Kupuje se novi motor

Autor Blade78, Ožujak 14, 2021, 22:30:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Blade78

Pozdrav svima na forumu, kupovo bi novi motor. Nekako me vuce na Hondu 20ks kratka noga, camac koji imam je Orašje. Sad dal neki savjet imate za drugi motor ili navedenog zbog kvalitete, potrosnje, garancije, trosak servisa... ? :hi:

maverick

Mislim da je to jos uvijek jedini motor u toj klasi koji nema direktno ubrizgavanje ako se ne varam. Netko to voli netko ne...Imao si nedavno za koju kunu vise yamahu 20 ks s elektrostartom ali duga noga na nekoj akciji...Mada sta god u tj jačini staviš na Orašje ici ce odlično :ok: :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Blade78

Hvala na savjetu, cisto da se informiram jer cu baratat s kešom pa da si suzim nekako izbor odabira motora. Svakako pucam na 20ks pa eto svaki savjet, komentar je dobrodosao jer meni je ovo prvi motor koji kupujem.

Blade78

Nekako sam Hondu ipak otpisao, cijena i jos nije presla na EFI. Gledam Mercury 20ks, u Zagrebu dodje 22.500kn, naglasen i neki popust za gotovinu al ne pise kolko %. Sad dali ima tko s foruma takav motor i iskustva s istim. Kako se pokazao i potrosnja?

maverick

Da. Mogu ti dati broj od kolege...koji nije zadovoljan s par sitnica. Paljenje je rucno i tu   nije nacisto da li uopce ima i radi li dekompresor jer pocesto zaglavi. I kozu je pokidao na prstima u pokusaju paljenja. Nadalje motor u jednom momentu napravi neki pomak pete, jedan od gumenih nosaca je potrebno zamjeniti. Nasao je na ruskom forumu da se to kod njih mijenja u garanciji, kod nas jos ceka odgovor trgovca i to vec podosta vremena. Sto se tice potrosnje to je u granicama slicnim kao i konkurencija..tj..relativno malo kod motora tih konjskih snaga.
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Blade78

Phhh znaci i vec problemi s njim, sad nađoh ( žena nasla necete vjerovat ) opet Hondu od uvoznika za Hondu cijenu 22.490kn 20ks. Najbolje mi onda tu uzet bez EFI tehnologije. Nek me posluzi do Pajdinih godina i ja zadovoljan. 😀

pajdo77

Veslo je za tebe a ne motor. Da nije yamaha skupa bila bi ok prvi izbor,ni tohatsu nije jeftin koliko ja znam. Ostaje ti honda ili parsun a namo šta nećemo od to dvoje.

miha

Blade78

Pajdo samo palis vatru, u 3 navrata ja krenio kupovat motor pa uvijek neki nepredviđeni troskovi pa aj odustaj. Dopizzz sam i sebi i drugima. Sad konacno je to to da idem kupovat. Valjd Pajdo nes pandrknit pa da imam trosak.

mlb

Citat: miha  u Ožujak 22, 2021, 11:09:07
honda best buy .... :ok:

Po čemu je Honda u toj jačini best buy ,najloši motor uvijerljivo u toj konkurenciji i sa najviše kvarova!

maverick

Bilo je tu svasta na tim hondama...radilo se tu dosta generalki ali realno prodano ih je jako puno na nasim prostorima. Proguglajte malo po ruskom forumu o tohatsu i mercury 20. Ovdje ne gledamo brand Mercury pa da kazemo da valja ili ne valja vec bas taj model koji je covjek razmisljao kupiti. Danas medju tom hrpom ponuda treba izabrati....ako se uopce to i moze a da ne nadjes nikakvih primjedbi po netu...jbg...informacije brzo kolaju...sto dobre sto lose

mlb

Meni je ta yamahica strašan motor u 20ks , ne čuješ ju u leru!! Uglavnom ni za jedan od ostala tri brenda (yamaha , tohatsu , merc.) nisam čuo i osobno vidio toliko kvarova i problema kao na hondi 20 (govorimo o modelu bez efi-a i sa ručnim čokom)

Blade78

Svaka informacija mi je dobro dosla, prvi puta kupujem pa onda neka bude novi. Opet svakako cu se sam odlucit pa ak sam se zajj jbg. Ali svakako mi je lakse suzit izbor sta kupit ako ste voljni pofjelit informacije i iskustva. Da me nebi Pajdo odma spasavo nakon par pecanja.

mlb

Nekako u ovo vrijeme bude i nekih sajmova pa tu budu i značajniji popusti , valjda neće zabraniti i to ovi debili .