Kečiga

Autor Kugla, Veljača 24, 2013, 16:37:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Jednom davno ulovio jednu na Dunavu mamac bio durbaher. Bila cca 40 cm i preparirao je. Ali prije nekoliko godina pala i stao na nju i nema više uspomene.
Recite lovi li ju još tko i na koji način.Ima li je još uopće ili je postala prava rijetkost.

dravski pecaros

prije 2-3 godine ju uhvatio jedan ribolovac iz belisca na dravi oko 3 kile bila teska...bio trener nogometa kod nas pa mi slike pokazao..inace ribolovac se mijatov preziva

peugeot

evo jedne Dunavske iz okolice Vukovara
davno je to bilo prije 7 godina

Kugla

Što su bili mamci i pretpostavljam na dubinku

Greys

Nikada je nisam uhvatio, ali zato prije mj dana sam je imao prilike jesti u Somboru. Delikatesa samo takva.

miha

Citat: Greys  u Veljača 24, 2013, 17:39:35
Nikada je nisam uhvatio, ali zato prije mj dana sam je imao prilike jesti u Somboru. Delikatesa samo takva.
sad se hvališ a moro sam te molit da probamo hahahahah

grga

šteta što nemam sliku kolega bio samnom u čamcu i uhvati jednu  preko 4 kg  na meso namjenjeno smuđu prije par godina na dunavu staklara u 9 mjesecu ,pijesak i dubina 4-5 m. A JE BILA DOBRA

maverick

Kod mene prosle godine ulovljena jedna od sitno preko 5 kg, na Dravi....covjek pecao smudja ...mislio sam da ih uopce vise nema...nazalost riba je zavrsila u tanjuru....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

kod nas na Savi kod Slavonskog broda ja nisam cuo da ju je itko upecao godinama..kazu da je kečige prije bilo čudo jedno pa sisteme lova objašnjavali i sve redom..ali jednostavno je nestala..a volio bih ju upecat jednom  :thumbsup:

ps

Tek sad naiđem na temu, ljetos sam vidio jednu nakon dugooo vremena, gost iz Njemačke ju zahaklo kada je blinkao s Žabcom,vratio ju za par sekundi, tek onda smo se sjetili da smo mogli i slikati. Nije bila velika oko 30 cm, ali je lijepo da je još ima.

joker

zimus u 11 mj.tu kod mene kolega dobio jednu 3,5kg čekao manjiće i došla na gliste.kod križnice su se znale redovno hvatati početkom 10mj.i to 5+kg čak se znala i jesetra uloviti.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

vatrogasac

Prije par god uhvaceno par komada na Savi u Dubrovcaku, tako da su se pojavile opet..

MIF

Zaboravljena riba i nitko je ciljano ne lovi.
Oko Siska uhvaceno dosta posljednjih godina..

vedro

Ja sam cuo, od kad je napravljena hidrocentrala nestala keciga!
Ima ih u Srbiji koliko hoces samo sto ih hvataju mrezama a vecinom su primjerci do 30cm. :BangHead:

maverick

U zadnje tri godine jedna je ulovljena u tvom limanu...a druga malo nize obje oko 4-5 kg
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"