Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

alex7777

Stvarno nisu normalni tj taj koji je to izjavio je bas jadan  :hi:

pajdo77

Treba predložiti da se narednih 10 godina ne vade ribolovnice a ušteđeni novac svaki ribič potroši na pametni telefon hebem ih pametne. Ovim odgovorom dotičnog da je neposjedovanje telefona problem ribolovaca je sve rečeno. Kromanjonci sjede u svakom ili gotovo svakom društvu i boli ih dupe za članove. Sad samo trljaju ruke i gledaju koliko će love sjesti na račun a love im nikada dosta. Evo u dogledno vrijeme na svakoj oglasnoj ploči u društvima kako nećak nekog od članova ribičkog društva baš slučajno ima firmu koja prodaje pametne telefone članovima,jes da su malo skuplji al idu na 12 rata. Članovima društva popust 2%.

dravski pecaros

Juče sam izvadio kartu i u principu sve je ostalo isto samo se izlasci na vodu i ulov upisuju u aplikaciju a ne u popis ulova....jedina mana je oni stvarno stariji koji nemaju pametne telefone

Mornar Popaj

I ja sam izvadio prvu od dvije dozvole koje vadim.
Poslao tajniku svoje podatke na viber, na mail dobio potvrdu da je dozvola izvadjena.
Sutradan donio uplatnicu, i dozvolu. Platio i to je to.
U principu sve isto kao i prošle godine.

Stariji ribiči će to isto dobiti na mail od udruge.
I isto će sa sobom nositi novo uvjerrnje i dozvolu.
Jedino neće imat popis ulova, i to će vjerojatno na kraju godine drušrva odokativnom metodom upisivat, kao što su i dosad.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

alex7777

Pa u krajnjem slucaju neka ribocuvarske sluzbe rade svoj posao i to je to nekomplicirat stvar koje su i ovako koplicirane , il ima netko drugi prijedlog , a to svakako nije PAMETNI TELEFON jer ima ljudi koji uopce nemaju mobitel i sta cemo onda , onda taj isti cova nemoze izvaditi dozvolu nemoze pecat i slicno TOTALNA BANANA  :pirate: :red-card:

šajzika

Nek daju fiksni telefon ili mob  pa nek organiziraju u drustvu nekog da bude 0 24 na telefonu i prijavimo se prije pecanja.
Meni nije problem zvat nekog u 2 3 ujutro :stripii:
Kad upecamo,.zovemo istog da prijavi ulov
Pa za sta ih placamo i oni primaju lovu
Audentes fortuna iuvat

maverick

Imam poprilično dobru informaciju da odustajanja od ovog metoda nece biti, radi ce na nekim poboljsanjima , naci ce neko rijesenje i za starije ali kazu da nema odustajanja jer sve ovo do sad dosta kosta. Ovo je neki model prekopiran ne znam od gdje i tamo valjda imaju sve rijeseno. Prilagodba ce biti...mjesec...dva...tri ili koliko treba ali doci ce i dan kad ce sve morati biti onako kako je netko zamislio...Ja jos uvijek navijam za Pajdina rijesenja  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Po meni puno bolje od prije..nema nosanja papira i upisivanja sve se može na mobitelu riješiti... Nek oni riješe za cijelu županiju jedinstvenu kartu za otvorene vode a ostalo ćemo mi lako

šajzika

Citat: dravski pecaros  u Siječanj 21, 2021, 20:36:41
Po meni puno bolje od prije..nema nosanja papira i upisivanja sve se može na mobitelu riješiti... Nek oni riješe za cijelu županiju jedinstvenu kartu za otvorene vode a ostalo ćemo mi lako
To bi ipak bilo pre jednostavno
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Ja bih bio sretan ko Nova Godina kada bi mogao popratiti trag novca koji ide njima. Tko tu lovu diže,tko odlučuje gdje i za šta se troši i najbitnije gdje su računi na kraju godine? Nije to par kuna,lijepa je to hrpica. 400 kunića ostane kada država uzme 100 sebi po dozvoli.

maverick

Na godisnjim skupštinama, drustva...klubovi daju nekakv troskovnik gdje se kaze koliki su bili prihodi a koliki rashodi....uopceno...bez pokrica ...racuna itd itd...Mogu reci sta hoce jer udruge valjda tako godinama funkcioniraju bez ikakvih sankcija
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

a zasto po tebi puno bolje? pa mnogi ljudi nemaju pametne telefone , nemam ni ja znaci izdali su mi dozvolu bespravno jel to u pitanju? nekuzim znaci oni koji nemaju netrebaju ni dobit dozvole za ribolov il se varam  :sha: sve je to ..kanje  .urcu po mom , neka se aktivira i radi ribocuvarska sluzba i nece bit problema ja tako smatram inace nevidim drugi izlaz iz ove s..ebane situacije

maverick

Ja sam primjetio da najvise kukaju ovi na forum, facebooku...a svi su tu...online 24 sata....Moj stariji susjed koji nema veze s intrrnetom kaze ok, prilagodicu se...Tako da Alexa...kukaj za sebe a ne za ove koji ne znaju i nemaju s čim  ...

Rap

Citat: alex7777  u Siječanj 21, 2021, 22:00:53
a zasto po tebi puno bolje? pa mnogi ljudi nemaju pametne telefone , nemam ni ja znaci izdali su mi dozvolu bespravno jel to u pitanju? nekuzim znaci oni koji nemaju netrebaju ni dobit dozvole za ribolov il se varam  :sha: sve je to ..kanje  .urcu po mom , neka se aktivira i radi ribocuvarska sluzba i nece bit problema ja tako smatram inace nevidim drugi izlaz iz ove s..ebane situacije
Nisu oni tebi izdali dozvolu bespravno.Dozvola i njeno samo izdavanje nema veze sa vodom na kojoj ces u datom trenutku pecati i upisati eventualni ulov.To je predmet aplikacije mRibic koja zamjenjuje knjizicu s popisom ulova i dodaje kontrolu na kojoj vodi ces u datom trenutku pecati i iz koje si ulovljenu ribu duzan upisati.Kontrola visestruka i kada bi se drzali pravila puno preciznija.
Jbg al tako je propisano.

alex7777

Ma Rap sve je to ok , kakogod al kako , kako ako netko na hebeni mob?? doslovce nepravim se grbav ja ga nemam znaju mnogi , jel to danas uvjet za pecanje ne mi to netko objasni  :sha: il nek nam Ministarstvo Poljoprivrede kupi svakom jedan pa neka nas ćekiraju di smo i sta smo  , a usput lovci odaju (nemam nista protiv lovaca ) sa oruzjem , a mi sa pecaljkama smo ozbiljna prijetnja ove drzave i slicno  :hi: