2T ili 4T, izbor vanbodskog motora

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:49:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

jeli vise laganiji ili je vise plovniji  ;D
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TonyC

Jura druže opali da uzvratim !!!  ;D  ;D  ;D  ;D

jura

Danas Jura ide na vodu a vi dvotaktaši morate štediti jer ne smijete napraviti 100 sati

maverick

zato budes kod Ikice na servisu rijesio razliku koju ustedis na potrosnji  ;D
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jura

Jedan servis kod tebe a drugi kod Gorana i tako dok vam ne dosadi  ;D

TonyC

Šemu sa rukama si razradio , tu skidam kapu , al još ti ostaje stavka filteri , remenje .... od toga se neda pobječ , a kolko čujem to samo ima kod Ikice kupit !

maverick

ima na ebayu..povoljnije...mozda se treba malo pozabaviti s tim opcijama

rj

Citat: TonyC  u Studeni 18, 2012, 00:47:31
Šemu sa rukama si razradio , tu skidam kapu , al još ti ostaje stavka filteri , remenje .... od toga se neda pobječ , a kolko čujem to samo ima kod Ikice kupit !
remen sam prvi put menjao posle 7 god. ako se motor vozi remen neći izpucat ...moja yamaha nikad nije stajala tjedan dana ....
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

pa kod tebe ni tomos nije stajao  :) a u pravu si...sto se cesce vozi...bolje je

šime

Ma gledam i čudim se i moram reagirati o ovoj temi, naime potošnji goriva od nekih  5 litara do žute zemlje i pitam se koju ja deregliju od čamca i motora imam kada potrošim više goriva. no neznam od koje točke se (Luka ili Ušće) mjeri prijeđeni put do Žute zemlje. Prošao sam sve moguće faze pogonskog motora za odlazak ne Dunav i moram reći samo u NUŽDI 2taktni motor dolazi u obzir , po ovoj cijeni goriva i naravno potrošnji 2taknih motora.Naravno potošnja svakoga a naročito 2 taktnoh motora ovisi o nizu čimbenika i ona je relativna od plovila do plovila, režimu vožnje i drugome.

maverick

a ima tu raznih kombinacija...neki stvarno trose puno a neki malo....tu relaciju , od prvog km drave pa do zute...dvojica u camcu..aluminijski....mercury 20 ks 4 t...i puno manje od tih 5 litara ... camac nije moj...motor nije moj...vec od kolege koji me povede ponekad

britva63

et da i ja kazem malo o potrosnji onaj moj elan s 30 ks yamaha potrosi od 9 do 16 litara pa kak ga cepis ili kolko osoba vozis,,  ;)

jura

maverick

Stepa

koliko košta remen za hondu 20 ks 4takta,nisam nikad mijenjao a što se tiče potrošnje motora moglo bi se divanit satima.
Jednom prilikom kad sam bio sam u čamcu do žute zemlje sam potrošio cca 4 lit a sa jednim partnerom mi se potrošnja povečava za dvije lit,dodamo li još koju kanticu kokuruza ispod osmice nisam
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu