pribor koji koristimo

Autor genjura, Studeni 18, 2012, 15:16:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jožef1

Ova moja vendeta je jako lagana i uparena sa Okuma Ceymar CXT-40 jedinstvena cjelina. Štap ne spada u kategoriju jako tvrdih i brzih štapova ali dovoljno brz da reagira u trenutku- ipak toovisi i o meni, a moja brzina  :uf:  :icon_thumright: Zanimljivo kako prva vodilica nije nešto extra veličine a ipak dovoljno velika - nije to šaranski štap - (a ostale vodilice dovoljno su veličine) kako mogu dovoljno daleko zabaciti - spinam- sa obale a za baline ponekad se mora bacati dosta daleko. I što mi je jako bitno, svaki i najmanji udar, rad varalice osjećam u prstima. Zna Abu što radi  :ok: kao i Daiwa  :headbang:  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

SMT

Nešto otišlo, nešto došlo, nešto ostaje... Ima tu plute, eve, knobova ovih onih...Ne pecam danas, čistim, sredjujem... Nekome puno, meni uvek malo... Mislim da pribora ne može viska biti, samo manjka vremena :hi: :stripii:... Pre sam izbacivao te floskule “ ne pijem, ne pusim, ne drogiram se”, sada se samo prepustim trenutku i uživam...Volim taj osecaj da biram šta ću poneti...

Idemo redom, varalicarska sekcija( a koja druga) + plovak:

1)Pacific Bay 3/8-1 1/4 oz 6,6 + Daiwa HC 3500
2) Daiwa morethan AGS comander 14-42g, 240 cm + daiwa morethan 3012
3) Shimano Lesath DX 42-84g 270cm + stella FJ 4000
4) Shimano Lesath CX 45-135g 260cm + stella SW 6000
5) Maver Artemis 5 m + daiwa luvias 2506

Okreni- obrni, fali taj novi twin power i kakav graphiteleader na 6-tom mestu...Prosto fali :stripii: :hi:

Harley

Jbg, netko voli ribolov, netko voli žene, netko voli alkohol, netko voli motore, netko voli dobru hranu , netko voli to sve zajedno, pogodi na koga se odnosi, nagrada je tjedan dana u Rimu :notworthy: :notworthy:
Living your dreams, do not dream the life

SMT

Da nije alkohola, znam ga... Ovako nagadjam :hi:

Pribor se može odvojiti od nekih stvari, motori teško, moraš bas biti karakter :stripii:

pajdo77

Ova Maverova petica je ja mislim jedan od najboljih bolonjeza u toj dužini  :takoje:. Iz same tvornice kažu da takav štap nisu napravili nikad pa ni onda a čim taj štap izdvajaju iz svoje palete vrhunskih štapova onda to nešto znači. Drmuso ga na suvom tako da ne mogu suditi al mora da je vrhunski.

DIDAPATAK

Citat: Harley  u Travanj 05, 2020, 12:00:45
Jbg, netko voli ribolov, netko voli žene, netko voli alkohol, netko voli motore, netko voli dobru hranu , netko voli to sve zajedno, pogodi na koga se odnosi, nagrada je tjedan dana u Rimu :notworthy: :notworthy:

..da izbjegnemo Rim..eto me u dvorištu, pijem kavu  pa ću u noćnu  :stripii: :stripii: :stripii:
.. :baba:

