2T ili 4T, izbor vanbodskog motora

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:49:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

25 tica nema veze s 30 ks...koncepcijski ti motori imaju samo istu naljepnicu...tridesetka je trocilindraš i tri karburatora....na 25 kad bi toliko proširio diznu imao bi vjerojatno sve druge probleme od radnih temepratura do trajnosti i enormno visoke potrošnje. Ta 25 tica je jedan extra motor koji kad se utrefi s elisom i plovilom čini čuda...vidio si kako je to kod mene na sharku ..brzina...potrošnja manja nego Tonyc na svom mercuriju i dunasu... :uf:
Znači zadnji put nas dvojica u čamcu , oprema za dav tri dana...111 kilometara , vozanja uzbrdo i nizbrdo 21.6 litara...sve glisiranje...imali smo samo cuge za pola dunava sto smo sreli a bome i puno jedemo  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

PA volite i zenske. Sto znaci da ste dobra ekipa. Ono sto je moja dilema i zasto sam postavio pitanje te pokrenuo temu, je za mojih allaround pecanje koje se desava u krugu od deset km od veza za camac, i dvadesetak puta godisne na vodu sta uzeti?

Citat: TonyC  u Studeni 27, 2012, 15:51:56
Svaka čast Stepa , eto to je iskreni odgovor o potrošnji 4-ta !

Kilaža čini svoje !

Evo gledam teh. podatke od Tohatsu 2 i 4 takta -  kod malih motora tipa 10 , 15 razlika je u potrošnji samo max. 1,5 litara na sat vremena ! ! ! !

Znaci godisnje pravim oko 20 sati voznje. Kada uzmem motor bice mozda 40h za celu godinu. Nov 2t 15ks ili polovan 4t 15ks od nepoznate osobe ? Meni instinkt govori ipak nov 2t pa nek trosi, ali i ide pun gas ako treba. 4t sam od prosle godine do dana danasnjeg vrebao. Jako je malo sa kratkom cizmom motora, i to malo sto bude su sumnjivog porekla od " preko". Na ovu krizu mi se i ne kupuje. Ali moram, sta cu. S druge strane planiram da ga kpristim bar 10 god. Pa onda bolje nov. Kod nas za 2007 15 4t traze isto kao sto kosta nov 15ks 2t u prodavnici sa garancijom. Iskljucivo mi treba za " brzu dnevnu varijantu" u 99% slucajeva idem sam. Pisite.
Naidju krize, drukcije grize...

šajzika

Uvjek je novo bilo novo.
Osobno se ne bi premisljao.
Mislim da si si sam odgovorio na svoje pitanje.
I sam kazes da nepoznas covjeka od kojeg bi kupio 4t motor a motor iz 2007 ce sad vec biti 8 godina star.
Nadalje po meni taj motor treba i servisirat, mjenjat ulje i filter ulja jednom godisnje bez obzira  na broj izlazaka na vodu.
Na tih tvojih 40 h tolko te kosta i dvotaktol.
Znaci mala razlika u potrosnji po satu goriva  a s druge strane najbitnije  danas  GARANCIJA
Audentes fortuna iuvat

maverick

100 sati je bila neka granica kod kupnje VB ...znaci do 100 sati bolje 2t, ali to je naravno bilo prije . Sad u Hr nema 2t  i pojavili su se VB poput Parsuna, imate ih i u Srbiji...e jbg tu nema vise nikakve isplativosti za kupnjom polovnog motora uveženog iz vana koji je radio bas tri sata i izgleda nov  :uf:  Kupio BIH 2t polovan ako je od kolege iz mjesta u kojem zivim ili drzim camac pa znas koliko je radio...sve ostalo bih batalio. Ako ti se ne sviđa Parsun ili imaš neke predrasude o tome, onda bih čekao još koju godinu i kupio nešto skuplje, jer poznajuci te osobno...ipak ti nisi jednom nogom u grobu  :stripii: voliš pecanje i pred tobom je još dug put    :stripii: Pa ćeš ga ako bog da koristiti dosta dugo  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Kod nas parsune i tohatsu(od skoro) ima da se kupi kod mene na 5km od kuce. Idem danas da vidim ponudu. Znam samo da.su parsuni oko 15% skuplji nego u "Centar servisa" a tokatsu su toliko jeftiniji nego kod brstila. I ne moram se zezati sa pdv itd.

rj

ossa imaš 2 solucije

1. yamaha 15 ks 2T
2.yamaha 15 ks 4T
batali ostalo
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Kod njih su kume skupi motori..pogotovo polovni koji su svi redom uvezeni iz Holandije....ili kradeni na nekim drugim mjestima

rj

pa nek nađe kod nas ...moj predlog mu rješava sve probleme  :ok: ne kupuje se motor svake godine

ossa

A zasto mislis ne tohatsu 2t nov u radnji s garancijom? 15 ili 18 2t isto me kosta kao 15ks 4t suzuki ili jamaha star 5-10god.

rj

tohatsu 15 kv 2t kupio kolega nov ....vjeruj mi da je ko ruski proizvod

mossi

Citat: maverick  u Prosinac 02, 2014, 23:30:28
Znači zadnji put nas dvojica u čamcu , oprema za dav tri dana...111 kilometara , vozanja uzbrdo i nizbrdo 21.6 litara...sve glisiranje...imali smo samo cuge za pola dunava sto smo sreli a bome i puno jedemo  :stripii:

Vidi to je 7l na čas pri brzini od 35-37km/h
Toliko troši i moj, koji je 1,42cm u tabanu a 197cm širok gore, plus ono moje čudo od krova.
Jedino ne ide toliko brzo sa elisom koju imam. Odnosno ide kad sam sam i nizvodno.
Merenje od pre 4 nedelje. Nakon skidanja školjki sa biserima.  :tongue3:

ossa

Ja mislim da je japanski, a sto nisu menjali dizajn to mi ne smeta. Jedino ako je pretezak i ako trosi kao ruska kola onda ga ne bih gledao tohatsu. Druga stvar, nemoj se ljutiti, ali mi je za nautiku Tunjo car. A ti si za smudjeve. Kum je melez vas dvojice. ;)

rj

šta ti tunjo kaže ? ove godine je 2 puta spustio čamac  :rofl2:

vidi ja sam ti tipko u dobroj namjeri ...vidim da gubim vreme ...kupi šta misliš da je dobro

ossa

Ajde sta se ljutis matori. Trazim vec godinu dana. I ne uklapa mi se jamaha 4t, za novu nemam. A nema polovna a dobra sa klratkom nogom. Mogu persun ili tokatco da uzmem nov. Cekqcu jos mesec dva.

mossi

MilanSo je kupio 2T Marinera 15ks i sa Tajmenom kad je sam - LETI!  :icon_thumright:
Sve ostale podatke, brzina potrošnja, cena .. nemam pojma.
Kao ni gde ga je kupio i pošto? Znam da je polovan.