PREVARANT by Dukson

Autor Dukson, Ožujak 08, 2022, 20:31:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dukson

Malo smo pauzirali radove (NMEA nisam provuko i to pospajao), pa smo se uputili na cetverodnevno kampiranje iznad D. Miholjca.
Iako smo se vise bavili proljetnim radovima, ciscenjem kampa, pravljenjem satorskih mjesta i uredjivanjem pecaroskih pozicija - malo se i zabacilo - ali se nista nije uvatilo osim par deverika i plotica :/
Vrijeme nije bilo najlosije na svijetu, ali nije bilo ni neka sreca, pa slika nekih lijepih nema.

Od cijelog puta eto imadem tri kratka klipa za vrijeme voznje, pa da mozete malo poglednit.

Sto se tice finalne presude za camac, odusevljen sam svime. Visesatna voznja na rucku je daleko daleko nadmasila moja ocekivanja, vrlo ugodno i bez napora se vozi, pregled vode ispred i oko sebe neometan kabinom je predivan, ma samo plusevi!
Potrosnja mi je nekih par litara manja nego sto je bila sa Sharkom za isti prijedjen put - s tim da je putna brzina ohoho veca - znaci pobjedica :)

Evo, uzivajte! Sutra ide NMEA pa da zavrsimo to i da se malo damo na pecanje!

Kroz tjedan-dva idem opet gore na vikend pa cu isprobati skalameriju koja ce mi olaksati realizaciju zelje da snimim kompletan put od Osijeka do D. Miholjca pa slozim neki video s markerima i opisima bitnijih pozicija.

pajdo77

Milica je najjača

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

maverick

Pas je vrh...inace taj otok zovemo otok dabrova mada na njemu ih nema previse...ali ih ima preko puta na obali pa ako zanocis na tom otoku cujes cijelu noc kako pilaju drva.... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nekinho

Ova treća snimka ajme mjesta za šarana u tom kršu...milina za onog ko ima čamac
Inače svaka čast na snimkama, vrh   :icon_thumright:

maverick

To su pozicije od Dravskog kad je na Dravi  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dukson

Citat: maverick  u Travanj 29, 2022, 10:28:19
Pas je vrh...inace taj otok zovemo otok dabrova mada na njemu ih nema previse...ali ih ima preko puta na obali pa ako zanocis na tom otoku cujes cijelu noc kako pilaju drva.... :uf:

Vrlo brzo se Milica udomacila na novom camcu, malkec ne voli kad je veci gas, ali uziva :)
Aha aha, otok Dabrova :) Ja ga zovem paciji otok jer sam vec dvije godine zaredom naletio na patke unutra u sumici gdje sjede na gnijezdima pa ne diram - htio otici vidjeti el ima gnijezda i ove godine, ali zaraslo dobro s ove strane.
Mislim da cu Sefiku na taj otocic odvesti na kampiranje kroz koji tjedan ako pozivi - pa da vidimo mi te dabrove i sve!

@nekinho,  saranskih mjesta ima ajme, jos samo da je sarana :)
Velim, bit ce konkretnijih videa tog kompletnog toka Drave kojim cesto plovim. Volio bih bez prekida snimiti kompletan put - uzvodno prema gore desnu obalu Drave, a u povratku  nizvodno lijevu obalu Drave, pa staviti markere s kilometrima da ekipa moze malo skicnit.

maverick

Mi smo dozvole dobili pa tako u narednih mjesec dana sigurno idemo u neki obilazak  :clap2:

Kugla

Na zadnjoj snimci na kraju dolaziš kod onih čamac to mi zovemo žuto brdo, tu je nekeko na sredini potopljen onaj brod, pa poslije njega ide Jelengradski sprud  :icon_thumright:

šajzika

To je meni sami vrh rijecne nautike.
Ako je sefika raspolozena i hoce ici na kampiranja,  mislim da se  bolje nema kod nas.
Dobra vatra, klopica gore i fini kamp, meni je to vrhunac uzivanja.
Lijepo je vidjet da neko moze tako.
Audentes fortuna iuvat

maverick

Mene je uopce iznenadilo kad se Dukson vratio na forum da je zamislio gotovo indentičan koncept kao i ja...samo ja sam otisao na tendu a ne na šator iz  razloga sto bih zelio i pecati po koji put na Dunavu po dva dana. Moja supruga kaze da nam se tu jedino Milica ne uklapa....mada ja jos svog pit bulla nisam ni pokusavao voziti u čamcu  :uf: Ali nadam se da cemo se valjda svi skupa vise vidjati na vodi...

šajzika

E to je najljepse. Podruzimo se na vodi a ne kod krese :)
Gledam one susrete 08/09 , vrhunski je bilo a sad svaka  dlaka smeta.

Nekidan iskocile slike na fejsu od tog druzenja. Bilo mi je gust gledati poznanike u puno mladjem izdanju i one komplete koje su koristili u to vrijeme

sve u svemu , najljepse je na vodi  :icon_thumright:
Audentes fortuna iuvat

Dukson

Pa, definitivno mi je PROJECT ONE zapeo za oko odmah iz puno razloga, viziju oko nekog miksa izmedju pecanja i uzivanja dijelimo, tako valjda onda i camac ispadne :)
Naposlijetku, isto gledamo te camce kao neko igraliste za eksperimentiranje, nije aluminijska kanta za hvatanje ribe - nego nesto malo vise.

Eto, tek sam sad skuzio da sam prekidace mogao izvesti drugacije i elegantnije od ovih aliexpress plastikara, da je bilo puno kvalitetnije i prikladnije rasvjete za camac, svasta nesta.

Kad se budete okupljali, objavite i obznanite, vrlo rado cu ucestvovati u nekom aranzmanu i angazmanu. Valja vidjeti neke stvari izbliza i popricati malo s ljudima na vodi - ko sto Sajzika kaze, malo da se uzivo vidimo a da nije takmicenje u ribi.

I da, LiFePo4 baterija je utilizirana za vrijeme ovog kampiranja - uspio sam cak 10% potrositi. Nije nedostajalo struje za glazbu, rasvjetu po kampu, sve mobitele - izuzetno sam zadovoljan i s tom kupovinom.

maverick

Ta baterija mi je trn u oku....nikako da izvadim neku lovu za nju a na kraju cu morati...ali da nesto ostane i za drugu sezonu....obicno kad sve zavrsim onda dodje Tonyc i kupi čamac tako da moram polako  :stripii:

šajzika

gledam je i ja, poskupila za cca milju kuna u par tjedana  :angry5: 
baterija od malo kg, 100ah i ima svoj punjac, pa i nije toliko skupo (bilo )
Audentes fortuna iuvat

Dukson

Uf, cijena joj je skocila ajme.
Neka sam bar nju na vrijeme utrzio.

Nesto si mozgam sad za trolling motor, krmeni svakako - to je eto jos ta jedna ovogodisnja investicija. I mislim si, s viskom struje iz te baterije ako se poguram nizvodno kad idem kuci, pa taman da predjem i desetak km, srezat cu potrosnju goriva jos vise, a ionako mi nije u vecini slucajeva bitno kad stizem kuci. Imam par poteza na kojima volim varalicariti tijekom spusta, to je isto par km, nakupi se - i eto mene u Osijeku za frakciju goriva nego da sam tjerao motor.