Vida glavinjare

Autor Greys, Veljača 18, 2013, 22:11:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

bravo za ovo
stvarno nevjerovatno  :hello2: :thumbsup:
:headbang:
Brzi od Bolena.

Greys

Nemoš povjerovat, svaka čast  :icon_salut:

Ive

Pa taj jede glavinjare kao kokice...
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

dravski pecaros

mozda nije u temi ali komsija mi prije 5-6 godina peco smuđa na dravi dođe mu i pokida nakon pola sata opet ima pecanje i upeca smuđa 7 kila a u ustima sistem koji je pokido prije  pola sata.... :icon_scratch:

Vida

Evo i cele price majstora  :icon_santa:
Dakle, som je prvi put udario na glavinjaru i pokidao strunu u  petak 14 juni.
Tokom borbe koja je trajala oko desetak minuta mogao sam da vidim ribu, veliku ribu. :)   
Sutra dan, znaći subota 15 juni, ponovo isprobam sreču na to mesto i ponovo udari som - pa ponovo kidanje ! Velim, al' sam baksuz.
Struna je pukla u roku od dva minuta, po štapu sam shvatio da je bio dobar komad.
Ima dosta krupnog kamena na dno , tako da pp od 30 lbs oštećen, puko.
U ponedljak 17 juni krečem po treči put na pomenuti spot. Na špulni je sada postavljena nova upredena strunu : pp od 50 lbs. Razmišljao sam na njemu i da vežem  dugačak predvez od krupnog monofil-a, ali sam odustao.
Bacam varku i posle pola sata udari brka, riba od 135 cm.
Napravim fotku i posle toga je vratim u reku. Nastavljam da pecam, prolazi vreme.
Da ne dužim, kapitalni som je udario na glavinjaru blizu obali oko 6 sati po podne. < Vuko me > po kamenitoj obali skoro dvesta metra i borba je trajala više od pola sata. Koje iznenađenje kada je som izašao  na površinu. Reko sam sebi, nesmem da ga izgubim - to je taj lopov ! ;)
E sad, pošto sam bio sam,  morao sam da ga prihvatim za usta da bi ga izvuko vani a trokrake na sve strane. :)
No, ipak se na kraju sve dobro završilo, pogotovo za ribu.
Prosto neverovatno, da toliki som na isto mesto, za tako kratko vreme tri puta udario na varku i to posle dva kidanja !
Nesvakidašnji slučaj i dan za pamćenje !
Zaključak : dobra prihrana = dobar ulov ! ;)

Greys

Haha, dobra prihrana  :toothy9:
Svaka čast  :icon_thumright:

dujo rjecni vuk

tako i ja očekujem, možda i meni jednoga dana ponovno lupi isti som iz priče sa prethodne stranice

Greys

Sudeći po priči koju znamo, tebe tvoje glavinjare čekaju isto na tvom brki  :icon_biggrin:

kawasaki

decki desava mi se kod zabacaja da se ove duze glavinjare okrecu u zraku i kace spagu pa to malo zivcira. ima li neko rijesenje?

kod drugih modela nisam to primjetio  :thumbsup: :hello2:
Brzi od Bolena.

Vida

To se desava kod svih glavinjara mada retko.

kawasaki

kod duzih se desava cesce kod kracih rijedje

:icon_thumleft:
Brzi od Bolena.

dujo rjecni vuk

ja prištopam špagu rukom ili preklopim rolu prije nego glavinjara padne u vodu i nema problema :thumbsup:

raso

Citat: domba  u Srpanj 02, 2013, 11:10:36
Greys pošto kila glavinjara za primamu? haha :D
Ti si Domba neki dan prehranio onu poziciju kod mosta, bajkoš više ne udara, ali se štuje navukle :be happy: :be happy:

Greys

Haha, šaljivi momci  :icon_biggrin:
Danas je kolega dernio 20ak bajkoša, doduše jako malih, sve na Vida glavinjaru. Al da je gušt, sigurno je  :icon_thumright:

domba

Ma moram se malo nadopunit, ima mjesta u kutiji pa mi zveckaju ostale  :toothy9: