Primus 17 LUX

Autor zlatokosi, Listopad 13, 2021, 08:58:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

miha

zlatokosi

a piše 10 god garancije...ajd ga znaj

Gremlin

To za "10 godina garancije" ne znam, ali znam ni da pre 40 godina ni jedan od starinskih antialgina na bazi bakra (zabranjeni su zbog zagađenja) nije trajao 10 godina.

Moj savet iz iskustva je da ne mažeš antialgin uopšte, ili barem ne prve godine dok se čamac dobro ne opere od parafina i svih ostalih ostataka livenja, i dok se tačno ne ocrta vodena linija.

Ako jednom obrusiš želkot, moraćeš da radiš antialgin svake 2-3 godine u zavisnosti od vode u kojoj ti je marina gde držiš čamac (tekuća, stajaća) i nema nazad.

Na želkot se alge i slina teže hvataju, pa nije loše probati, a uvek možeš da staviš antialgin ako proceniš da ti treba.

:occasion14:

maverick

Jedno dva puta sam ga nanosio...dobar je ali trazi i nekakvo odrzavanje koliko sam shvatio...Nisam pratio dalje ali sam citao da je pranje normalno i da na početku sezone lagano prebrusis vodobrusnim da aktivni sloj bude opet dostupan, ali nisam isprobao...Dodavao sam bakar u hempel pa ukenjao čamac da sam morao skidati sve dole...
SILIC ONE je jako korektan izbor premaza i njega bih svakako preporučio. Isto tako kako i Hempel preporuča čamac bih spustio u vodu desetak dana , tek toliko da se ocrta vodena linija i onda uradio premaz ali po proceduri koju preporuča proizvođač. Ipak gelcoat bude drukcije strukture ako se dugo ostavi u vodi bez pemaza i ako se uhvate alge...Ovo je neko moje iskustvo ali svakako svatko onako kako želi i kako ima mogućnost
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

Citat: mlb  u Listopad 14, 2021, 10:14:12

Meni ostala ova tri (malo teža ) što sam pravio za kolegu pa je odustao , ako netko treba 300kn kom!

..pozz druže..jel ovo još aktuelno ili..
.. :baba:

mlb

DIDAPATAK

..javim se iza blagdana  :hi:
.. :baba:
p.s. ili ima neki popust ..Božićni,za umirovljenike itd.  :stripii:

mlb

Za vas tajkune sa viksama i brodovima  na moru ide popust 50% ali na više  :stripii: :stripii:

DIDAPATAK

ossa

Juče sam iskoristio lep dan i povoljan vodostaj te skinuo HONDU , a Primus 16-ku izvadio, okrenuo I oprao. Posle dve godine i dalje je kao nov. Na proleće primer, antialgin, a u međuvremenu servis na lami ( bf 20 to mu sada kao nekada lamo). Za mene lutka od kombinacije. Za moje pecanje u krugu od 10km, zadovoljava me skroz.
Imam servirano od kompanjona yamaha 25, da prodam moju hondu. Ali ne radi mi se to sada. Nije to daiwa da kupujem Shimano.

Naidju krize, drukcije grize...

maverick

To je ozbiljan komplet...samo zastiti čamac protiv osmoze s donje strane...stavi prajmer kako i koliko treba i onda antialgin...na motoru zamjeni ulja i filter...i sahranice te ta kombinacija bar sto se tiče dugovjecnosti...i s tim mozes di god hoces a ne samo u krugu od deset km  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Na celom čamcu ima tri tačkice osmoze , manje nego pola malog nokta. Znam da mora da se uradi dve ruke prajmera. Već si mi rekao. Ali ovako super piči kada nema ništa. I ne mora da me nadzivi...
Nizvodno ide 49. Težak economic

Gremlin

Ako mene pitaš, ja ne bi farbao antialgin nikad više u životu.
Namažeš jednom, i onda svake 2-3 godine moraš ponovo da se jebavaš.
Ovako samo opereš dno povremeno i kraj.

Reši tu osmozu i ćao.

šajzika

Bravo, bas pravi pecaroski komplet.
Napravis kak je maverick rekao i miran si.

Jel ti nije nikad palo na pamet ici na g. podunavlje par dana s tim kompletom?
Koliko je to uopce km?
Audentes fortuna iuvat

ossa

Preko 100 km, svašta mi pada napamet , veruj mi  :stripii: