2T ili 4T, izbor vanbodskog motora

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:49:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

TonyC

Svaka čast Stepa , eto to je iskreni odgovor o potrošnji 4-ta !

Kilaža čini svoje !

Evo gledam teh. podatke od Tohatsu 2 i 4 takta -  kod malih motora tipa 10 , 15 razlika je u potrošnji samo max. 1,5 litara na sat vremena ! ! ! !

maverick

do tamo i nazad 4 litre ili u jednom smjeru
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Stepa

i ti si postao bombaš,od aljmaša do žute i nazad solo u čamcu :toothy9:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

TonyC

Ja sam u čamcu konzumiram 8 l , od aljmaša do kazana i nazad !

jura

Tony koliko bi potrošio na mom čamcu sa tim motorom i na toj relaciji :silence: :be happy:

maverick

ovo kod stepe je odlicna potrosnja...ja do zute zemlje u 3 dana i nazad s odlazcima u stari dunav na spavanje i xy premjestanja u ekonomiku zadnji put potrosio 11 litara...do 405 km potrosim 16-18 litara i vise manje mi je nebitno jesam li sam u sharku ili s kolegom...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

ti si sa onim motorom van konkurencije
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

nisam...zasto..to je moj motor s kojim idem na pecanje... :icon_biggrin:

Darko

pa ti na 1/3 ideš kao neki na ful gasu , potrošnja ti je znatno smanjena , uspoređujemo različita korita sa različitim motorima
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

u konacnici osim tiseg rada jedina razlika...koja opravdava kupnju 4t motora je potrosnja...i to uklapamo u razna plovila i broj odlazaka...neki idu jedan dan neki vise...neki deset puta godisnje a neki svaki dan...matematika je tu jednostavna

TonyC

Citat: jura  u Studeni 27, 2012, 20:08:16
Tony koliko bi potrošio na mom čamcu sa tim motorom i na toj relaciji :silence: :be happy:

U pravu si Jura , Kum Vec "XXX" potroši na svom sharku 10 litara ( 30ks2t) a kad bi imao zagrebački samo nebo bi bila granica !  :icon_thumright:

Al zato je forum zakon , naučiš nešta , razmjena iskustava, mišljenja , usporedbe , korita , motori , koji propeleri ,obrtaji ,  šta je za tvoje pecanje pojam ekonomičnosti i sve u svemu pronači optimum a da si ti pritome zadovoljan  ! ! ! !

mossi

Optimalno je imati dva čamca.
Brzu dnevnu varijantu i višednevni kabinaš.  :hello2:

maverick

jura

Shark nije ekonomićan čamac koji god motor stavili, mislim ako očemo štediti gorivo da nije bitno samo 2t ili 4t nego puno drugih stvari.

britva63

Hm ,,, evo jednog cistog testa,, imao sam limeni camac i 4,5 tomosa i od aljmasa do splavi na 29 km Drave mi je trebalo  3,5 sata.. tu sam potrosio 10 litara ako ne i vise,, a s ovim camcem i ekonomicnom voznjom (ELAN+YAMAHA) znaci na zub rucke  45minuta i negdje oko 7 litara goriva pa sad vidite racunice ,, manje potrosis a prije stignes :)