Sportex 2022

Autor nele01, Studeni 04, 2021, 21:09:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Nastavićemo ovde u 2023...

Sportex kuća koja godinama unazad ima svoje obožavaoce na ovim prostorima... Reklo bi se i najduži staž upotrebe međju ovdašnjim ribolovcima..Opravdano verovatno.., svi drugi nekako dodju i prodju...  Iako je ponuda stapova i proizvodjaca nikada veća, mnogi ribolovci su ostali verni Sportexu... Znaju šta mogu da očekuju...

Gledam i listam njihov katalog... Vidim tu Tiborona novoga kojeg sam imao u onoj izvornoj seriji...

Ipak mi je ovaj zapao za oko, vrh ponude, rekao bih... Extra fast... Mislim nama primenjiv...

Nobun

Ponuda tj dužine i gramaže meni užasno primamljive... Fuji, 10god garancije, svašta nešto standardno od Sportexa... nekom bitno, nekom ne...

Otvorio sam jedan koji bi mene zanimao i možda bih bio njegov vlasnik... nemam sportexa već 4-5 god sigurno... 60-gramac na 235cm, dobro zvuči uz extra fast :hi:

Evo kako to izgleda...

im84

Narucen jig model
#foxrage
#fox_rage_fishing

SMT

Šta si to zamislio?

Naslednik apsoluth a?

im84

Ma da, malo da ga odmorim. Nobun je nasljednik Absoluta, jedini extra fast u toj klasi. Dizajnom mi se svidja, samo cu vidjet koliko je dugacka drska.
Al ponasanje stapa bi trebalo biti kao ovaj, a to mi je vrh.
#foxrage
#fox_rage_fishing

Gogica

Citat: im84  u Veljača 07, 2023, 10:58:27 Ma da, malo da ga odmorim. Nobun je nasljednik Absoluta, jedini extra fast u toj klasi. Dizajnom mi se svidja, samo cu vidjet koliko je dugacka drska.
Al ponasanje stapa bi trebalo biti kao ovaj, a to mi je vrh.

Auuu...ako je nasljednik absolutica onda cemo mroat probat :)

SMT

Jbt, a sto je najgore ja ga svaki dan guglam...

Nešto me bas zainteresovao taj štap... deluje mi mocno :hi: ... Ima 40-gramac u BG ( PKVM)... Mada bi ja više taj 60g na 235cm, extra fast to mora biti jako besno...možda odem pogledati, ne košta...Super ako je dostupan za pogledati...

Dosadili GL, da nešto menjamo :stripii:

SMT

Ja mislim da ću pecati sa ovim... videćemo...

Thechoki

Menjao sam dioptriju juče ,jel to NOBLES piše? :eek:

SMT

Otprilike tako :hi:

Vratio sam se na twin power, vratio sam se na Yamahu... izgleda se vraćam i na Sportex... poručio sam još jedan...

To je izgleda i kraj karijere onda blizu :stripii:  :hi:

Eto možda uspem i sa tim Sportexima omlatiti sezonu dve...

Ozbiljno oštar štap... ergonomija u ruci dobra... tanak, elegantan... to nije neka šminka štap ali deluje da je više nego upotrebljiv... Nema plute, nema eve... sve je taj karbon, jbt... videćemo kako se to ponaša... Ovako na suvo deluje da je to ljući štap od mog morethana i malog GL u istoj ili sličnoj gramazi i dužini... 235 cm  13-54 g ... Stella ili TP u vel 4000 ide na njega...Samo Dunav, naravno

Armatura, jbt :stripii:  :hi: ... Kakav će biti 60-gramac... :hi:

Ako to nekoga zanima, pogledao sam i ostale sportexove modele, Tiborona i ne znam koje još... to po brzini i ostrini nije ni blizu ovoga... pa sad ko šta voli...

tutnja

Dobro to izgleda, čeka se izvještaj s vode
Što sam "mlađi" sve radije bih i ja opet nekog Sportexa u ergelu..

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

flutikazon

Cenovno ako nije tajna? Red veličine.. skoro negde videh sliku, sporteks cenom GL na steroidima

SMT

Tako otprilike kako si i video.... Malo popust dole... Jeftinije je kod nas nego u Nemačkoj i Hr(ako je cena tacna)...

Iskreno, ja ne znam kada je najjači Sportexov model bio jeftin!? Nikada... Počevši od Kev Spin DL pre 25 god... Tiboron, Apsoluth, Air Spin nisu bili jeftini stapovi takodje...

Ako mene pitaš, GL uopste nije skup štap za ono kako izgleda, šta pruža  i kako je uradjen! :hi:

Mi smo sirotinja, a to je već druga priča :hi:

Ono sto mogu reci, zavisno od motivacije i zetona jeste da to treba menjati često...

Po ovom Sportexu vidiš da to napreduje neprestano... Naravno, verujem da je tako i sa cenovno nižim kategorijama stapova...

flutikazon

Ovo za cene si 100% u pravu. Za nekog ko često izlazi na vodu nije mnogo, za nekog ko ide par puta godišnje i onaj štap od 100e je mnogo. Svaki hobi košta, samo zavisi od afiniteta čoveka čemu je sklon i na koliko strana :toothy12: . Lov, ribolov, auta, motori, putovanja, kafane,žene i ostali poroci... Ništa nema za džabe

SMT

Zadnje je najbolje... pre " ostali poroci"

Sve ostalo je mlaćenje