Primus 17 LUX

Autor zlatokosi, Listopad 13, 2021, 08:58:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zlatokosi

Pozdrav svima..

dugogodišnji sam simpatizer foruma i često ga posjećujem. Puno dobrih savjeta i iskustava se dijeli...

Eto da se pohvalim...ponovio sam se sa Primus 17 LUX (novo), naravno gol čamac i upario bi ga sa nekom dobrom 20-com.
Trebao bi i dobro sidro za Dunav....i svašta nešto....

Svi savjeti, ponude i ostala pomoć je dobrodošla.... :hi:

Gremlin

Čestitam situaciju... :occasion14:

Sidro svakako uzmi neko sa fleksibilnim krakovima, da ako zapne, potegneš motorom, krak se ispravi i izvučeš ga.

Ako si iz Srbije, imaš takvo inox sidro za 3000 din. u Tehno-Nautici.
Ja pazario pre par godina, da ne dižem one železničke ploče, lepo drži Aqualux sa Yamom 40 što je i teže od tvoje kombinacije.

Uživaj,

:occasion14:

maverick

Dobro dosao i čestitke na kupovini...sidro kako mi zovemo "mačak" je najbolje za nase rijeke...tezine oko 5 kg...Imas jednu cijelu temu o tome...pa mozes negdje kupiti ili cak napraviti sam
https://www.pecaros-os.com/index.php?topic=143.495
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Pozdrav kolega , vlasnik sam primus 16 lux sa hondom 20. Moja ti je preporuka da uzmeš 25 ks. Velika je razlika u kubikaži , ako si non stop sam onda može i 20 , ja sam 99% sam. Verovatno je i u potrošnji razlika, ma da na to ne gledam. Ali nekada mi fali tih 5 ks , kada lega ili leginica ide sa mnom. Naravno ako ti budžet dozvoljava. Ne znam kolika je sada razlika u ceni, kada sam ja kupovao pre dve godine bila je velika razlika u ceni. Posle moje kupovine se pojavio tohatsu u mom selu , pa se 30-ke kupuju malte ne po ceni 20-25 pre par godina. 
Najjeftinija 30-ka tohatsu je 3860 i to ručni start , a jamaha 25 je bila skuplja oko 4100 evra , dok je honda 20  bila oko 3100-3200 kako ko naleti.
Naidju krize, drukcije grize...

zlatokosi

Citat: ossa  u Listopad 13, 2021, 10:24:51
Pozdrav kolega , vlasnik sam primus 16 lux sa hondom 20. Moja ti je preporuka da uzmeš 25 ks. Velika je razlika u kubikaži , ako si non stop sam onda može i 20 , ja sam 99% sam. Verovatno je i u potrošnji razlika, ma da na to ne gledam. Ali nekada mi fali tih 5 ks , kada lega ili leginica ide sa mnom. Naravno ako ti budžet dozvoljava. Ne znam kolika je sada razlika u ceni, kada sam ja kupovao pre dve godine bila je velika razlika u ceni. Posle moje kupovine se pojavio tohatsu u mom selu , pa se 30-ke kupuju malte ne po ceni 20-25 pre par godina. 
Najjeftinija 30-ka tohatsu je 3860 i to ručni start , a jamaha 25 je bila skuplja oko 4100 evra , dok je honda 20  bila oko 3100-3200 kako ko naleti.
pozz...ma većinu vremena sam sa sobom....što se tiče cijena takve su i sada...tako da bi mi 20 ks bilo dosta

zlatokosi

Citat: maverick  u Listopad 13, 2021, 09:19:15
Dobro dosao i čestitke na kupovini...sidro kako mi zovemo "mačak" je najbolje za nase rijeke...tezine oko 5 kg...Imas jednu cijelu temu o tome...pa mozes negdje kupiti ili cak napraviti sam
hvala...nisam baš od metala... ako netko pravi neka se javi oko dogovora

zlatokosi

Ivan Borojević

Ima kolega takvu kombinaciju i baš fino klizi po vodi. Čestitam i sretna plovidba.

zlatokosi

Citat: Ivan Borojević  u Listopad 13, 2021, 11:12:18
Ima kolega takvu kombinaciju i baš fino klizi po vodi. Čestitam i sretna plovidba.
Hvala...najvjerovatnije će ići  Honda 20...

miha

Citat: zlatokosi  u Listopad 13, 2021, 10:46:55
Citat: maverick  u Listopad 13, 2021, 09:19:15
hvala...nisam baš od metala... ako netko pravi neka se javi oko dogovora
.... cijene ošle gore cca ....400 kn i evo ga ....a možda i više   :uf:

alexdja

Citat: Gremlin  u Listopad 13, 2021, 09:09:28
...imaš takvo inox sidro za 3000 din. u Tehno-Nautici...

Pusti sliku, link, nešto...

Nisam video u t.nautici...
       Nema više divljeg bučka. :no:

Gremlin

Evo, evo...nisi video, a nisi ni pitao Boru...ovo je veći model.

Ovo drži moj čamac na Dunavu...cca 450+ kg...

:occasion14:

ossa

Koliko su debele te žice?
Naidju krize, drukcije grize...

pajdo77

Na cijev gore navariš jednu veliku maticu i tu vežeš uže,stpustiš ga niz cijev i tu gdje je sad vezano samo ga privežeš debljim najlonom. Dobijaš isi kut,sve isto a kad zapneš puca silk i podižeš pod kutem od 90 stupnjeva tj točno si iznad njega. Tako možeš imati jače žice da te drže a sidro se puno lakše odkvači i rjeđe se gubi

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

Gremlin

Citat: ossa  u Listopad 13, 2021, 17:43:25
Koliko su debele te žice?

Čini mi se da su 7-8 mm, izmerim kad odem na čamac pa ti javim.

Sidro je odlično, drži moj čanac bez problema, samo sa konopcem - nema dodatni lanac za otežanje.

:icon_salut: