Kupuje se novi motor

Autor Blade78, Ožujak 14, 2021, 22:30:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

da nema corone sajmovi bi već bili odavno ( veljača ) sajam nautike Zg .....

mlb

Sjećam se detalja kada sam gledao za sebe yamahu 30 da je razlika bila 5 tisuća kn od osnovne cijene! Kod ovih manjih motora je to i jednostavnije jer nema ugradnje pa se isplati pogledati preko neta od nekih većih dobavljača!!

maverick

Nedavno sam se cuo s par dobavljača, nesto svi kukaju kako nema očekivanih prometa pa su nesto oslabili s popustima, a i motora nema bas u punoj paleti kako inače bude. Do Nove Godine se dalo izdogovarati svašta a sad su nesto utanjili...Sad kad čitam Ruse, oni su ipak jedno ogromno trziste i imaju puno vise iskustava od bilo koga u tom nekom manjem i srednjem segmentu nautike...a uslovi u kojim se motori koriste su puno gori nego kod nas...Mislim da samo o tom Mercuriju imaju u temi preko tisucu stranica...Ja bih osobno uzeo onu yamahu sto je nedavno bila na akciji...duga osovina i elektrostart...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Otkud mnoštvo riknutih hondi? Kako su crkle?
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Osijek je specifičan pecaroški grad. Dunav se nalazi na tridesetak plus km onima koji su u zimskoj luci a mnogima i vise...Meni recimo skoro pedesetak. Prije se islo tamo puno masovnije. Čamci svih gabarita i teras pun gas tamo pun gas vamo. Honda u toj klasi je jedan te isti motor godinama...uz neke estetske modifikacije. Neki imaju i preko 3000 radnih sati...bas radim jednu takvu. Samo veliki servis i motor radi kao sat, a ima ih i koje su zaribale ispod 200 radnih sati...
Reci cu samo da česta putovanja na Dunav zahtjevaju i bolje odrzavanje....bolje ulje ...češću izmjenu impelera...ulja u peti a mnogi o tome , bar prije nisu vodili računa. Danas je tu neka novija generacija nautičara pa se tom segmentu daje puno više značenja , danas su to i puno veci motori pa se ne gule po da sata u punom gasu...i tako...drukcije je sve
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ako na žalost nema sajmova i sajamskih popusta moralo bi biti negdje po skladištima tih motora samo ajd znaj gdje i koliko su trgovci spremni ići dolje sa cijenom ili nekim drugim pogodnostima poput odabira elise ako je ona uopće moguća opcija u ovom rangu od 20 ks. Bolje zaraditi neku manju lovu kao diler nego ne zaraditi ništa. Bar ja na to tako gledam

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

ossa

Ajde de kod  ovakve sa 3000 pa ne redovni servisi i počne da papa ulje, pa se pri punom gasu pregreva plus garavo I staro ulje itd. Kaže u instrukcijama za upotrebu NE SME DUŽE PUN GAS OD 5 MINUTA! A ova ispod 200 h zaribala je čudo. Verovatno je do vlasnika (pretpostavljam). To je po meni nov motor jbg.
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Ja bi u klasi 20 ks ili 25ks prvo odabrao Yamahu kao brend... Čak i da je skuplja od ostalih...EFI bi bio presudan i ne znam šta tu Honda čeka kao jedan od prodavanijih motora kod nas( oni valjda znaju)... Vozim Hondu, da ne bude zabune...Ukusi su različiti, ali meni ergonomija i dizajn Yamahe vrhunski kod varijante 20/25ks... Vizuelno bas kompaktan motor u toj klasi... Imao sam dve, 20ks i 25ks, obe karburator... Prvu sam terao 8-10 godina, neverovatan motorčić, bez kvara ili bilo čega sličnoga, pre pre zadovoljan... 25 ks sam kupio novo, koristio 10 meseci i prodao za toliko, da izgubim puno... Bas sam bio nezadovoljan s njom iako sam je u radnji kupio, ja sam totalno promašio oko izbora, slušajući druge kako je puno 40-50 ks za BF (što nema veze sa istinom)... Od težine, preko paljenja sa dve ruke da moraš ustati, do zvuka i potrošnje, kako se pali topla, kako hladna, itd itd... meni je oko te 25ks sve užasno smarajuce bilo...Ne bih je poželeo više iako se zove Yamaha...

Ako kupujes novo i možeš za pare Yamahe ići na drugi brend 30 KS, razmisli dobro o tome... KS nikad ne može biti dosta i previše, šta god ti u ovom trenutku mislio o tome... 50 ks se uvek može voziti kao 20ks, obratno nikako... I to su potpuno različite vožnje čak i kad idu istom brzinom... Da te  ne zbunjujem, ako  si čvrst u nameri da je to 20 ks, zanemari ovo...

Ova nova generacija Yamahe je ipak nešto drugo...

Strašan motorčić..Još ako je kompatibilan sa čamcem(sto je najvažnije), skroz dobra priča :hi:

Blade78

Svaka čast na pojašnjenju SMT i slici. Čamac je orašje pa je maximum 20ks na njega. Para za drugo plovilo trenutno nemam pa bi barem motor uzeo novi i pouzdan. Imao sam staru drndu evenrude 9.9ks al to je bilo zlo. Nisam ga nikad skuzio kad ce upalit. Trebas se pomjerit na pecanju tj promjenit mjesto 100m ja izgubim 15min paleci ga. Kada sam ga i vozio stalno je iskako iz brzine, kao da ga neuzljebi dobro. Tak da sam ga se rijesio i reko kad budem kupovo bit ce novo.

SMT

Srećna kupovina i čestitam unapred :hi:...

Podržavam kupovinu novoga jer su greske smanjene u priličnom procentu... Samo ja pogresim kod novoga :uf:...

Miris novoga i iz celofana, sto bi rekli na ovim mrežama, neprocenjivo...

alex7777

Ja gonjam Yamahu 15 20  nikad niko sranje nemam sa njom , lazem bilo je prosle godine dvaput zastucala znam i zasto,  znaci zmaj od motora uredno servis i gas nema brige nema problema , uvijek sam nekako za Yamahu , subjektivno misljenje   :hi:

Debeli šef

slažem se, alex. yamaha 15, kupiš joj karburator od 20-tke za 500 kuna i vozi.
moja 12-13 godina, milijun radnih sati sve ful gas, stalno na vodi, tri puta ronila, nikad kod majstora bila.
osnovni servis naučiš sam, sve ima tu na pecarošu pojašnjeno. ja baš nisam za mehaničara ali ona stvarno nije problem za održavanje.
kome ne treba veće ne treba dalje ni tražiti.

Blade78

Svaka diskusija, savjet, misljenje mi je dobro doslo. Eto recimo jucer s prijateljem se cuo s mora, pito ga za motore i tak to ostalo kako biva jel. Covjek imo novog suzukija oksidirala noga, honda nova 2x mu izgorio automat paljenja, uzo evenrude doduse polovnog ali pod garancijom, nakon godine dana puko blok motora. Ceko ga 3mj i u medjuvremenu kupio yamahu i evo godina dana niki problem. Ja neznam jel covjeka maler toliki prati il ga potrefi taka serija.

dxdandy

Ajde kada vec spominjete promjenu karburatore i zamjenu od jaceg modela i da se dobije malo vise konja...dali bih ja mogao na mojoj yamahi F8 iz 2008 staviti karburator od 9.9 buduci vidim da je manje vise sve ostalo isto...gear ratio propelera se malo razlikuje, na 9.9  je veci a zapremina motora je ista....

Thx !

SMT

Citat: Blade78  u Ožujak 24, 2021, 12:13:29
Svaka diskusija, savjet, misljenje mi je dobro doslo. Eto recimo jucer s prijateljem se cuo s mora, pito ga za motore i tak to ostalo kako biva jel. Covjek imo novog suzukija oksidirala noga, honda nova 2x mu izgorio automat paljenja, uzo evenrude doduse polovnog ali pod garancijom, nakon godine dana puko blok motora. Ceko ga 3mj i u medjuvremenu kupio yamahu i evo godina dana niki problem. Ja neznam jel covjeka maler toliki prati il ga potrefi taka serija.

Idi kupi Yamahu, pa zavrni turu pića... Od previše naših informacija će te samo zaboleti glava...
Mi smo u “karijeri” provozali par motora...Neko vozio, neko samo imao i tako... Većina nas sa motorima ima primarni posao koji nije na reci... Koliko mi nešto stignemo koristiti... Ja mislim da će to nadživeti nas...U poredjenju sa automobilom, motorciklima , to je bas zahvalna stvar... Mi malo i novo i ispravno volimo popravljati, traziti mu mane, valjda nam dosadno...Bato, to Japanac napravio da se “gazi” ...

Nije loše da ih imaš-informacije... Samo korišćenje motora na moru i na reci je dosta različito... I u smislu uslova i u smislu količine sati na vodi... More je more... So pojede masinice za pecanje, a nama uvek kao nove...

Sto se tiče Honde 20 ks, kod mene ih ima dosta, ja ne znam da iko ima problema sa njom... Udruženje ih renta svakome, mislim da su 15ks i ne vidim da stoje, samo rade... Svi voze i ne paze...Ribari ovde imaju Honde 20, tlače ih maximalno...

Ne treba se opterecivati pojedinačnim slučajevima, jednostavno se desi... Fabrike su to...

Svi znamo da je alu čamac bolji i kvalitetniji od plastičnog... I kakva je to vest, meni nikakva... Ja još na Dunavu nisam video da neko sa plastičnim camcem maše rukom jer ga je probušio i tone... Video sam samo da ljudi imaju problem sa motorom, bilo da je Honda, Yamaha ili neki treći, cetvrti... Šta to govori, meni opet ništa... To su stvari koje se dese ponekad, nekome... Ne treba to doživljavati da je to i to sranje... Stane mercedes na putu, jbg...

Mene nešto svojevremeno jedna stella zezala, kupio sam posle nje drugu, trecu, cetvrtu... Da ne brojim, sramota...Radile, kako treba da rade...

Samo ti odlučujes šta ćeš kupiti... Nama ovo zanimljivo, žetoni su  ipak tvoji...

Ali ipak, pravac po Yamahu i uzivaj... Dobar paket imaju u tih 20ks i skup... Nemoj ići ove godine na more, slaži nešto i eto ga... :stripii: :takoje: :hi: