Kupuje se novi motor

Autor Blade78, Ožujak 14, 2021, 22:30:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Ne bi ja dirao onu tvoju Hondu sa čamca.Komplet je ko bombon. To mora još godinama ići bez jebemti. Ne treba silit kartu pa tražit kruha preko pogače.

mossi

Postojeći komplet je 10/10.
Brzina takođe nije upitna.

Yamaha 40/60 je teža oko 30kg +-
Problemi na vidiku:
- doplata
- balans
- veća potrošnja

Teško je tu biti od neke pomoći.
Ovde odlučuje srce, a ne glava.

Ja bih uzeo isti komplet al sve novo.
Ili level up uz ozbiljnu doplatu.
Samo sonar za novi čamac je bar 2k€ plus ostala kozmetika..

Srećne muke.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

retfala

jurajurajura01

1000 kubika je 1000kubika i 4 cilindra osjeti se razlika, pod opterecenjem pogotovo

SMT

Ideja da se ponovo vozi novo je dobra... Moja Honda sada još vredi neke žetone.... doplata i modeli plaćanja koji mi se nude su jako prihvatljivi za mene... Sve je to bzv za propustiti... Mada, biće toga... Taj deo je na neki način " pokriven"....

Ono sto mene sada i već dugo unazad odvraća, to je ta težina motora koji nisu za moj čamac... Bojim se da ću nešto sto je dobro i uravnotezeno, pokvariti zbog želje za novim... i to je jedino sto me odvraća...

Da menjam čamac, to mi se baš ne da... to onda ide u neku drugu priču...  Niti imam vremena za to, niti mi nešto od čamca više treba ...ide ta kutija...

Moji su kapaciteti toliki, da ako u jednom danu mogu završiti nešto, to je to... 

Jebem li ga, neku ćemo glupost već napraviti...

Mariorhr

Honda BF50 (88kg) vs Yamaha 40/60 Hetl (110kg), u pitanju je 22kg razlike,ne vjerujem da tih 22kg na zrcalu može praviti neki ozbiljni debalans, na kraju krajeva Jura je imao Mercurya 60ks koji je ako se dobro sjećam 114kg + jack plate i išao je kao metak. Danas ga vozi jedan kolega i nema nikakvih problema ako se motor montira po visini kako treba. Što se tiče Yamahe 40/60 Hetla ili čiste 60tke razlika je 2000€ a plaćaš samo kapu motora sa oznakom 60 jer u biti je sve isto

marina1983

Otprilike (u zavisnosti od čamca naravno ) na 10kg opterecenja na zrcalu čamac potone 1cm .
Mereno na zrcalu . Pricam za ove nase klotare .

SMT

Sad ćemo prebaciti da probamo...

Nova 40/70

I naravno moja djunta...

maverick

Slatke su to muke...neka neka...taj dio ribolova najvise volim  :stripii:  Što se tiče izbora motora...slozicu ti redoslijedom koji je jako bitan...
1. Uvijek kupi onaj motor koji se tebi sviđa
2. Uvijek daj prednost 4 cilindra nad tri
3. Uvijek daj prednost 1000 kubika nad 750 kad pricamo o sličnim snagama
4.Ako ti financije dopustaju uvijek kupi čisti motor tipa 60 ks a ne otvoren na 60...na 70 ks...skoro je isto ali nije
5. Ako je izbor Honda onda si daj oduška s tom 60 ks
6. Ako je dilema izmEDJU HETL I GETL Yamahe izaberi Hetl jer je nijansu brza na čamcu kao tvoj...moj nego a nesto je manji potrošač
7.Ako ti sta nije jasno od točke 2 do 7 obavezno procitaj jos jednom tocku broj JEDAN   :stripii:  :stripii:  :stripii:  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mariorhr

šajzika

Audentes fortuna iuvat

maverick

Odhebao nas je dok se malo ne izguštira  :stripii:  Mada sam ja skontao da on planira a ne da je zamjenio  :stripii:  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Mislim da je vec gotovo. 20ks jace , bikersko srce tu ne popusta previse
Audentes fortuna iuvat

Tićo

I šta kaže 70 ks... Mora da leti, :clap2:

SMT

Rezultat testa svi znamo, bolja Honda od Yamahe :stripii:  :hi: ...

Nismo menjali, konplikovano, završili u kafani... sto ne znaci da nećemo... Neće biti GETL iz više razloga...

U svakom slučaju počinju stidljiva interesovanja za moj motor... Danas i jedna konkretna ponuda... Mala ali opet ponuda...Tako da, nikad se ne zna...

S druge strane ja iz okruženja imam veliki pritisak da to bude Yamaha, ako budem menjao... Moram ja da prezubim u glavi tačku 1 iz Marijovog posta...

Nema tu žurbe, s moje strane... imam motor još uvek sa kojim sam zadovoljan... ako to neko ovih dana odluči da promeni, najebo sam... neću imati sa čim pecati.... :stripii:  :hi:

Za Hondu 40/60 bih danas sve mogao završiti... moj motor u račun ide... Tu ja nešto losije prodjem ali se završava odmah...