Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ma ne...dozvolu moras kupiti svakako...necu sad voziti 100 km po pecanju da me netko jebe kad dodjem tamo...Mene vise zivcira to sto se na Dravi nalazim na tromedji i trebam tri dozvole da bi pecao di god zelim.....Osječka...Valpovačka i Baranjska ....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Ovo je više odgovor na rođinu provokaciju što je sad obrisao  :stripii:, Ali šta je je , rade gospoda šta ih je volja , ja nevolim teži put pa platim jbg!!

maverick

Citat: šajzika  u Siječanj 04, 2021, 21:45:48
Cekaj Marijo  i čemu pričamo i tko će naravno to provodit?
I štoje 155 166 ili 221 kg po ribicu?

Nisam skontao drugi dio tvog posta...Da svaki ribolovac ima pravo odnijeti 166 kilograma ribe za jednu ribolovnicu tj za tih 9 mjeseci koliko je dozvoljeno pecanje....Mislim da je nasa Zajednica imala ili ima negdje oko dvadesetak kilograma ako se ne varam...ne mogu sad naci tocan podatak ali pricali smo tu o njemu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Nasao sam podatak  da je Ovlastenik u Parku Prirode u Ekonomskoj osnovi predvidio izlov od 83163 kg ribe, a to bi bilo 60 % godišnjeg prirasta. Osnova je rađena na bazi 500 ribolovaca pa odtud kad se to dvoje podjeli dodjeu do 166 kilogarama po pecarošu

maverick

Ne znam koji je urac tema bila zakljucana, valjda je netko slučika stisnio... Uglavnom...da pojasnim onu aplikaciju mRibič, znači to je napravljeno i sad je trenutno u fazi testiranja. Očekuje se uskoro puštanje u rad i njena potpuna primjena...Oni koji su bili na e edukacijama su dobili ineke pristupne lozinke da malo vjezbaju. Uglavnom ide prijava kad kreneš na pecanje i dalje ti internet ne treba....pratice te preko gps(aplikacija) da li si u mjestu gdje si prijavio pecanje...E sad kako je s nama koji dnevno prevalimo od 20 do 100 kilometara i predjem 4 ribolovne zone...ne znam. Ona ce svakako sluziti kao evidencija u koju smo prije upisivali ulove...Samo sad su kvote takve kakve jesu pa treba obratiti paznju na to...Vrlo brzo se prebaci tih dvadesetak ili koliko vec kilograma ribe...Ni ne znam koliko je sad po kojem ovlasteniku dozvoljeno osim u Parku je tih 166 kilograma

Harley

Pratiti ce me jedino preko satelita tamo gdje pecam!!!  :nono: :nono:
Nema signala tamo gdje pecam. Znaci ne treba mi niti dozvola :stripii:
Living your dreams, do not dream the life

Rap

Ma koga sisa,prijavis se da ides a gdje ces zavrsit koga je briga.A pratit cete mos mislit.Gdje se daje privola za pracenje?

pajdo77

Neka oni od tog novca koji dobiju plate ribočuvare a ti isti obilaze teren pa će znati gdje smo,šta i koliko lovimo. Kraj priče.

dravski pecaros

Citat: Rap  u Siječanj 09, 2021, 20:42:35
Ma koga sisa,prijavis se da ides a gdje ces zavrsit koga je briga.A pratit cete mos mislit.Gdje se daje privola za pracenje?
.

Kolega prate nas već 10 godina samo mi toga nismo svjesni...ko god ima pametni telefon sve znaju o tebi ako to požele  :occasion14:

maverick

A gle, za sad je priča takva kakva jest. Da li ce tako biti i dalje ostaje nam da vidimo. Ja osobno ne znam ni gdje je tu granica privatnosti...Osim tog "praćenja" ostaje nam i sama legitimacija....Kad skeniras QR code na novom uvjerenju izbaci sve tvoje osobne podatke...s oib-om....tom nesretno dozvolom itd itd....Ali sta da radis...čekacemo da vidimo u kojem sve to smjeru ide

alex7777

Nista to nevalja doci ce scenarij od JAMES CAMERON-a   iz terminatora JUDGMENT DAY  :hi:

tutnja

Od samog početka mi je to "mirisalo" na lošu kopiju nizozemskog sistema.. sad s tom aplikacijom sam gotovo siguran da je netko loše "prepisao" i prilagodio za dobru lovu
Sistem je sličan, sve ostalo nebo i zemlja..
Tamo kupiš dozvolu u bilo kojoj trgovini ribolovnog pribora ili online od ribolovnog saveza.
Uz dozvolu dobiješ knjižicu nekih 100-200 stranica sa kartama i detaljnim popisom svih voda na kojima smiješ pecati i obavezan si ju imati sa sobom uz dozvolu( preko 90% od svih voda u državi ), lovostajima, zabranama itd. jer svaki klub može donijeti svoja dodatna pravila.. Npr. jezero zabranjeno za bilo koji vid varaličarenja, produžen lovostaj ili dodatna zabrana npr.  mjesec dana u jesen, čamac ili ne, noćni ribolov itd...
E da bi olakšali ribičima, napravili su aplikaciju koja ti to sve odrađuje. Registriraš se brojem s dozvole i biraš vodu.. po parametrima koje zadaš aplikacija ti izbaci sve dostupne vode ili ako uključiš lokaciju izbacuje ti najbliže. Ako imaš aplikaciju na mobu ne moraš vucarati knjižurinu i dužan si je pokazati čuvaru zajedno s dozvolom (dovoljno samo da vidi ikonu na ekranu)..

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

alex7777

maverick

A jasno je da to nisu smislili vec prekopirali od nekog...

tutnja

Nemam ništa protiv kopiranja, sve je to već smišljeno i funkcionira, kao i drugi sistemi i pristupi..
Problem je po običaju da je sve prilagođeno našim "šerifima" i uzimanju love za ništa.

Što nisu iskopirali do kraja onda?
Jedinstvena dozvola za sve vode, plus morski ribolov s obale, cijena 35-40€ plus 5 ako hoćeš i noćno i još svašta nešta.. Neće moći ove noći

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk