Nosač sonde i sonara

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 11:23:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Garofeeder

Citat: maverick  u Svibanj 05, 2022, 09:02:31
Sonda bi trebala biti paralelna s dnom čamca i do 5 mm ispod nivoa dna. Kad si vec slikao , dobro te vijke silikoniraj kvalitetnim silikonom Inace veliki sam ljubitelj kojekakvih drzaca za sondu nego busenja korita u vodenoj zoni

Trebam nesto sarafat (nosac za sondu), hajde mi, molim te, predlozi neki dobar silikon a da ga ne moram narucivati s Tajvana.

nele01

Garofeeder

maverick

Citat: nele01  u Svibanj 05, 2022, 18:53:16
Sika 11 FC  :ok:

Da ovaj...odakle si..u Os...izolirka...Pevec...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Garofeeder

Blade78

Sklopio ja to ovako, najlakše za spakovat kad se ide doma. PROBLEM je nosač sonde koji bi išao isto doma, kupio u kapitalcu ali čeljust ne hvata preko stranice jer smeta keder guma ( radi se o TANDEM 535 ). Slike nekih nosaca koji su objavljeni u ovoj temi ne vidim ( nemam pojma zasto). Pa ako netko to moze izradit od inoxa i kolko novaca bi to izaslo. 😉

maverick

Jura se ozbiljno najoštriji za novu sezonu

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Resavac

Nosač sonde sam zeznuo. Sad tačno znam kakav bih napravio i kako bi to izgledalo. Tad nisam stigao da se bavim sa tim, posle nešto prepravljo i ponovo požurio :BangHead:
Stavili smo neki nosač, ne nađoh ni jedan pristojniji. I sonda udara kad se podigne u šrafove jp-a.

Prepravio. Ajd da ne jurim leptir šrafove stalno da kupujem, staviću lančić. Mora kratko lanče, pa treba i neka vrtilica, koju nemam. Digao ruke...

Sad stoji sonda malo pomerena u desno, može da se podigne i bez problema da se izvadi.

zlatokosi

Montirao bi nosač sonde na neku plastičnu ploču debljine 2 cm,koju bi zalijepio, tako da ne bušim čamac(Primus 17)..jel moguće, kako i s čim zalijepit

coin toss app

maverick

Imas raznih epoxy ljepila...od onih tipa bizon do raznih sika...ali radije bih tu plocu zavrnio s dva vijka...dobro silikonirao i nabavio malo ozbiljniji nosač od tog sa slike ako ces ga cesto koristiti...Znam da je nakon neke investicije u sam sonar sve dalje skupo...ali kad je plastični čamac u pitanju uvijek sam za neka trajnija riješenja

Garofeeder

Dodatna ploca odmice sondu od camca pa imas problem da sonar slabije vidi lijevu stranu, smeta mu noga od motora.

Imam slicnu montazu, usarafio samoureznima direktno u krmu. Vijke namazao Sicom 11FC i to je to. Nema pustanja.

Citat: zlatokosi  u Siječanj 12, 2024, 17:29:42 Montirao bi nosač sonde na neku plastičnu ploču debljine 2 cm,koju bi zalijepio, tako da ne bušim čamac(Primus 17)..jel moguće, kako i s čim zalijepit

coin toss app

maverick

Za one koji nemaju jack plate...mogu sondu i okrenuti pod čamac...samo tad nema glisiranja jer prska ako nije direktno pričvršćena vec je na nekim sličnim nosačima. Meni je mana ovakvih nosača i kad jesu od kvalitetnijeg matrijala kao sto je gore na slikama gdje je stavljen kod Jure ta sto moras po ovoj zimi stavljati ruku u vodu...Na tim kritičnim temperaturama to mi skrati pecanje poprilično...ali ja sam zimogorzan pa nije da je kod svih tako  :stripii:  :uf:

zlatokosi

Hvala na odgovorima....još jedno pitanjce...koliko vam je udaljena sonda od motora ??

zlatokosi

Ova Jurina montaža je zanimljiva...možda samo napravit malo duži klizač da se ne moraju kvasit ruke... :icon_thumright:

Garofeeder

Samo utaknes odozgor, suhe ruke.