EFI motori, Filteri Separatori vode

Autor mossi, Prosinac 13, 2020, 13:46:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Ja sam taj separator šmekao od prvog tj nultog dana.. pošto sam imao motor sa karburatorom, nisam imao nikad problem 12 godina.

Nisam ga montirao, jer mi se nisu bušile komore i to je kanalisanje creva cik-cak.. komplikovano..

Ali šta je tu je..
Čim dozvoli vreme.. biće ugradjen.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

toktiz

Citat: Rap  u Prosinac 13, 2020, 19:19:19
Jel ima netko bez separatora a da je vlasnik Efi motora?
IMA!
Ali samo zato što sam lijen, pa mi stoji u autu, a ne u čamcu. Imao sam to zadovoljstvo da s Maverickom veslam skoro 20 km, jer je novi Tohatsu dobio vodu u gorivu. Kad sam kupio novi Mercury 20 efi nije bilo govora da ne stavim separator iako mi je Borna rekao da na motorima do 20 ks separator nije uvjet garancije, ali mi je preporučio da svakako stavim separator. Mislim da tih 300 kn koliko dođe separator stvarno nije vrijedno toga da se negdje smrzavam 2 sata, a kamoli da se nešto pokvari na motoru zbog toga.

maverick

Nikad ti nije bilo ljepše nego taj dan kad smo veslali  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

smudjoslav

...Ajd da kazem I ja nesto koji pojma nemam...
Sto kaze Rap pravite kvantnu fiziku oko malo ozbiljnijeg filtera I ugradnje istog...
Iseces crevo I spojis kako je oznaceno strelicama...Ende...
Druga stvar koja mi nije jasna je veslanje 20km?!?
Pa zar nemate nekog kolegu koji bi dosao po vas I doslepao do veza?!?
Ovde kod mene se tako nesto podrazumeva pa cak I ako ne poznajes dodicne koji imaju problem sa motorom ili bilo cim na Dunavu... :ok:
Jedino ako volite da veslate, onda ovaj moj post nema poentu... :uf: :stripii:

maverick

Ne prave kvantnu fiziku, napominjem da nisu svi ovdje sposobni a niti  imaju potrebu da to rade. Separator imamo jos od golfa jedinice....i sasvim je normalna pojava na motorima bilo koje vrste...Sam motor ima jedan filter , vecina novijih ima i dva...jedan je mehanicki a drugi je odvajač vode, Manjeg su protoka i prilagodjeni su potrosnji tih motora.
Separator je odnedavno kako su se počeli prodavati motori s direktnim ubrizgavanjem postao normalna pojava...Da li serviser ima potrebu prodati i namontirati separator...ne ulazim u to...Ali kvaliteta naseg goriva je bar po onim tablicama koje su nam prije bile javne poprilčno lošija nego po ostalim zemljama EU tako da ...nije ga loše imati plus kondenzacija rezervoara u komorama, plus prljavi spremnici na benzinskim crpakama..itd itd
Drava je pusta rijeka , ljeti na dvadesetak kilometara ima dvadesetak pecarosa od koji dva imaju čamac...zimi na minus 5 nitko normalan ne peca... :stripii:Nama je čamac crkao uzvodno od veza pa smo veslali od zavoja do zavoja a ostalo je odradio riječni tok...i koga god da nazoves u pol noci , dok ustane dok dodje do čamaca treba mu sat dva...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

:eek: Pa šta ste radili u pola noći na minus pet na rijeci   :uf:   

Mislio sam da sam sa svojim ribolovima otkačen, ali ovo   :notworthy:   :notworthy:  me uvjerilo da sam kamilica kakvih ima   :stripii: :stripii:

:occasion14:

maverick

Pa nije tema ali mi pecamo...odemo dok je plus...pa jigamo...pa malo da bacimo vobler kad padne mrak...pa onda nece nece..pa nas prokenja taman kad smo mislili ici kuci...jbg...onda podjelimo sendvica sto imamo i ostajemo na vodi  :stripii: Mujo igra dok dobija  :stripii:

nekinho

Tako vam i treba kad ste išli 30km dalje, što niste ostali na 500m od veza ko svi normalni, ne bi bilo ni ribe, ne bi ni pecali dugo, uživali bi u prirodi, brže bi bili kući, a ne bi toliko ni veslali...  :stripii:

nekinho

Šala naravno, žao mi vas je , ne mogu zamisliti ništa slično a ne da to proživim.... Već sam prolupao u ove tmurne dane, prvo zatvoren i boležljiv pa sada obveze i posao; pa mi malo šale uljepša veselje i dan  :uf:

pajdo77

Ja ni na ekskurziju nisam išao tako daleko ko ovi pecat. Mora da se onda plaćalo po kilometru pa starci stisli  :stripii:

maverick

Od kad imam novi čamac zena mi je ogranicila mjesecnu potrosnju goriva na 1000 kuna...pa ti racunaj di sve idem  :uf: :stripii: :stripii:

Rap

Da je gore Honda još bi joj od tih 1000 i vratio  :icon_biggrin:

maverick

Ili skinem separator pa ja i Mr Z veslamo   :stripii:

Rap

Salu na stranu,imas odlican motor!Trosis kako i koliko  se vozis.Zadovoljstvo nema cijenu ma koliko ona visoka bila.

dino.os

Maverick, spomenuo si aditiv za gorivo koji malo sipneš prilikom servisa, da pokupi nakupljenu vlagu i malo pročisti sistem. Koji aditiv stavljaš? Pretpostavljam da je dovoljno jednom godišnje....ili možda više?? Thenks