SMT

Kada si po opredeljenju i ubedjenju varalicar onda biraš i takve stapove... Odličan je baš, nije gore glindzav, dovoljno jak i brz na tu dužinu...8 karika, 3 klizne, alps drzac mašine... Meni su i neke naprednije Mavere preporucivali ali mi se nisu dopali... Jer kad ih gore zatreses i vratiš se za 10 min on još radi... Možda je to dobro za taj vid ribolova ali meni se to jednostavno nije dopalo... Artemis ima snagu za Dunav, sto je meni bilo i potrebno... Mislim da ga čak više ni ne proizvode... Rade/radili ga u svojoj fabrici u Italiji... Meni je to na prvom mestu, razonoda ribolov kao i feederi u pauzi izmedju 2 poluvremena... Probavao sam i neke Daiwe, Shimano, Milo, ništa mi nije selo kao taj Artemis... I u to malo izlazaka sto napravim sa njim se i potvrdilo da je to ono sto sam hteo... Po meni za lepog jaza, mrenu, žutu deveriku na Dunavu pravi izbor, da pustas plovak da ide ide... Ako imaš filing u rukama kada ga malo provalis, bez obzira sto je brz, nećeš ribama pokidati usta pri kontri, ni onim najsitnijim deverikama, okarama, sa tankim usnama...A iz brzaka lepo vadi ribu... Pecao sam i neke babuske i terpane na stajaći i na njega, to je bila bas zabava... Ali stajaća voda me manje zanima, možda bi jedino kakvog šarancica tako pokušao uhvatiti...

Pristojan je to i balans za 5m...

Pa ako se drži malo iznad mašine... nema greske...

pajdo77

Tanak je on u blanku,ugodan za držanje i ne bi trebao umarati ruku nakon pecanja. Ipak treba držati štap od pet metara u ruci koji sat. Kažem nisam pecao njime već ga malo natezao a koliko pamtim težak je svega nekih 170 grama na svojih pet metara dužine,gram vamo-tamo. Ma pila boli glava. Da imam lovu ne bi razmišljao šta da kupim,bio bi mi prvi izbor.

SMT

Slagacu te, možda...Mislim da sam ga merio kada sam ga kupio 145-150g...

Ervin

Citat: SMT  u Travanj 05, 2020, 11:52:48
1)Pacific Bay 1/4 oz 6,6 + Daiwa HC 3500

Koji je ovo blank!?
Ne mogu da pročitam sa fotke, ali sam ubeđen da nešto ne štima kod ovoga što si napisao. :toothy9:
Nemoj me pogrešno shvatiti, nije toliko bitno šta tačno piše, nego me interesuje kakav je to kratež koji si upario sa HC-om.

SMT

Aha... Ispraviću...

Zadnje sam brojeve pisao, tj dužinu...

Kratez je do 30+ kg najdalje brojao... Uparen je namerno sa HC ako počne “stucati” da jedna takva masina pripomogne...

100 i neki evro u najjefinijoj opremi, radi posao za vertikalu... Jedini od stapova na koji ne pazim kako ga ostavljam :hi:...

dravski pecaros

ja imam za spin

Balzer MK Adventure Nano Pike 2,65m 19-56 g + Shimano Twin power 4000 PG

SG Titanium Spin 8'6" 260cm 15-50g + Daiwa Caldija 3000A

Ervin

@SMT
Aaa, hvala. Sad je već sve jasno. Po specifikacijama   iz kataloga, rekao bih da je prava motkica za vertikalu... Vrh dovoljno fin, a ima i kičme.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

SMT

Ja sam se prijatno iznenadio... Mislio sam da je za “kedere”...

Jednodelni je, razmišljao sam da ga presecem zbog transporta, pogrešio bi gadno... Pajo me odgovorio... Imao sam uz njega jedan jači za to ali sam ga posle prvog soma na PB prodao, za mene nema potrebe za jacim... Ne može krupan som na o-ruk ali ja to ne volim... Meni je to sport, tj da mu vrh nabija u vodu a drska na kuku... ako neki i ode sastavni deo ( a ode), dođje drugi... 

Ervin

Ova koncepcija štapova što ameri prave za čupanje baseva iz krša se meni jako dopada za vertikalu. Blank ima dobar konus, tako da imaš i osetljivost i snagu u paketu.
Imao sam sličnu alatku od St. Croix-a, tako da ne pričam napamet. A sad sam se setio da mi je Paja spominjao ovaj štap što ti imaš. Jedino je nezgodno što ne može da se sklopi. Barem meni to smeta, jer nosim pribor sa sobom kući, u automobilu, pa mi nezgodno za palovanje...

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk