JEDINSTVENA RIBOLOVNICA OSJEČKO BARANJSKA

Autor maverick, Prosinac 08, 2021, 18:23:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dukson

Istina.
Svatko mora poci od sebe, od kukanja malo vajde. Pokupi tu bocu sto pluta, izvadi taj priponac, izrezi tu mrezu, nazovi Zrinka, policiju kad vidis da rade majstori.
Ali ne, lakse je jamrat.
I hvala bogu svi mi znamo onog nekog, svi mi nesto kao grbu bacamo - a stetimo sami sebi.

Ja lajem, ja nazovem, ja porezem priponce i mreze jer mi smetaju dok pecam - eto ako zbog niceg drugog onda iz tog razloga. E kad bi tako svi, mislim da bi ipak bilo zeru bolje.

No i to sve nije dosta dok se malo ne aktiviramo, treba skloniti te masne podbratke iz price - a za to isto treba prica, ne znam kako Miha misli, valjda da motikama idemo na savez.

dravski pecaros

Tako je Duksone bravo..
Ja sam obećao da ću ove godine lokalnim kormorani a zagorćavati kad god budem mogao ..

Već su me početkom godine naživcirali ali žaliti će tokom godine zbog toga  :occasion14:

Kugla

Ponovo je priča aktivna i to je dobro, mišljenja sam da je dobro što se u Saboru progovorilo samo da ne stane na tome, tamo se mijenjaju zakoni i sad treba tiskati gdje god se može da se priča nastavi u smjeru izmjena zakona pa barem da jedna ribolovnica vrijedi za cijelu županiju. Možda sada ima smisla napraviti jedan prosvjed, jer to je legitimno pravo, a i mediji su nam skloni, treba to sve iskoristiti. Riješiti taj problem što u svim društvima ima onih koji rade samo za svoj đep, navikli da sjedne koja kinta od svega toga, takve treba mijenjati.

maverick

Da dobro je da se bar nesto priča jer ce ta informacija doprijeti do vise pecaroša...ostale to ionako ne zanima. Na onom nasem prosvjedu problem upravo bio taj sto dobar tj veliki dio pecarosa u to vrijeme nije pratio drustvene mreze i ovakve internetske destinacije
Ali i taj prosvjed i bilo koji drugi je iskzivanje nezadovoljstva...moramo na kraju znati sta cemo s tim...nije nam dovoljno samo kritizirati vec moramo imati i neka riješenja...To sto mi zelimo jedinstvenu ribolovnocu...čak nije prihvaceno ni kod svih pecarosa...Puno se toga vidi i po Facebooku...misljenja su različita...pogotovo sto su neki ribiči...pecarosi ili kako se god zvali dio one gore skupine koja ima beneficije od svog Drustva...svoje Zajednice itd itd. Malo cemo se svi skupa pozabaviti problematikom i mozda nije losa opcija da se s nekim kvalitetnim idejama priklonimo nekom ozbiljnom drustvu koje ce podrzati tj podrzava takve stavove. Ja sam u jednom moment pokusao sam s ŠRD Dravom...jer ti momci imaju i vremena i znaju priču koja je aktualna, ali tad me posao i druge obveze odvele u nekom drugom smjeru
Ovdje medju nama doista ima jakih likova, koji osim mozga imaju i dobar dio sive materije i mozda bi te sile mogli sklopiti u nesto sto bi ucinilo neku promjenu. Danas, svi ce pricati samo o jednom...pustite sad..Ovo je godina kad izlazi koncesija...To nema nikakve veze...isti nam klinac..
E sad dalje...
Pisem to sve ovako javno jer to trebaju svi znati...Zajednica ne radi po propisima i to je vidljivo iz mnogobrojnih njihovih posupaka...Jedan od njih je i sam proračun koji je dat na izglasavanje..Oni su toliko jadni i neuki da su i te svoje greske dali svima na uvid jer doista misle da mogu tako. Tu svakako postoje neke instance koje kontroliraju takvo ponasanje...tu imamo i novog inspektora za ribarstvo...i jednostavno ne treba drvlje i kamenje...Samo i ministarstvo i inspektor trebaju obavljati svoj posao...a nama je da im ukazemo na to i da ih "natjeramo" da to rade...Jedan od nacina i jeste nesto tipa javni prosvjed...peticija itd itd ...

Jer znam da ovo citaju i ovi iz Zajednice...znam da ih ovo ili bilo koji sličan nacin zivcira ali moraju i oni i mi shvatiti da se nesto mora mjenjati i da postoje ljudi koji to mogu i znaju...da sve probleme do sad imamo ne jer su oni losi vec zato sto nisu dovoljno dobri da iskoriste resurse oko nas...Mozda mi svi skupa ne znamo...ali ok..idemo pitati...kako su ti problemi rijeseni u susjednim zemljama...Kako je Madjarska rijesila poribljavanje...kako je rijseila Slovenija...Svi oni su otvoreni i na kraju krajeva dostupni su nam i njihovi propisi..naputci...I sto je konkretan problem kod nas pa da se to napravi slično ili čak bolje...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Vidis da opacak kaze da je kod nas to toliko dobro da su oni prepisali naš modus operandi :stripii:
Audentes fortuna iuvat

