Megabass

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 15:01:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

Citat: maverick  u Siječanj 25, 2015, 20:57:12
A negdje sam pisao...kamen kontra tok...cim štapom, namotam malo viska strune rolom..i tako bum ...meni je za to megabass...jer  kad je smuđ  u najvišim slojevima vode...i tu nema konkurenciju među ostalim voblerima..

gotovo svaki suspending vobler lovi u tim uvjetima
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mamijo

Ma sve to stoji, ali sa MB dalekometnim letacima mozes da se uparkiras dosta dalje tj. dosta uzvodno od gorepomunotog shpora ( kojeg preliva voda ) i da ispred sebe imas mnogo vise "mikrolokacija" gde bi se mogao parkirati aktivni smudj i da su ti sve te mikrolokacije dobacive sa jednog sidrenja ... bez gubljenja vremena i / ili pushtanja varalice niz tok kad se smudgo pri povrsini javi daleko i slicno ... da ne kazem da u jednom zabacaju mozes da provozas vobler preko dosta kamena duzinski i pokrivas mnogo vecu povrsinu sa jednim sidrenjem.
Zatim ovi klassici 95/ 110 su izuzetno stabilni u letu tako da je zabacaj sa njima jako precizan u slucaju da treba provuci jako blizu panjeva ili zabaciti jako blizu neke prepreke a da varalicu ne razbijes o nju ( stub mosta! ;) .. na primer ) .. za razliku od na primer Husky Jerka od Rapale - Made in Estonia!  ( da se odmah ogradim -> izuzetno lovna varalica!!! ) ali zabacaj sa njom je smehotresna olimpijada ... srecan sam kad pogodim vodu ... :D  nedajboze da moram blizu necega da bacim ... strashno ... nije ni original floating nista precizniji ... iako niko po pitanju lovnosti ne moze nista da mu kaze ... Smithwici su isto dosta debalansirani u zabacaju. Svi ovi klasik lovni vobleri zahtevaju dosta drugacije sidrenje, mnogo blize ribi, a na nekim mestima - shporovima konkretno - sigurno se gube neke ribe jer smo im se parkirali na glavu, da bi dobacili neke nizvodno ...
.. a sve one ulovljavaju smudja.. nema zbora
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

maverick

A ne sekiraj se...hoce i megabajsu da otpadne zadnja tri centimetra...Mada smo ga zalijepili i radi bez greške i dalje...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

U Formaxu se pojavila ili sam ja tek sada video, solidna ponuda Megabas voblera... Pa ko ih voli...

maverick

Koje su im cijene...nekad smo te voblere plaćali kao suho zlato...a nisam ga izvadio iz kutije ove sezone  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Čini mi se 20-tak eura... Ito ovaj onaj, ja ih i ne znam bas

maverick

Tak su nekako bili i prije 20-25 eura...pa jednog zakačiš a drugog ti odgrize štuku...i ideš kuci kao posran taj dan  :stripii: :stripii:

SMT

A kvalitetno su napravljeni, nema šta... Japanska škola... O lovnosti, ja ne mogu, ne koristim...

Koristim, tiemco, smith, duo, cultivu ipak gledam gde ih bacam... Kvalitet je vidljiv, nema šta... Kao sto sam i skupe stapove prokomentarisao, tako i njih... Bacam noću, uz kamen, zabacim na obalu, otkidam, svata nešto... Jednom rečju, habam ih, u uslovima u kojima ja pecam...  Da je čist teren, u redu... Ovako za mene, ne znam koliko ima smisla... Osećam se glupo kada “ispalim” 25€...

Evo sam zadnju Rapalu kupio za ispod 7€.... Svakako nije taj kvalitet izrade, čak je daleko od toga... Medjutim odradi šta treba...

Otkud znam... Da skupljam lepe voblere po kutijama, nisam za to...

A da su lepi, bas jesu... :hi: Bas sam ih zagledavao :hi:

maverick

Imao sam maniju skupljanja voblera...nakupilo se poprilično...nesto prodao...nesto poklonio...Uglavnom lovim samo s rapalama...5...7...8 i 9 cm ssr ima sve sto treba da bih lovio smuđa tokom veceri...noci...svitanja....Ako kad nesto treba da kombiniram posluzim se s malom glavciom i orkom....A megabassa kazem odavno nisam umocio u vodu.... :ok:

SMT

Odoh sa teme...

Ne znam jel mi gore kupiti komad pribora od nekog kolekcionara,( koliko ga preceni, npr Finske rapale ) ili prodati svoj deo pribora(polovnog) nekom perfekcionisti... Taj perfekcionizam poštujem ali mi to sa kupovinom polovnog nema puno dodirnih tacaka i svaki put se cudim tome, nanovo...

Najčešće zato idem u radnju i kupim novo koliko god koštalo... A kad prodajem svoje, to mi je muka, odgovarati na pitanja, “a jel si menjao trokrake na varalici”, otkud znam jbt, ne pamtim...

željkož

Citat: maverick  u Listopad 21, 2019, 18:55:28
Imao sam maniju skupljanja voblera...nakupilo se poprilično...nesto prodao...nesto poklonio...Uglavnom lovim samo s rapalama...5...7...8 i 9 cm ssr ima sve sto treba da bih lovio smuđa tokom veceri...noci...svitanja....Ako kad nesto treba da kombiniram posluzim se s malom glavciom i orkom....A megabassa kazem odavno nisam umocio u vodu.... :ok:

Ni ja nisam odavno umočio  :stripii:

maverick