Sportex 2022

Autor nele01, Studeni 04, 2021, 21:09:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Resavac

Auuuu, moraću da zovem Momu i Duleta da vidim taj Sportex :eek:  Iščitao sve o GL-u i iz postova SMT-a poželeo da probam Super Viva, možda i da ga posedujem, a sad ode na livadu. A tek Branzino :sha:

SMT

:stripii:  :hi:

Ma nema više ovog Nobuna tamo... Bio jedan jedini... A nema na lageru ni u Nemačkoj... A tek je izašao, meni to kao i obično ništa nije jasno...

A za Super Viva, ne znam šta čekaš... Da platiš uslugu prevoza  100€ iz Rusije... Moj broj imaš, kafa i dogovor za 5 min :hi: ...Nema greske oko tog stapa....

Nemam sada drugih masina kod sebe u stanu... sa ove dve iako su različite težine balans gotovo u istoj tački... Tj balans je negde kod stope masinice... ručka je  do lakta... možda je ovaj štap za 10-15g tezi od nekih koje imam na tu dužinu... Al to deluje moćno i jako u pm iako je 40-gramac... ja mislim da je to to, da prosivirava ozbiljno, jebem li ga...

Sto se mene tiče, ići će stella FJ 4000 na njega ili TP FD 4000 PG...

Ako uspem doći do 60-gramca, napravićemo neki raspored..

Možda bih sa oba pecao sve sto pliva na Dunavu... Aj "vidjećemo"...

Malo me smorilo to da imam 100 kompleta... dok ih sve strunom napunim, umorim se!

Nisam skoro bio na 2, možda sada probam... Iako ne bude drugi Sportex, biće Super Vivo...

miha

.... švabo je švabo .... :ok:

SMT

Ne znam kada ću na vodu... Nadam se uskoro...

Po kući "pecam" sa štapom ovih dan-dva... Malo protresem ujutro kad se probudim, malo uveče pre spavanja... To je neki ritual inače kad kupim stap... Osecaj je u oba slučaja isti : al je to oštra motka na ovu dužinu... ufff ufff :hi:

Postavljam pitanje sam sebi da li će mi taj 60-g na 235 trebati... Ja imam osecaj da će ovaj "mladji brat" baciti glavu od 30-35-40g...

Pa taj ne može vobler pola metra zabaciti, jbt  :stripii:  :hi:

Karbonska drska bas dobro izgleda... Promenio sam mnogo stapova u životu, pa sam već ravna linija... ovde ipak osećam da me "radi nešto" , imam blago uzbudjenje ...Obično mi se taj osecaj javlja kod japanskih stapova jer su šminka kako volim... Ovaj ima nešto divlje u sebi, neće tu biti umiranja u lepoti... Samo egzekucija... Ostavicu jednog GL ipak :hi:

Nije bitno uopste ( meni pogotovo) ali štap od milion zetona kakvu futrolu ima, "ajme meni"... Kvalitetnija je na onom od 50€, majke mi...

Aj valjda će i taj camac i motor biti gotovi brzo, da vidimo jel sam se zajebo...

im84

Isti blank od Absoluta, ušminkan ''novim karbonskim rješenjima''. Extra fast akcija, ali pod ribom će da radi izuzetno, kao i svaki Absolut. Nema spadanja, nema greške. Mogao bih reći da se broje tone pod njima
#foxrage
#fox_rage_fishing

SMT

Isprobavanje je gotovo.... Mislim da je to komplet za ovu godinu... nešto ćemo još pridodati valjda...

SMT

Pored Nobuna novitet za ovu ili prošlu sezonu iz Sportexa je i Tiboron oznake RS3....

Držao sam ga u ruci u radnji, osetno mekši od Nobuna... doduše bio je u nekoj duzoj varijanti... ali mislim da je "samo" fast... pa sad ko šta voli... Lepo uradjen štap kao i svaki Tiboron sto je bio... Nije jeftin ali nešto manje košta od Nobuna... Mislim da je isti materijal(karbon T 1100) izrade u pitanju... Trebalo bi da je to trenutno najkvalitetniji karbon na tržištu ako nisu nešto s Marsa dodatno izmislili, sto bi nas nateralo da pojurimo dalje...

Ima ga u velikom rasponu gramaza...

dravski pecaros

Meni je ovaj 255 40g zapeo za oko taman na božićnom popustu bi moga da se nađe za nekih 500eura

Thechoki

Ceo zivot sam hteo SPORTEX ali sam se razocarao.
Imao sam Revolt i AirSpin,nije to to ....Balans je ok ali nekako oba vuku na jednu strani kada se koriste na vodi,osecaj dna i kontakt sa varalicom blagi uzas.

SMT

Ja sam prvih 15god pecao samo na sportexe... I nije bilo ništa drugo... I bili skupi uvek, jebes ih...

Danas je ponuda ogromna, ne treba se vezati za brend... Svaki proizvodjac izbaci nešto sto nam odgovara ili promaši totalno, to je normalno...

Ko voli da promeni štap da dobije neku novu motivaciju, prosto je to...

Ako štap valja, zadržiš ga godinu-dve pa dalje... Ako ne valja, odmah dalje...

Izlazi to stalno bolje... od bržeg brzi... ja ne znam kako to uspevaju...

Ko neće da se zajebava sa tim i dobar mu štap po 10god, još bolje :hi:

Mene isti štap trecu sezonu propisno smori... nije do stapa, do mene je :hi:

Ja sam ovu sezonu odlucio nastupati sa 2 sportexa i verovatno ništa više... Da probamo

ossa

Naidju krize, drukcije grize...

SMT

:stripii:  :hi:  Ko zna...

Ovaj Nobun 40 g po mojoj proceni će pokriti jako puno situacija... Pridodacemo i 60 g za " ne daj Bože"...
I da soma peca....

Uz stellu i TP pg, to će biti dva radna kompleta... Ja ih tako i dozivljavam...

Ostaje mi exist LT kojeg ne koristim a izgleda neću prodati, na to sve drugar ide uskoro u Rusiju... A ja nisam navikao biti bez tih paradnih stapova :stripii:

Tema je Sportex, čini mi se da će na ovim Nobunima biti ozbiljna nosivost sa dosta snage... Brzina ozbiljna....čini mi se...

Meni to za čamac i ta sidrenja će raditi ozbiljan posao...

Deluje užasno dobra motka, prilično moderno dizajnirana... Mene lično nije ni jedan Sportex ovoliko zainteresovao... Kako bi mi rekli, dunavski štap... i bas dobro balansiran sa ručkom do lakta, ne duzom...

A moguće je i da grešim u proceni, saznacemo :hi:

SMT

Moglo bi u temu nekad i sada... Sportex Kev spin DL 35g VS ovaj nabareni Nobun... Neki moj štap od pre jedno 20+ god... i napecao smudjeva :hi:

Neuporedivo ali se smejem već pola sata, gde je ovo sve otišlo.... Štap bio pojam u svoje vreme, morao si bubreg prodati da kupis tog Keva... Sad služi ovako za priče o prošlosti... Trese se se sav, od plute :hi:

mossi

I? Kakav je na okeanskom vodostaju?
A i kako se Yamaha ponašala prvog pecaroškig dana?
Jesi ostao bez goriva? Jel troši kao moja ili maverikova?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

maverick

Ma ne prica on vise s nama  :stripii:  Ali realno za mene je Yamaha...sportex i stella old school...i cijenim to makar ni ne komunicirao o tome  :stripii:  :stripii:  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"