Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Ovisi tko gdje i kako peca...rj i ostali fanovi galanta se kunu u njega, i vidio sam ga nakon par mjeseci koristenja na stapu i odlicno izgleda....mada ja sam vječno naopako nasadjen i cim trojica kazu da nesto valja a jos tu imaju neke koristi ja ga ne bih ni da je zadnji na svijetu  :toothy12:

Inace konstanto trošim power pro i uvijek po jednu ili dvije strune imam u izviđanju, mada meni koji trosim pun klinac strune godisnje i kidam kao blesav to ne znaci nista jer nikad mi ne traje dugo...

A lazu svi...pocevsi od debljine do nosivosti
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

kolika je nosivost galanta 0.10lb? neznam računat u kg

Jožef1

zvona, 15lb je 6,8kg, smanjiš za trećinu- valjda  :icon_scratch:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

zvona

Sad sam gledo u bistru dina tex spin 22lb nosivost oko 10kg 130m 100kn..jel to cemu?

Lomnica_city

Mozda i ne lazu, oko nosivosti mislim, ali lazu za debljinu debelo, i onda ta struna verovatno nosi blizu toliko koliko su napisali ali je ne 0,16mm nego recimo 0,24mm, sto je previse, ili pak mere bez cvora, a vecina cvorova smanji nosivost strune u proseku 20-ak % (neki vise-neki manje)!

gegs

ja koristim kineske špage sa ebaya, 300m košta ispod 80kn.  :evil6:
imao sam 0,20/20lb i 0,17/15lb i potrošio pa trenutno imam neku o,25 i 30lb. ne smeta ni bucovu ni smuđu. kopča deklarirana na 10kg pukne prije špage. crvene je boje pa takva debela, izgleda kao zidarska! slijedeću ću kupiti zelenu.  :evil6:
jedino me malo nervira što je grubo pletena i onda kad vrtim rolu zuji kao da imam elektromotor u roli.  :evil6: :evil6:

a nije da nisam, probao sam taj stren, i još par nekih brand špaga dostupnih kod nas. ugl i pucalo i petljalo se, i svako pecanje morao skraćivati jer se iščija i sl.

power pro i galant nisam probao pa nemam pojma koja je bolja.

Jožef1

Prelazim (nisam niti otišao) nazad na najkvalitetniji spinerski silk  :thumbsup: Može li mi netko dati dobar prijedlog. Strunu nikada više  :not: Bilo i prije, panjeva, kamena itd. (nije bilo struna) pa se uredno pecalo. najvažnije je kako ribi serviraš mamac, pa makar bio silk i 0,35mm.  :thumbsup:

rj

Citat: zvona  u Srpanj 27, 2013, 14:02:26
sa svjedokom garantiram i tvrdim 42 kg  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

rj

Citat: r-t  u Srpanj 27, 2013, 11:22:01
Ispitivanje nosivosti napravi sam. Na jednom kraju udica i sistem vezivanja koji već koristiš, 3-4 m strune, a na drugom kraju vaga i isti sistem vezivanja koji koristiš. Natežeš i gledaš u vagu, u trenutku pucanja vidiš realnu nosivost. Takve realne nosivosti, od 7 do 9 kg ti je ideala za jigganje na Dunavu.  :thumbsup:
stanko ne pizdi ...izbaci zozon pa testiraj strunu ...na zozonu je svaka jaka  :evil1:

zvona

Citat: rj  u Srpanj 27, 2013, 20:43:03
Citat: zvona  u Srpanj 27, 2013, 14:02:26
sa svjedokom garantiram i tvrdim 42 kg  :icon_scratch:
Rj ti bi izvuko soma sa 0.5lb iskustvo prevladava    :icon_thumright:

rj

nevjerujem...dođe trenutak kad sva fantazija prestaje i moraš upotrebit sirovu snagu ...opet oprezno ...mada neznam koja riba mi može pokidat 30lb ...to je extremni plafon ...

rj

razno raznim čarolijama pojačavamo nosivost strune (zajedno smo testirali ) samo nekog boli qita koliko će neko mjesto zaebat "lijanama"...se slažemo ?...ja nastojim da mi struna puca na čvoru ...a ti ?

Jožef1

Isti način vezanja kao prilikom pecanja- digao 8kg, pa 10 i nije pukla. isti test na trzaj i bum! Imam stari RTM (monofil) 0,30mm na trzaj jedva puca. zanimljivo, kako je 0,16 Gallant Xtreme debljine kao Awa-Shimin feeder silk od 0,25 ? jednostavno sam zbunjen, jer uistinu ne znam što se događa  :dontknow:
kada mi je ponekad ponestalo kevlar za predveze, koristio sam klimaxovu strunu (poduplao i vezao čvorove na svakih 3-5cm) 0,18mm, za predvez, vukao preko kamenja, granja i nikada nije pukla. jedino kod klimaxa, floating iste debljine kao sinking ima veću nosivost, te ne sviđa mi se to što je struna bila više plosnata, Istina, klimax sam kupovao prije 15 godina. pogledat ću ima li negdje za kupiti klimax upredenice. nekada su bile motane po 10m, sada ne znam kako je isporučuju ako ih uopće ima??? Moguća je neka tvornička greška?, danas je sve moguće.  :thumbsup:

Jožef1

r-t i rj obojica ste u pravu  :thumbsup: možda je uistinu neka greška na struni. sada me zvao kolega i kod njega ista struna pupljena prije par mjeseci, NE PUCA NITI NA ČVORU- mislim na trzaj  :thumbsup:

rj

odbaci muzejske eksponate ...strune prije 15 god i danas nisu isto ...