Kupuje se novi motor

Autor Blade78, Ožujak 14, 2021, 22:30:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

turbler

Ja sam tražio zadnja 2 mjeseca ili yamahu ili hondu 20ks, rezervirao sam yamahu kod Sibega i bila je cijena 25600 za cash, kad je kao stigla pošiljka cijena je narasla na 28000kn, a na akciji za cca 25k sa dugom nogom, a to mi nikako ne odgovara i još treba 5-7dana prije uplatiti avans, pa oni rade carinjenje (motori sunu bescarinskoj zoni), pa izživciran takvim postupkom zqstupnika odustajem i tražim dalje. Zovem Hondu (F Bobek) i dolazi im u 3mj pošiljka i ima 20ks s kratkom nogom, za 22400kn, rezerviram to, i za par dana zove ženska nema ipak s kratkom nogom taj osnovni model, nego s el. paljenjem za 25000kn, reko jel taj motor fizički u HR, kaže je u Vodicama al sutra može biti u ZG, poslao podatke i avans i pokupio drugi dan motor pa kako bude.
Brat mi ima istu 20ks iz 2013g, 3x je bila skupa s čamcem pod vodom, jednom 10dana, nije ju razrađivao kako je pisalo u uputstvima, ne servisira ju redovno, koristi samo ljeti za vožnju po Dravi (nije ribolovac) i uvijek radi i pali bez problema.
Nadam se da će i moj biti bez nekih problema, nažalost nemam previše vremena za ribolov iz čamca, i godišnje ga ne koristim ni 100h (bliže 50h)

im84

Ta kombinacija sa AluBel čamcem je bombona. Ima identičnu kombinaciju čovjek iz Bistrinaca koji ima Hodnu 20ks i AluBel model kao i ti.
#foxrage
#fox_rage_fishing

retfala

Nije tema..nekada davno sam imao yam 25 na poteznicu..otisla mi na dunavu pumpa goriva.. povukao sam  poteznicu 10000puta..kad nisam umro..na kraju su me odvukli do aljmasa..posle toga sam se zakunio da nikad vise necu kupit motor bez el..starta.. 2500kn nije puno za el start.. tek za koju godinu ces biti svjestan kako si dobro kupio motor..neka te dugo i dobro sluzi.

alex7777

mozda nisam dobro skonto al kakve veze elektro start ili poteznica ako ti je pumpa goriva bacila dlaku  :sha: moram te malo zezat hbg

ossa

Srećno turbler, žao mi je sto i ja nisam uzeo na alnaser hondu, već SH MODEL, ali dobro, sledeća kupovina ce biti 100% takva varijanta kao tvoja.
Naidju krize, drukcije grize...

Rap

Citat: alex7777  u Ožujak 30, 2021, 02:47:37
mozda nisam dobro skonto al kakve veze elektro start ili poteznica ako ti je pumpa goriva bacila dlaku  :sha: moram te malo zezat hbg
Kad se umori od povlacenja u pauzi bi imao sta stiskat

Blade78

Sad vazem hondu 20ks obicnu ili elektro paljenje al na rucicu ili yamahu s EFI tehnologijom elektro start i na rucku. Ak kupim hondu koja je bez EFI ili yamahu s EFI u cem bi se zahebo?

šajzika

Snaga i potrosnja je na strani EFI
Ostalo je isto, el start i oba motora imaju auto čok. Honda s ručnim startom nema automatski čok.
Pogledaj koliko traze i servisa  godisnje u ovlaštenim servisima pa nek ti i to budr vodilja

Ak nije razlika u cijeni,  yamaha i efi.
Gledaj napred , u korak s tehnologijom.
Bar bi ja tako

Audentes fortuna iuvat

Blade78

Ima li tko na forumu da je iz Osijeka ili okolice da je kupio yamahu 15-20ks EFI?  Da vidim kako pali i radi, placam pivu ili ju donosim sa sobom.

ossa

Pozdrav Blade 78
Yamaha 20 , sa el startom i efi je za 1000 evra skuplja nego honda 20 na poteznicu i karburator ( meni to ne vredi toliko malte ne 30% cene ). Novo jeste novo , i ako imaš mogućnosti da uzmeš 1000 evra skuplji motor zbog efi i el starta a da ti to ne znači mnogo, onda bolje uzmi 25 KS yamaha EFI sa el startom koji je skuplji "samo" 400 evra , ako mene pitaš....  Jer to je ipak 5 konja  :ok:
Dalje, Honda 20 sa el startom je za cca 700 evra jeftinija od jamahe 20 sa el startom. Samo razlika u karburatoru , da li je u snazi razlika ne verujem  :uf:
Ne znam koji si motor i čamac ranije posedovao, ali novo je do yaya kad se kupuje (SLATKE MUKE)   :toothy9: . Moj slučaj je bio Tisa special i 4-ka , pa sam lane uzeo nov čamac i nov motor, i srećan sam još uvek k'o malo dete. Za koju godinu ako mi se bude menjalo , uzeću sa el startom 100%, e sad nadam se hondi 25 EFI da će do tada da je izbace na tržište. Ili će ipak biti yamaha.  :takoje:

P.S. Ne isključujem SUZUKI !

Blade78

Pozdrav Ossa, camac koji imam je orašje 5,15 i na njemu stari evenrude 9,9ks. Znaci to sam imao godinu dana al nepouzdan je bio motor. Reko sam kupit NOVI a na orašjeide max 20 ks. U biti kupujem i prvi motor i novi. Ajmo rec da ipak necu elektrostart.

maverick

Uzmi u obzir da elektrostart nije samo izostanak ručnog kurblanja, vec danas
u  cijelom sklopu el starta trebas i akumulator koji ces sigurno koristiti i za neki donar kasnije ako ga vec nemas. Neko moze biti rasvjetno tijelo...ili punjač za mob...Sve su to danas normalne i potrebne stvarčice ako ostajes bar malo duze na vodi.
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Znam koji je čamac ORAŠJE, taj po meni čamac ide lepo i sa 15 ks , sa 20 ima da leti. Kolega do mene na vezu ga ima, i tera ga sa 15-icom. Ali 15 dvotaktnom. Jesi u Dravi ili na Dunavu kada pecaš  i koliko daleko su ti tereni ?

Blade78

U Dravi sam vecinu pecanja, mjesta su mi ajmo reć 15-20km gore dolje. Ako mislim do Dunava onda tu ima i 30-35km ali to se ide onda na 2 dana. Imam i bližih mjesta ako se nema bas puno vremena ali uglavnom do 20km kad imam cijeli dan.

ossa

Bićeš prezadovoljan sa 20, gledam po sebi... Nije bitno koja firma.