Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Napisao sam ti maloprije, nitko nikom nece zabraniti pecanje. Prijaviti ces se mozda kad krenes od kuce...nije to nikakav problem...upisati ces ulove kad dodjes kuci...Naravno ako sve ovo ostane ovako...Tko zna , mozda ipak poslusaju i pajdu . Nadalje poznam dosta tih "momaka" koji po facu i sličnim mjestima dizu puno buke oko toga, neke osobno poznas i sam...šačica je tu poštenih...dobar dio je tu bas onih koji su na državnim jaslima godinama....dobar dio njih nosi sve zivo s vode ...i ono sto ulove i ono sto ispadne kormoranu iz usta....Bas njima smeta sve sto je legalno...sto je mjerljivo...sto je moguce provjeriti...Znas, gade mi se ta ribolovna drustva i Zajednice itd itd vec smo stotinu puta pisali o njima ali iskreno nisam ljubitelj ni ovih gore navedenih koji ce prodati svaku ribu na koju naidju....Danima se hakla na Dunavu...bude toga i na Dravi...ako ne radi smudj...radi som...radi deverika...hebo te i tobika je dobio cijenu...sve da isplate ulozeno...gorivo....Pa koji urac uzimaju nesto sto nemogu servisirati...Svatko je danas postao pecaros za sitne pare...istinskih ljubitelja prirode, rijeke...ribolova...jako je malo ostalo...i nazalost takvi su najtiši...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

Sve dobro sroceno al samo kazem opet kad dodje pravilo da se moram prijavit kad idem na vodu i di idem na vodu i sta sam uhvatio (sto npr lovci sa orujem nemoraju) ja postajem odonda krivolovac do daljnjeg , jer svakako krivolovce koji hahare nemogu nikad uhvatit pa tako onda necu ni ja bit problem koji pecam legalno sa ribickom dozvolom dvije svake godine  :hi:

Mornar Popaj

Možemo mi palamudit koliko hoćemo. Ali vrlo brzo će se početi kažnjavati ribolovci koji nisu prijavili početak ribolova, ulov i prestanak ribolova.
Samo nek na scenu stupi nova generacija mladjih ribočuvara, nek ih malo opreme i da vidiš belaja.

Dobro se sjećam otpora prema zabrani pušenja u kafićima, pojedinci su se kleli da im to nitko neće zabraniti, pa bome sad nitko ne puši tamo gdje ne smije.

Pa je došla korona, i opet ti isti pojedinci su se kleli da maske ili brnjice nema boga da ih netko natjera nositi. I bome nose ih i u krevet.

Isti princip i isti profil ljudi se sada buni za ova nova pravila, za aplikacije, za prijavak početka ribolova, ulova itd.

Oćemo se okladit tko će se prvi prijavljivat ????
Stvar je vrlo jednostavna, nemaš aplikaciju na mobitelu, nećeš pecat.
Nabavi mobitel, skini aplikaciju i pecaj.
Nema treće.
Imaju ljudi 1000e u štapu i roli za smudja, a da nemaju 1000 kn za mobitel. Ma ajde...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

alex7777

a pajta znaci neka hebena forsa  :eek:  jbg ti ja nemam i niti zelim imat taj pametni telefon dok bas nebudem morao nezelim , nisam jedini i nema veze sa ribolovom , a ako to bude uvjet pecanja JA POSTAJEM KRIVOLOVAC SA DOZVOLOM-A  :hi:

pajdo77

Znam dosta starijih ljudi koji u mirovini svoje dane krate izlaskom na pecanje. Isti ti ljudi u već poznim godinama imaju još Nokije 3310 od praunučadi vezane u neke nepromočive vrećice i nose ih na pecanje. Nose ih iz tog razloga da ih babe nazovu i jave kada je vrijeme za kretanje kući na ručak i ni zbog bilo kojeg drugog razloga njima mobitel nema svrhu. Isto tako ti ljudi pecaju na stare Germine,rolne kreketuše i da Popaje njima je puno dati 1000 kuna za mobitel. Vjerovao ili ne za neke u ovoj državi je 1000 kuna velik novac pogotovo ako već ima jedan mob koji eto nije dovoljno dobar da bi po zakonu bili "legalni" na vodi. Tko ne vjeruje da još na vodi ima ljudi takvog imovinskog stanja,da im komlet sa auto-pije ne vrijedi 200 kuna kao ni mobitel neka malo smanji gas na bijesnom motoru i osvrne se malo oko sebe. Dakle malo manje bahatosti dok se ne čuje i druga strana ne bi bilo na odmet pojedincima u ribolovnim savezima koji žderu i loču novcem od tih istih koji pecaju na Germine. Ne pljuj u tanjur iz kojeg jedeš kaže jedna poslovica a oni to rade zbog toga da bi im se olakšao posao na kraju godine kako ne bi morali zbrajati ulove na kraju godine sa kartona. Ja osobno niti ne vidim smisao popisa ulova. Čemu služi taj popis? Niti oni namire riblji fond količinom izlovljene ribe protekle godine niti su to dužni učiniti na tekućim vodama a ni svaki pecaroš nije do sada upisivao količinu ulova. Tko je lud da upiše 15 komada ribe ulovljene toga dana ako je dozvoljeni dnevni ulov 3 komada? Ukratko taj popis ulova nije mjerodavan kako bi se bilo šta sa točnošću utvrdilo,u ovom slučaju broj ulovljene ribe na nekom dijelu rijeke kojom gospodari određeno društvo i samim tim ta je aplikacija nepotrebna po meni. Što se pak tiče prijavljivanja gdje i kada ću na vodu šta to koga boli kita? Plati i pošalji ribočuvare pa neka gledaju gdje tko peca ili je možda malo 400 kuna po prodanoj ribolovnici za platiti dnevnicu ribočuvaru? Ajmo onda dići cijene na 1000-2000 kuna da bi mi platili kada ovima koliko god daš nikad dosta. Volio bih kada bi sa istim elanom kojim su zapeli za izdavanje aplikacije na kraju godine i oni nama podnijeli izviješće gdje su spi*dili novac od ribolovnica i to u lipu...ne mora preko aplikacije,može i u pisanom obliku poslano starim dobrim pismom. Ovo je tek uvod o tome šta bih još imao reći o načinu i razmišljanju onih koji vode društva za "dobrobit" svojih članova ali treba ostaviti nešto i za kasnije  :hi:

šajzika

Mi cijepljeni cemo se prijavljivat preko čipa i 5g
Audentes fortuna iuvat

miha

Citat: alex7777  u Siječanj 21, 2021, 23:40:02
Sve dobro sroceno al samo kazem opet kad dodje pravilo da se moram prijavit kad idem na vodu i di idem na vodu i sta sam uhvatio (sto npr lovci sa orujem nemoraju) ja postajem odonda krivolovac do daljnjeg , jer svakako krivolovce koji hahare nemogu nikad uhvatit pa tako onda necu ni ja bit problem koji pecam legalno sa ribickom dozvolom dvije svake godine  :hi:
.... moraju lovci također prijavit di se ide ...kad se ide ....kad se odstreli ..šta se odstreli ....

Mornar Popaj

Naravno da lovci sve pišu i evidentiraju, kazne su im astronomske.
A znam iz prve ruke i kakvi problemi nastanu kad sin koji kao vozač doveze oca autom u lov, a nije prijavljen kao sudionik lova, pa baš tada naidje lovni inspektor i prisjesne im i lov, i papirologija.

@Pajdo svjestan sam ja cijele situacije, nažalost tu se 
obične male ljude ništa ne pita, i oni će tu izvući deblji kraj. Medjutim, puno previše je tzv. sportskih ribolovaca koji pecaju zbog prodaje ribe, i otplaćivanja skuplje opreme smudjem i somom.
Zadnjih godina je to stvarno otišlo u krivom smjeru, ma koliko se mi trudili šutjeti o tome.

Vrijeme je da se uvede malo reda na vodi, nažalost to će ići i preko ledja onih najstarijih, i najslabijih.
Kao i sve u ovoj državi.

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

šajzika

Citat: Mornar Popaj  u Siječanj 22, 2021, 07:59:14

Vrijeme je da se uvede malo reda na vodi, nažalost to će ići i preko ledja onih najstarijih, i najslabijih.
Kao i sve u ovoj državi.

Ajde sad da se ne zezam jer jedino to i mozemo.
Kako oni kazu , tako ce biti.

Ovo me zanima sto sam citirao ,  ajd mi objasni  kako ce ta aplikacija uvest reda na vodi?

