pribor koji koristimo

Autor genjura, Studeni 18, 2012, 15:16:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

željkož

Rap

željkož

kajman

Citat: alexdja  u Svibanj 21, 2015, 22:39:45
Aaaaa, pa zato Kajman zna kako vidi smuđ u mutnoj vodi...  :notworthy:

Prike, to je prava priprema, dovedeš se u situaciju protivnika i sve ti je jasnije...  :occasion14:

............ a, najvise mrzim kad mi kazu bistro! Kakvo "crno" bistro? MUTNO !!!  :stripii:    A u mutnom za tebe gleda - Antares /prva serija, 270m 20-50gr/

kajman

Da, apropo ovih 40% nesprzenih molekula u blanku Antaresa  :mt1032:

Kod nekih brendova, cini mi se,  ima dosta istine kad kazu "rezervna snaga" / sto se Josipa tice neka ovo cita sa naocalama za zavarivanje  :stripii:/.. pre svega ta rezervna snaga ogleda se u kosuljici-osnovi blanka, koja je uvek od staklofibera sad tanja pa je i "rezervna snaga" manja, odnosno,  deblja je, pa je i "rezerna snaga" veca ...a to je direktno vezano sa gramazom koju napisu pa tako stap od 50g gde je vise staklofibera i nije stap od 50g vec neki 60-70g, manje visem, nebitno, ali podrazumeva vise rezervne snage. E to su one situacije kada se cudimo kako neki stap manje gramaze moze da zabaci vecu tezinu. E sad, ta "rezervna snaga" kod savremenih stapova-a ako tako kaze i sam proizvodjac-krije se u jednom sasvim drugom odnosu gde ovaj spekulativni izraz "rezevna snaga" itekako moze da zvuci realno. Radi se naime o signalu tj. osetljivosti vrha-vrsnog dela i donjeg dela.....kao prvo u vidu imam dvodelne stapove gde gornji i donji deo nisu od istog materijala, ali ima sad tu i jedna interesantna cinjenica upravo kod signala i osetljivosti vrha-vrsnog dela i donjeg dela koji su oba od istog materijala ali razlicite gramaze.....donji deo 70gramac gornji od 50gramca, ovo je samo primer-tamo gde je ceo blank rolovan iz cuga iz jednog dela pa presecen na pola za njih ovo ne vazi-a paaa vecinom se posebno roluje donji deo od gornjeg a kad je posebno moze u donji malo vise staklofibera da ima malo vecu "rezervnu snagu" cool: Dobro, da se vratimo na odnos osetljvosti i snage.......Aj da ne reklamiram stap koji imam ali ono sto je cinjenica to je da se sam vrh -vrsni deo, sto se osetljivosti i signala tice, ponasa recimo kao neki 30gramac a realno ima snagu kao neki 150gramski stap-e jeste, nije ni jedno ni drugo nego je max. drag.100g. I tu je ta zvrcka u vezi "rezervne snage" - zbog signala, prividno imas osecaj da je stap manje gramaze a realno nije.

rj

pogledajte temu rj silikonci   ---pa drbrli preko 80  :rofl2: bez rezervnih molekula  :rofl2:  :icon_thumright:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Žorž

Kajmane,pošto mi je jasno,da raspolažeš znanjem u vezi materijala i blankova,moram da pitam.Nešto sam se mnogo ložio na Šimano štapove do pre par godina,ne pitam zato što sada mislim da ti štapovi ne valjaju,nego zbog toga što su u zadnjih 10godina po pravilu prve serije bile extra,a nakon toga ni blizu i to je skoro postalo pravilo. I dalje mislim o njima kao o ozbiljnoj firmi ali mi baš i nije jasno da što je serija duže u opticaju,to štapovi postaju sve bezvezniji,a cena ista.Sa prvim dijaflešom na 300cm  i 50gr.sam bio oduševljen,posle izvesnog vremena kupi ga i moj kum.Razlika guza i oko. :hi:

Žorž

Citat: rj  u Veljača 26, 2016, 13:00:45
pogledajte temu rj silikonci   ---pa drbrli preko 80  :rofl2: bez rezervnih molekula  :rofl2:  :icon_thumright:
Pročitao sam gro tvojih komentara vezanih za pribor i uopšte više neću da te uzimam za ozbiljno,ti bi hvatao 80+ i sa pritkom za paradajz :stripii:  :rofl2:

rj

ma to se prike i ja našalivamo  :stripii: matorom rastu zazubice ... :rofl2:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

kajman

matorom rastu zazubice ... :rofl2:
'ebiga, sta da radim cim izadjem na vodu svi smudjevi se ukake od straha i pobegnu kod Josipa  :mt1032:

