Prirodni mamci za soma

Autor Kugla, Veljača 10, 2013, 10:09:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

joker

hvala pajdo ma to sam za nekih sat vremena iskopao jedno 100-njak komada
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

pajdo77

Ja u sat vremena mogu napipati jedino 100 komaraca :stripii:

Mornar Popaj

Ja ih nakopam sada u proljeće, većinom uz obalu Vuke, i držim ih skupa sa zelenim glistama u kibli koju do pola napunim sa zemljom iz koje su iskopani.
u kiblu uspem i kanticu vode iz Vuke, onda kad spremim sve skupa  podrum, pod jedan kraj kible stavim ciglu da kibla bude nakošena i da se voda skupi u jednu stranu. Tako mi žive skroz do kasne jeseni kad ih uglavnom potrošim.
Međutim, pijavice su mi još bolji mamac, a njih naberem koliko treba bez kičmatransa....
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

mossi

@joker, takvih lepih nema i radnji!  :notworthy: :clap2: :icon_thumright: :ok:

joker

hvala mossi da bas su krasni debeli i veliki.e mornar a sta je to "kibla"
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

silure

s takvim primjercima durboša se moze i u bunaru brko dobiti hehe...svaka cast  :thumbsup: a sto se pijavice tice... u jednu noc potrošim 30ak durboša,20ak zelenih glisti 10ak školjki itd na 2 štapa....i i ulov zadovoljavajuc odnosno zabava...a pijavica na trecem stapu kako sam je ubacio doslovce ni jednog udarca cijele noci...i tako 2-3 puta i meni taj mamac jednostavno vise ne treba....da naglasim pijavice su bile poprilicno velike,pokusao sam rezati glave kada sam ih u krvi ostavljao i koristiti podizace ali vise ne...školjka,durbak,rovac br1 za zabavu tokom noci na vodi...za mene naravno

Jožef1

Pijavice sam znao koristiti (prepolovljene) za ribolov krupnih pastata, kucina..... :ok:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

silure

joj joža....mrzim te proždrljivce...

šajzika

Ajde da vidimo/ponovimo gradivo
Jel neko pecao na lignje ili ona jetrixa ili sto vec?
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ma smrdiš i ti i čamac od toga deset dana
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ma ja pecao,drek živi. Kakav mamac,som jede i klozetske daske i onda netko odvali da voli lignju ko ja pivo. Nemoj se time zamarati. Imaš toliko mamaca oko sebe da time ne vrijedi razbijati glavu. Više on osjeti smrad mrkovog zadka ili ti ga dupeta samo ga mjenjaj svakih pola sata maksimalno

šajzika

ma nosim durbahere, to mi je najlakse, iako sam sonarom provjerio srednji sloj i ima puno bjele pa sam razmisaljo da bi mogao neku bjelu na cep klepit i onda stavit na udicu , to bi definitivno bilo najrealnije, ostecena riba pri dnu , ljep zalogaj.

a ovo sam razmisljao cisto onako , mozda radi reda

moram pribavit lepice malo  :stripii: :stripii: :uf: :uf:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Pa dosta ozbiljnih somarosa pecaju na šarance...deverike...od kilograma...bar..pa lepica..pa durbaheri...pa gliste ove ili one...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

na guljenog bjelog kedera na dravi i dunavu najbolje radi sitne bijele ribe...kolega samo na to peca nehvata kapitalce ali 2-3 kg redovito na to dobiva i nema problema sa sitnom ribom da mu gliste i durbahere kidaju ..za veče somove živi keder deverika ili babuška oko 0.5 kg

šajzika

a idem nekom logikom  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii: iako mi pametni koji sve rasclanjujemo u detalje i kompliciramo najmanje fatamo  :stripii:

ako ima u srednjem sloju puno bjele , onda on ceka to dole,

a vidjet cemo , iduci vikend je moj , mislim da ce opt biti cekanje na durbahera pa sta bude bude, nek opet bude jedan mali od 80 cm i ja zadovoljan  :rofl2: :icon_thumright:
Audentes fortuna iuvat