Sportex 2022

Autor nele01, Studeni 04, 2021, 21:09:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Javi utiske tog sportexa, sve sam bliže da uzmem jedan
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

tutnja

Zavisi za šta si ga namislio..
Ako je isključivo ili primarno džig, siguran sam da ima i puno boljih rješenja.
Meni je ideja da pokrije što više može u gramažama koje obično koristim (7-35 i rijetko malo preko) stajaće i tekuće vode, prvo štuka, onda sve ostalo. Džig i glavinjara mi je max. 20% posto sveg pecanja, možda i manje, pa postoje šanse da prođe testove.. ako je bar malo od one stare strele, a navodno je, samo ipak brži i mrvicu krući. Sutra prvo "kupanje varalica", pa kako bude

Sent from my LG-V60 using Tapatalk

tutnja

Ufff, izgleda da će u oglase, prva riba, a nije štuka

Ispravak netočnog navoda.. sitno sitna ali me veseli više nego išta!

I još jedan pionir pliva i dalje.

tutnja

Još jedan pionir na effzettovoj listi (FT dekor, 22g)
Udarac na desetak metara od obale, kočnica pritegnuta skoro do kraja, vesela "borba" od 30-ak sekundi i na slikanje.

tutnja

Malo sređujem dojmove poslije jučerašnjeg fighta, jednog od onih za pamćenje.. konačno dostojan protivnik.
Sunce na laganom zalasku, vjetar se smiruje. Nakon nekih sat bacanja i izvučenog kubika trave bez kvrca, zabačaj, kratko vođenje i uzimanje varke bez udarca. Na štapu se samo osjeti lagani trzaj glave lijevo pa desno i kreće kao da sam zakačio podmornicu. Prva misao som, ali već nakon par sekundi sam siguran tko je.. teta štuja.
Strašna borba, bjegovi po 30-ak metara, štap u kifli, kočnica zuji za medalju, okretanje i vraćanje, pa opet ispočetka. Nakon desetak minuta bespoštedne borbe uspio sam ju dobiti na površinu, osmijeh od uha do uha.. Krokodil kakav se viđa na slikama, skromna procjena oko 120 cm +/- debela i jaka. Već pod nogama, kreće u onaj zadnji bijeg ili dva uz obalu i tu pravim totalnu glupu grešku u okretanju, struna puca kao paučina, kratka psovka i "pohvala" vlastite gluposti, a štuka s piercingom ode dalje.
Sjedni, zapali, preveži.. Osmijeh zbog borbe i tuga što će neko vrijeme plivati s varalicom u ustima, nadam se da joj neće puno smetati.

Štap definitivno ima snage, za 20-gramca i previše, bode bez pardona, prati vrhunski, umara i privodi polako ali sigurno, nije bilo ni sekunde sumnje ili neizvjesnosti.
Sad, nakon dva mjeseca teškog maltretiranja, mogu reći da su napravili dobar posao u Sportexu sa ovom serijom, bar na 2,4 dužini, i nastavljamo druženje još neko vrijeme sigurno.
Iznenadila me i Lexa, potpuno na visini zadatka, bez greške i snagom i drilom, nisam to očekivao od mašinice klase stotinjak eura..

tutnja

Totalno lud štap.. i još jedan dokaz da effzett lovi sve
Regularan griz, kontra i kratka "borba" pa na slikanje i nazad u vodu.

tutnja

Effzett i dalje lovi sve, Sportex bode i privodi

tutnja

Citat: tutnja  u Travanj 11, 2023, 16:54:38 Što sam "mlađi" sve radije bih i ja opet nekog Sportexa u ergelu..

Da citiram sam sebe
Nisam ni sanjao prije 2-3 godine koliko sam "u pravu".. priča započela gotovo slučajno black arrowom proljetos, idemo dalje.

Moram priznati da je Sportex ipak puno napredovao zadnjih godina, barem u ovoj dužini 2,40m, a duže me i ne zanima.. nema tu govora o debalansu, težine smanjene na vrlo prihvatljive, materijali sve bolji, dizajn i završna obrada također, akcijski pogođeni u zavisnosti od modela..

Usuđujem se tvrditi da su ovi premium modeli po svemu u rangu sa rasnim Japancima, nema tu greške ni brljanja.
Cijena, što bi neki švabe na forumima rekli, u najmanju ruku "malo ambiciozna" ali može im se, ne zamjeram.
Tko hoće i može, cijena nije u pitanju, opravdana ili ne.
Čekam priliku da protresem uživo nekog Air spina, da vidim je li to za moju ruku ili ne.

Što sam stariji sve ih više volim

Kugla

Dvoumim se između sportex black arrow g4 240cm 11-32g i sportex black arrow g4 240cm 14-54 g mislim d aće biti ovaj drugi nekako mi pokriva više toga
www.lureti.hr
www.facebook.com/lureti

tutnja

Taj ti pokriva gotovo sve, nemaš brige ako si ipak odlučio arrowa

Kugla

Jesam odlučio sam i hvala na savjetu, još neku rolicu uz njega da nađem a da nije opet u nekom previsokom cjenovnom rangu, ionako već hrpa štapova na zidu a koristim samo 2, kaže žena opet štap  :uf:
www.lureti.hr
www.facebook.com/lureti

tutnja

Standardno
Ja po ne znam koji put odlučio imati samo jedan, i evo ih 4 u par mjeseci.. iako je taj BA 90% izlazaka do sad.
Što se rolica tiče, zavisi jesi li fan shimana ili daiwe ili nešto treće. Od daiwa, a da nisu preskupe, ovaj novi ballistic hd je i više nego ok, ispod 200 žetona.
Ako baš hoćeš nešto dobro, a povoljno pogledaj na tackledeals stranici, imaju jako dobrih cijena i još popusta na to, pogotovo u deal kategoriji.

ps

Tutnja i Kugla dobri smo si😀 jel Vi nemate o ničemu pametnijim pisati, sada moram i ja uzeti štap😀

tutnja

Šta čekaš još?
Crnog i Kuglu sam već nagovorio
Ili sačekaj još malo, pa ti ja prodam svoj, dokazano lovan

ps

Može kupim tvoj lovan😀