Jedino reda moze uvest ribocuvarska sluzba koja ce profesionalno odrađivati svoj posao plus velike kazne. Sluzba koja ce biti na vodi 365 dana u godini a ne prvih par dana tekuce godine da bi natjerala raju da sto prije kupe ribolovnicu.
Sve drugo po meni nema smisla.
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Upravo to što kaže Šajzika. Neka oni vode brigu o redu na vodi,dobijaju novac za tu svrhu inače ne vidim smisao njihovog postojanja. Treba se ostaviti mogućnost upisivanja ulova i odlazaka na vodu i na aplikaciju i na karton i nikakav problem ne bi postojao. Time bi olakšali sebi brojanje ulova sa kartona jer bi oni koji znaju i imaju mogućnost prijavljivali svoj ulov i izlazak elektronskim putem a za one druge je tu stari način i to je sva mudrost ovog svijeta a ne da tamo u novinama neko nadobudno gov*o izjavljuje da se mora posjedovati mob sa mogućnošću očitavanja aplikacije i to je to što se njega tiče. Pa u bilo kojoj pošti i danas ima u njihovim vitrinama mobitela sa tipkama velikim ko dugme od kaputa zbog toga da se starijima omogući korištenje istog. Šta briga onog operatera na kojem ćeš ti mobitelu trošiti i dali ćeš uopće trošiti impulse. Tvoje je da platiš račun ali ne i kod ovih,tu moraš imati telefon kakav oni zahtjevaju inače si u prekršaju. Boli dupe onog na naplatnoj kućici jer voziš auto od jučer ili star 30 godina,plati i vozi. Primjera takvih oko nas bezbroj. Samo se tu nađe netko pametan i odluči tako da sve zakomplicira. Ovo ako ostane tako je jedna vrsta diskriminacije i predmet za sud. Oni diskriminiraju ljude slabijeg imovinskog stanja i informatički nepismene. Tu njihovu jednostranu odluku bi na sudu rušio neki pripravnik samo da je volje. Jel od tih mulaca uopće netko razmišljao da ima ljudi koji 30+ godina vade dozvole,nikada za to vrijeme nikoga ne pitajući gdje se troši njihov novac i umjesto da svako jutro zapale svijeću ko autogena boca za varenje i zahvale Bogu što ima takvih koji im omogućuju da sviraju ku*cu iz godine u godinu i troše njihov novac oni sada odjednom te ljude odbacuju. Ne znam šta na to reći. Nadam se da će razum prevladati pa omogućiti prijavu putem el pošte ili papirologije jer ovim svi gubimo.

mlb

Pajta opet pričaš doslovce gluposti i trkeljaš a vidim da nisi upućen al ni malo!! Što se tiče lova i lovaca je deset puta skuplje i rigoroznije !! Ako ne poznaš temu jednostavno nemoj pričati!! Da ne idemo sa lovom u detalje jer je ovo ribolovački forum!! Ne vidim problem prijavljivanja i upisa , a može se na više načina samo što se veliki broj pecaroša pa tako i ja sam ama baš nikada nisu upisivali ni u staru knjižicu evidencije ulova!! To što smo mi navikli da može ispod stola je naš problem, odnosno i najveći problem!! Svako tko hoće biti 100% legalan (sve te prijave i upisi) će naći vrlo lako način da to ispuni , prijavi ili šta već a naravno tko neće će naći način da se buni jer mu to ne paše!! Amen! :icon_salut:

maverick

Citat: šajzika  u Siječanj 22, 2021, 08:03:20
Citat: Mornar Popaj  u Siječanj 22, 2021, 07:59:14

Kao i sve u ovoj državi.

Ajde sad da se ne zezam jer jedino to i mozemo.
Kako oni kazu , tako ce biti.

Ovo me zanima sto sam citirao ,  ajd mi objasni  kako ce ta aplikacija uvest reda na vodi?

Jedino reda moze uvest ribocuvarska sluzba koja ce profesionalno odrađivati svoj posao plus velike kazne. Sluzba koja ce biti na vodi 365 dana u godini a ne prvih par dana tekuce godine da bi natjerala raju da sto prije kupe ribolovnicu.
Sve drugo po meni nema smisla.
Znas kako ja to vidim...a jednostavno bi moglo biti...Kao ona kartica ili papir u kamionu koji biljezi koliko si ti danas sati odvozio, jesi li poštivao odmor. Nitko te ne tjera da se to vrti dok ti vozis ali kad te s vremena na vrijeme zaustave na cesti ako nije sve upisano kako treba svi imaju problem...i ti i gazda i bla bla. Nekad je vozač kamiona bio onaj koji je mogo voziti dva dana da ne spava i malo pomalo smo dosli da se pravilo koje nam je bilo apsurdno vise ni ne spominje.
Nisam ljubitelj zabrana ali ako ce ovo dovesti do bolje situacije na vodi...do manje klošarenja...žrtvovao bih dosta toga...ako bi se ovom elektronskom kupovinom dozvole kasnije lakse uslo u trag novca...pristao bih i na puno vece cijene karata. Mislim da iza svih ovih promjena stoji puno promjena i da ce one donijeti bilo sta bolje
Da je kazna 10 000 kuna za prekomjerni ulov...nitko ih ne bi ni ulovio toliko a kamoli upisao...da je kazna isto toliko da kad ides kuci a nemas upisano u aplikaciju...upisali bi svi....Mozda to sve i nece doci preko noci...ali iskreno se nadam da hoce ...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Super ti je usporedba.
Tako je i bilo,  na pocetku  se svađaju , prjete i svasta nesto dok sve nije doslo na svoje.
Sad svi znaju pravila i poštuju ih ogromnom većinom
Audentes fortuna iuvat

ĆIĆOK

Tako je bilo i sa uvođenjem fiskala skičali svi a sada nix!
Žao mi je što više nema slika ulova izgleda da su svi osim SMT prešli na nokiu 3310. :whip2:

šajzika

U srb nema aplikacije pa on smije imat pametni telefon :stripii:
Audentes fortuna iuvat