Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Ako čovjek uzme Osječku dozvolu sa njom može u Dunav nizvodno koji km,ako ćeš prema Hulovu od ušća uzvodno tu već moraš vaditi drugu,za pecanje u Baranji treću a sve je to u krugu od 20-ak kilometara zračne linije,sat vremena čamcem nema. Jasno mi je da u Istri ne mogu pecati sa dozvolom vađenoj u ovoj županiji ali brate rođeni gdje god se okreneš treba druga dozvola i novih 500 kuna. Previše je to financijski za većinu nas.

maverick

Pajdo ja trebam tri dozvole na 200 metara od  veza kad se maknem...plus za Park Prirode...Kupim samo Baranjsku i za Park to je to...pazim di pecam...i jbg.
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Harley

Pitao sada kod mene , ako nemaš mob oda dobiješ papir sa kojim  ideš na vodu, kao i prije
Living your dreams, do not dream the life

DJ17

Ja neki dan vadio dozvolu, dao novo uverenje o polozenom ispitu i 500kn. Dobio sam clansku kartu i vozi kuci. Ne treba email, ni mribic ni smartfon nista(nit zelim tim lupat glavu) kad idem na vodu ocu da uzivam nosim to uverenje i clansku kartu a ribicuvari nek proveravaju sta god oce... a evidenciju o ulovu to tek nikad necu vodit, (odnosno dok) i ribari ne budu duzni to vodit...

dravski pecaros

Citat: tutnja  u Siječanj 10, 2021, 08:59:07
Nemam ništa protiv kopiranja, sve je to već smišljeno i funkcionira, kao i drugi sistemi i pristupi..
Problem je po običaju da je sve prilagođeno našim "šerifima" i uzimanju love za ništa.

Što nisu iskopirali do kraja onda?
Jedinstvena dozvola za sve vode, plus morski ribolov s obale, cijena 35-40€ plus 5 ako hoćeš i noćno i još svašta nešta.. Neće moći ove noći

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk
.

Upravo sam to i pisao prije par godina jel prijatelj mi je radio u nizozemskoj i to ispričao  :occasion14:

dravski pecaros

Citat: maverick  u Siječanj 10, 2021, 09:59:36
Pajdo ja trebam tri dozvole na 200 metara od  veza kad se maknem...plus za Park Prirode...Kupim samo Baranjsku i za Park to je to...pazim di pecam...i jbg.
.

Netreba ti  sve riješio sa dozvolom od Valpova ili baranjskom ali ne smiješ sa obale pecati što tebi i nije bitno pošto pecaš iz čamca

maverick

Kaze mi taj lik iz Baranje daoni i Valpovo imaju stalni reciprocitet za rijeku Dravu.... :sha: mada pričaju oni svasta samo da prodaju. Jedino nisam nasao podatak koliko ribe smijemo uloviti tokom godine  :sha:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ĆIĆOK

Citat: Djoka  u Siječanj 10, 2021, 10:43:04
Ja neki dan vadio dozvolu, dao novo uverenje o polozenom ispitu i 500kn. Dobio sam clansku kartu i vozi kuci. Ne treba email, ni mribic ni smartfon nista(nit zelim tim lupat glavu) kad idem na vodu ocu da uzivam nosim to uverenje i clansku kartu a ribicuvari nek proveravaju sta god oce... a evidenciju o ulovu to tek nikad necu vodit, (odnosno dok) i ribari ne budu duzni to vodit...
Oprosti Ðoko ali moram!Kad je ova tema otvorena očekivao sam da će ona prvenstveno služiti u svrhu da pomogne tj. uputi ribiče kako kupiti ribolovnicu,kako instalirati aplikaciju mRibic i kako istu koristiti. Vjerovatno i onaj tko ti je prodao dozvolu ima isto mišljenje o novom zakonu kao i ti što na žalost nije baš dobro.Pa se nameće jedan interesantan zaključak da za pustošenje ribljeg fonda nisu krive klimatske promjene nego ribolovci koji ne žele da netko zna gdje,kad i koliko love ribe.Ne razmišljamo da smo mi sportski ribolovci i da nam je ribolov hobi pa ako nekome ne odgovaraju uvjeti tj. zakon RH neka se bavi nekim drugim sportom kao nnpr. tenis,košarka golf itd.Onaj tko ti je prodao dozvolu bi trebao znati da ti je baš ta toliko problematična aplikacija ujedno i dokaz okupnj ribolovnice jer kad je otvoriš gore desno imaš dvije crvene strelice kad stisneš gornju otvore se svi potrebni podatci što je ujedno i dovoljno za kontrolu.I samo da napomenem mi smo i prije imali evidenciju ulovljene ribe koja se zvala "popis ulova"mala knjižica koju si dobivao pri kupnji ribolovnice ali izglrda da ne živimo u istoj državi.Bistro. :hi:

Smithwick maniac

Sve je to u redu, i ajde možemo probaviti da je ovo sa novim uvjerenjima,digitalnim ribolovnicama i aplikacijom  mribic neki napredak ka nekom redu na vodi.
U svemu tome vidim olakšanje sustavu tj.onima u foteljama a koji bi trebali biti na terenu tj.na vodi.
Do sada su bili pre rijetko na terenu a ovime će još i rijeđe jer ćete samo na monitorima gledati tko gdje peca i što je prijavio a što nije.
Tko će kontrolirati ribare,krivolovce i strujaroše?
Zašto ribolovnica nije pojeftinila jer ovime pecaroš dobiva samo dodatne zajebancije i obaveze, a što dobivamo zauzvrat?
Ako već niste i pojeftinili ribolovnice zašto bar niste povećali reciprocitete da ta ista pokriva veći teren ribolova za iste novce?
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

ĆIĆOK

Svaka ti čast ima tu još toga za dodati a rekao bih i da se za te koje si naveo  na žalost neće ništa promjeniti tako da ne ttrebaju da se brinu. :stripii:
Što se tiče kontrole u pravu si nije je bilo baš prije a ovim načinom će je biti i još manje a smo da napomenem da aplikacija mRibočuvar još nije aktivna a kad će biti...? Ali žalosno je to da će sigurno demonstracija novog zakona biti na običnim i poštenim ribolovcima.

maverick

Ajmo rasporedit stvari...brkamo državu koja je negdje nesto vidjela i hoce to prekopirati...Nemam cak nista protiv toga. Reda treba biti
I brkamo Ovlastenika tj nasu Zajednicu a i ostale koje su pune matorih i polupijanih prdonja koji su zasluzni za cijenu ribolovnice...ne zaboravimo da je Ministarstvo pojeftinilo ribolovnicu na 100 kuna....
I dalje...naravno ocekivano...osnovana je još jedna Agencija za kontrolu ovog svega navedenog

dravski pecaros

Citat: maverick  u Siječanj 10, 2021, 12:39:20
Kaze mi taj lik iz Baranje daoni i Valpovo imaju stalni reciprocitet za rijeku Dravu.... :sha: mada pričaju oni svasta samo da prodaju. Jedino nisam nasao podatak koliko ribe smijemo uloviti tokom godine  :sha:
da i samim tim imaš pravo od Josipovca do ušća na osnovu Baranje jel ne pecao sa obale nego iz čamca...apsurd ali istina..na valpovačku možeš iz čamca ali sa obale ne na terenima zajednice Osijek

maverick

Hbemu kera ako sam te ista razumio  :stripii: hoces reci da mogu i nizvodno pecati iz čamca s Baranjskom dozvolom...na osnovu reciprociteta izmedju Valpova i Baranje

mossi

Citat: Smithwick maniac  u Siječanj 10, 2021, 13:20:51

Do sada su bili pre rijetko na terenu a ovime će još i rijeđe jer ćete samo na monitorima gledati tko gdje peca i što je prijavio a što nije.

Ako spustite prstom sa vrha ekrana ka dole, pojaviće vam se neke ikonice.. jedna od njih je Lokacija. Tj GPS modul uključen ili isključen. Ako ga postavite na isključeno, operater vas može locirati samo u nekom velikom radijusu ili samo da ste poslednji put bili prijavljeni na tu i tu ćeliju tj toranj.

Specijalne službe policije možda ali zaista možda mogu više od toga ali zaista treba biti ultra pobornik zloupotrebe državne nadležnosti da bi neko verovao da neko na taj način prati gde neko peca smudja ili šarana.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Rap

Citat: Djoka  u Siječanj 10, 2021, 10:43:04
Kome sii dao 500kn,kakvu si potvrdu dobio za to?
Brodsko posavska je zakon,jedna dozvola u cijeloj zupaniji.