Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

vatrogasac

a bas sam je mislio uzet,sta preporucad onda u tom cijenovnom rangu?

kawasaki

Brzi od Bolena.

vatrogasac

jig, srednji 10-25gr glave

maverick

Vatrogasac, mislim da ne ides svaki dan na vodu pa ce ti struna i potrajati dosta dugo...tako da ti se isplati kupiti i pp i galant...bar onako da je nesto dobro a nije pretjerano skupo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

vatrogasac

Imas pravo,sta se samog jiga i spinanja tice idem otprilike 3-4 puta mjesecno ako uspijem i toliko, naso sam neki galant na njuskalu, mislim da je 120kn, sad samo neznam dali je orginala ili nesta iz PRC..
evo je:
http://www.njuskalo.hr/ribolov/spaga-blinkanje-gallant-sure-catch-oglas-14240291

kawasaki

Dobro ti je Mario reko... Uzmi tog galanta i miran si duze vrijeme.  :hi:

Brzi od Bolena.

vatrogasac

jacobsfeld

ja narucio saratogu 8lb pa kad dode podijelim utiske.15,70$ 500met osmeronitka.

ibro dirka

Jučer mi je onaj zeleni galant 20lb skoro ubio izlazak, sva sreća pa imao na drugoj špulni 100injak metara sufixa... u 2 kidanja mi je ošlo preko 60 metara špage. katastrofa...

Ive

Predvez obavezno..
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

ibro dirka

da stavljam predvez od 30 metara? kako će mi predvez pomoć kod takvih pucanja?

maverick

Ako je ostecenja nikako...jesi primjetio kvrzice po struni
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Ive

Zašto 30 metara? Puca i meni špaga na 5 ,10,15-tom metru bez predveza,kako kada..
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

ibro dirka

Citat: maverick  u Veljača 15, 2015, 12:20:18
Ako je ostecenja nikako...jesi primjetio kvrzice po struni

iste onakve kao što si slikao na onom žutom galantu...

TopMix

Ako struna negde ima ostecenje, pa jos fabricki...tu spasa nema.
Ali, ako je struna ok, cini mi se da nije svejedno kako se kida kad se udica zakaci na dnu. Meni se najbolje pokazalo, kad moram da kidam strunu, tako sto je otpustim sa masinice (tako da ni stap ni masinica ne trepe nikakva opterecenja prilikom kidanja strune) pa slobodan kraj namotam na neko valjkasto parce drveta (ili nesto slicno). Kad osetim da je struna dovoljno zategnuta i naspanovana, naglo trgnem sa dve ruke i u 90% slucajeva struna (na sistemu bez predveza) puca dole, na cvoru kod varalice.