Ma pusti Josipa, koristi tipican penzionerski stap koji lovi sam.   :dontknow:.......nema tu njegovog udela bas  :stripii:
Nego,
…. poceli su da koriste rotkvice i sargarepe tzv. Biofiber a to opet……..no dobro…
Kako kome, nekome je bitniji kvalitet materija, a nekome performance.
Daklem, sta je bitnije, ono rekao bih i jedno i drugo, ali nije to uvek tako ukomponovano u jednom blanku.... sve bi bilo jednostavno da ujedno nije i komplikovano.  Zasto?
Pa dzaba ti i najkvalitetniji materijal na svetu neka je upotrebljen i carbon ne 100% nego i  500% ako je taj vrhunski materijal rolovan na obicnoj celicnoj, tj.  konusnoj mandreli, sta se dobija... dobija se vrhunski materijal i obicne, rekao bih standardne performase u prevodu nista narocito, jadno a uzgred i pod velikim znakom pitanja koliko su pres-valjci, u rolovanju pritisli i kolio je vezivne materije /mi kazemo smole/ daleko je to od obicne smole/-istisnuto. Eh, kod kvalitetnog karbona moze presa i jace da nagazi, ali kod loseg sve se rasprsne. E kod tecnih smolicam moze da nagazi. Podloga za sve stapove je staklofiber-ne moze nikad 100% carbon, sve ostalo je reklama. Jasno, zavisi i kako je karbon stavljen da se roluje uzduzno ili popreko i koji sloj kako je okrenut i gde -prepreg i.
Meni su vaznije performanse od samog kvaliteta materijala, a te posebne performanse /misl.koje se razlikuju od stapova koji su rolovani na obicnim konusnim mandrelama-jer imaju obicne standardne performanse/ dobijaju se rolovanjem na drugacijim mandrelama. Te drugacije mandrele - celicni kalupi - razlikuju se od obicnih po tome sto sto nisu skroz konusne misl.konus nije od kraja do pocetka vec na mandreli ima vise konusa..........
Najbolji blankovi po performansama i kvalitetu su oni od vrhunskog materijala rolovani na tim posebnim mandrelama-sa vise razlicitih konusa, e tek tu ozbiljne firme prave posebne burgije, koliko snazno ce valjci da  nagaze i pritisnu, nekad manje snazno nekad bas -bas snazno i eto razlike... znaci i jedan i drugi su vrhunski po materijalu. ali razliciti po nameni  i performansama.....
Ovakvi blankovi imaju vise kicmi na razlicitim mestima istog blanka, najmanje tri kicme. Gde postaviti provodnike u kombinacija sa prvom i dugom kicmom, ili u kombinaciji sa drugom i trecom, gde kod sve tri kicme, a gde u kombinaciji kod vise kicmi?
Eto sad je lako izabrati varalicarski stap koji ce vam u potpunosti odgovarati.
A to o lezanju stapa u ruci.....pa to mislim....
a onoooo opet........

kajman

Procitao RJ silikonci  :ok: :icon_thumright:
Ma nesto gledam u dnevnik ovaj matori kengur, JR, prisutan na casu, a tema bese "Sta ostane kada se bela riba skloni"?
Rezime-ostanu crniii... recni glavoci.....
Naravno polozio - odlican 5!  :hi:

Cestitam! RJ je zaista vrhunski varalicar tako da ovu nasu prepisku nemojte uvek ozbiljno da shvatite..ovo se Josip i Mi malo salimo :icon_king:

kova

Citat:.. pre svega ta rezervna snaga ogleda se u kosuljici-osnovi blanka, koja je uvek od staklofibera sad tanja pa je i "rezervna snaga" manja, odnosno,  deblja je, pa je i "rezerna snaga" veca ...
Podloga za sve stapove je staklofiber-ne moze nikad 100% carbon, sve ostalo je reklama.

Prike, na zalost... tuga me slama... kako RJ rech imati obichaj iskazati...
sedi,  -1  u teki si dobio. Dokaz si da i penzosi mogu na popravni u I razred. Zbog slabog vida, nadam se.
Ajd kod Martyia  a i Pratta na doobuku ;)
Nema ljutish, nema vredjash...
:hi:

No

Evo složio mi majstor ESOX štap-hibrid 100gr lemax-a i grafitnog vrha feedera od 2 oz-a.
Majstor je to tehnički savršeno napravio i s tim sam zadovoljan.
Razlog zašto sam to radio leži u tome da mi je taj lemax stajao, isto kao i vrh od feedera.
Trenutno je sava izuzetno visoka tako da od probe na vodi  nema ništa.
Raduje me isprobat kako će se ponašat spoj ta dva štapa. Nikad nisam lovio takvim štapom i živo me zanima hoće li mi se to svidit.  :sha:

dac

I mene nešto tako zanima!Kolika je to sad dužina i koliko ima dijelova? Dali je to od polomljenih ili cijelih komada?
Imam nešto raspareno i slomito pa da nešto majstor pokuša sastaviti.
Može kakva slikica ....?

No

ništa posebno,nema neke skice.lemax bio 270 cm.sad sa feeder vrhom 271-272cm.
odeš do majstora ESOX-a i složi ti čovjek moguće.