dravski pecaros

Citat: maverick  u Siječanj 28, 2023, 09:19:20 Da dobro je da se bar nesto priča jer ce ta informacija doprijeti do vise pecaroša...ostale to ionako ne zanima. Na onom nasem prosvjedu problem upravo bio taj sto dobar tj veliki dio pecarosa u to vrijeme nije pratio drustvene mreze i ovakve internetske destinacije
Ali i taj prosvjed i bilo koji drugi je iskzivanje nezadovoljstva...moramo na kraju znati sta cemo s tim...nije nam dovoljno samo kritizirati vec moramo imati i neka riješenja...To sto mi zelimo jedinstvenu ribolovnocu...čak nije prihvaceno ni kod svih pecarosa...Puno se toga vidi i po Facebooku...misljenja su različita...pogotovo sto su neki ribiči...pecarosi ili kako se god zvali dio one gore skupine koja ima beneficije od svog Drustva...svoje Zajednice itd itd. Malo cemo se svi skupa pozabaviti problematikom i mozda nije losa opcija da se s nekim kvalitetnim idejama priklonimo nekom ozbiljnom drustvu koje ce podrzati tj podrzava takve stavove. Ja sam u jednom moment pokusao sam s ŠRD Dravom...jer ti momci imaju i vremena i znaju priču koja je aktualna, ali tad me posao i druge obveze odvele u nekom drugom smjeru
Ovdje medju nama doista ima jakih likova, koji osim mozga imaju i dobar dio sive materije i mozda bi te sile mogli sklopiti u nesto sto bi ucinilo neku promjenu. Danas, svi ce pricati samo o jednom...pustite sad..Ovo je godina kad izlazi koncesija...To nema nikakve veze...isti nam klinac..
E sad dalje...
Pisem to sve ovako javno jer to trebaju svi znati...Zajednica ne radi po propisima i to je vidljivo iz mnogobrojnih njihovih posupaka...Jedan od njih je i sam proračun koji je dat na izglasavanje..Oni su toliko jadni i neuki da su i te svoje greske dali svima na uvid jer doista misle da mogu tako. Tu svakako postoje neke instance koje kontroliraju takvo ponasanje...tu imamo i novog inspektora za ribarstvo...i jednostavno ne treba drvlje i kamenje...Samo i ministarstvo i inspektor trebaju obavljati svoj posao...a nama je da im ukazemo na to i da ih "natjeramo" da to rade...Jedan od nacina i jeste nesto tipa javni prosvjed...peticija itd itd ...

Jer znam da ovo citaju i ovi iz Zajednice...znam da ih ovo ili bilo koji sličan nacin zivcira ali moraju i oni i mi shvatiti da se nesto mora mjenjati i da postoje ljudi koji to mogu i znaju...da sve probleme do sad imamo ne jer su oni losi vec zato sto nisu dovoljno dobri da iskoriste resurse oko nas...Mozda mi svi skupa ne znamo...ali ok..idemo pitati...kako su ti problemi rijeseni u susjednim zemljama...Kako je Madjarska rijesila poribljavanje...kako je rijseila Slovenija...Svi oni su otvoreni i na kraju krajeva dostupni su nam i njihovi propisi..naputci...I sto je konkretan problem kod nas pa da se to napravi slično ili čak bolje...

Slažem se u potpunosti

Naglasak i najbitniji faktor treba biti
Jedinstvena karta za sve RIJEKE..
jel realno ribnjake i stajaće vode ćemo teško dobiti u jednoj karti iz više razloga čak i opravdanih ...

šajzika

Ne znam jel populizam, predizborna kampanja ali cesto spominjana tema koja nikako ne ide u realizaciji. Tu su vece interesne sfere i niko ne zeli ostavit svoj dio kolaca tako da tesko vjerujem u to
Audentes fortuna iuvat

Garofeeder

Pred svake izbore se netko sjeti...

pajdo77

Ove godine su uranili. Inače se ta tema svake godine pokrene mjesec dana prije nego što treba iskeširati lovu za novu godinu. Čudi me zašto nitko ne pokrene pitanje zbog čega ribolovne dozvole ne vrijede godinu dana od datuma kupnje poput registracije vozila i slično. Bit će da to nikome ne smeta.

madmax

Aktuelna karta voda kojima gospodari ZŠRU Baranje za koje se prijavila na natječaj 2023., te na istom dobila za narednih 20 godina.
Ne znam gdje postaviti pa cu vamo

pajdo77

Tko je lud vadit će kao do sada 3-4 dozvole na 30-ak km zračne linije,kome je dopizdio taj javašluk poput mene neće vaditi niti jednu.

maverick

Nazalost je tako...sve smo vec napisali na tu temu...kontam da ce i oni pratiti trendove i dici cijene kao sto je poskupilo i sve ostalo  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

madmax

Šuška se da bi baranja išla na 90€, belišće na 100€, đakovo bi na 150€...

šajzika

Bar 150 da bude svuda. Ispod 500 eur ne zelim da mi bude start za pecanje. Pa malo vez , odrzavanje camca , struna varalica i odmah si na 1000eur i dobro. Mi smo Eu , mi to mozemo
Audentes fortuna iuvat