričkom filteru koji ću rastaviti i možda zameniti.

Motor nije paljen 17 dana. I sva sitna sranja se dešavaju ovog leta upravo nakon višenedeljne pauze. Unutar 24-48h motor radi, sasvim normalno.

Danas je motor, kao i svaki put upalio normalno, ali radi nestabilno i ugasi se posle kratkog vremena 10-20-30 sekundi nisam merio. U prethodnim situacijama, obično bi nakon što bi povukao gorivo radio normalno. Danas ne, rad je bio nestabilan kao da radi na 3 cilindra 5 minuta. Krvc na unutrašnji filter, start i proradio kao da je sad iz radnje.

Rešiću to ovih dana. Ali ide čamac u dvorište pa ću da ga raskupusam ko čovek.

kada ovo čitam, nije mi dobro...motor mi stoji mesec dana kod majstora jer nema odgovora od dilera šta da se radi... Motor je u garanciji. E ovako stoje stvari. Idem kupim deo o svom trošku, a njih ko jebe... Nemam više te živce. Što kaže Mario mnogo smo mi mirni i tolerantni... A garancija ti vredi dok nešto ne rikne...