Kupuje se novi motor

Autor Blade78, Ožujak 14, 2021, 22:30:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Resavac

Posle pet godina apstinencije bez štapa u ruci drugar i ja na proleće ponovo u sedlu. Potvrda da je pecanje ipak neizlečiva bolest. Kupljena nova mašina za nov čamac. Yamaha f40 get1l...

Resavac

Pitanjce: Y-COP za i protiv?

maverick

Ja nisam uzeo jer mi je bila preskupa opcija...a kasnije ako ides na stavljanje NMEA mreze onda ti taj port treba ionako ga moras iskljuciti...bar je tako kod ovih nasih modela...S ovim "crnim" kapama nisam imao iskustva ali kontam da je isto
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Resavac

Skupo je i meni, potrošio sve žetone. Ajde neki polovni 30 ili 40 ks. Ma jok, ajde novi 40, pa 40/60 ks i na kraju sam stigao do ove yamahe 40/70, ali kasa osta prazna. Crna je uletela slučajno, nema više sivih. NMEA mreža se razvalči kad se bude i sonar montirao, znači dilema je rešena. Kad se skupi koja parica, možda se kupi još koja igračka, prvo neki point one verovatno.

SMT

Ne znam sada ali je Platner za Yamahu davao beskamatni kredit na 5god… i na program dvotockasa i na vanbrodski program… Sto generalno, nije loša opcija ko nema gotove žetone… Tipa, napraviš sebi ratu 80-100€… U saradnji sa nekom Bankom ali oni završavaju sve na licu mesta…

Mislim da u tom slučaju nisi mogao dobiti, popust ali treba to proveriti…

U svakom slučaju rade preozbiljne  brendove: Yamahu, AGV, Mobil, Dainese i Alpinstars…  To servisno pokrivanje je dobro, sto je vazno…

Mislim da imaju ambicije još nešto dodati ali čuće se kad bude…

Resavac

I dalje postoji opcija za beskamatni kredit do 8000, s tim da moraš dati učešće 50% i uslov je, što meni nije odgovaralo, da prebaciš račun u određenu banku. Na kraju sam rešio to preko svoje banke za iznos koji mi je falio, a popust od Platnera će mi smazati moja banka. Sve kad se sabere, ja sam vrlo zadovoljan, samo još da se dočeka proleće i da se sve skocka do kraja.

SMT

I ovde 1000€ razlika za isti motor…

ossa

Pa to je sjajno, štediš kupujući.  :stripii: uzmeš 40E i uštediš tausenku  :icon_biggrin:

Nidza objasnio za 40/60
Naidju krize, drukcije grize...

Resavac

Odnosno ako se posmatra drugačije, ta šestica na kapi motora košta 1100€? Kod Yamahe je ta razlika čini mi se još veća. Nije mi baš jasna ta matematika prodavaca ::)

jurajurajura01

Matematika je taka zato su to motori radeni za talijansko trzite tamo ne treba vozacka do 40ks a 40ks normalni je slab za glisere na moru poput fishermana i ostalih a 60ks je dosta da glisira i vozi i zbog toga je i jeftiniji i dostupniji s time da ima 60 milijuna stanovnika a koliko ima obale na moru

Batica

šajzika

Meni tu puno toga nije jasno.
Nemojte se ljutit ali ipak sam ja obični sofer.
Cisto da predstavim situaciju, drugi put kad sam pao peti razred osnovne, tata je otisao u grad i kupio klikere, reko: sine igraj se platit ce tata vozacku.
Pa da se nastavim na tu reminiscenciju kao na jedan madeleine i Proustouva sjecanja te krenem zdravo hrvacki.
Koji qrac ima 40 ak je 60 biti jeftiniji za 1000eura. Jesu onda ovi sto kupuju 60 glupani?( Gluplji od mene)
Ok, "Italijani" smiju vozit bez vozacke , 40 im malo, daj im 60 70 pod kapom od 40 konja pa da smiju upogonit to cudo. Gdje je usteda ili gdje je skupoca?

Najte se ljutit, al moj skromni umni kolicnik to ne razumije pa bi molio da mi neko podrobnije to objasni s nekim argumentima. Ove za sada ne razumijem.
Hvala
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ista prica i kad je Honda 50 jeftinija od Honde 40. Ciljana skupina, postotak prodanih motora drugih proizvođača gdje se zadire u "tudje" trziste...manje emisije co2, manje homologacije a realno ne bitno. Kod Honde su cak rekli da nije zemlja porijekla Japan na jeftinijem motoru...Imali smo pet godina akciju cijenu za tu pedesetku za 50 godina necega...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Citat: šajzika  u Studeni 16, 2022, 19:08:38
Meni tu puno toga nije jasno.
Nemojte se ljutit ali ipak sam ja obični sofer.
Cisto da predstavim situaciju, drugi put kad sam pao peti razred osnovne, tata je otisao u grad i kupio klikere, reko: sine igraj se platit ce tata vozacku.
Pa da se nastavim na tu reminiscenciju kao na jedan madeleine i Proustouva sjecanja te krenem zdravo hrvacki.
Koji qrac ima 40 ak je 60 biti jeftiniji za 1000eura. Jesu onda ovi sto kupuju 60 glupani?( Gluplji od mene)
Ok, "Italijani" smiju vozit bez vozacke , 40 im malo, daj im 60 70 pod kapom od 40 konja pa da smiju upogonit to cudo. Gdje je usteda ili gdje je skupoca?

Najte se ljutit, al moj skromni umni kolicnik to ne razumije pa bi molio da mi neko podrobnije to objasni s nekim argumentima. Ove za sada ne razumijem.
Hvala

Pa po ovom snimku o Hondi, ispada da je kupovina čiste 60 ks, bacanje 1000€… Čistih 60-tki ja vidjam dosta…

Kupis 50-tku pa si miran, ne misliš šta je unutra  :stripii: :hi:

Mada i u nju sumnjam ali mislim da je do algi :stripii:

Kod nas na ovaj iznos od preko 6000€, ja ne vidim nikakav smisao kupiti Hondu 40KS… ta razlika je ranije bila samo 150€ tj toliko je bila skuplja 50KS kad sam ja kupovao…

Sto se tiče ove 40-60 KS ovaj momak iz Obrenovca ih je prodao dosta a kod njega je 7500€(skuplje 300€ vs Elko) Izgleda tu ima svagde prostora za pregovore…

feco

Mislim da je to sve slabo....šta 40, šta 60.....snaga motora treba da bude prema kilaži pecaroša....100 kila-100 konja pa deri lipi moj   :uf:

Pozdrav ekipi  :hi:
POLAKO I BEZ VEZE