Distanca

Autor kajman, Ožujak 28, 2013, 11:00:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Lomnica_city

Citat: kawasaki  u Kolovoz 13, 2013, 08:26:16
preksinoc na jezeru Josava radili smukiji na 7-8 m od obale na samoj povrsini i sinoc se naostrih na njih pa reko doci cu uvece i zadrzati se kad ono smukiji cvrkaju po povrsinskim kederima na 25-35 m od obale i poprilicno zivciraju jer su mi nedohvativi  :icon_biggrin: :blob6:

neznam sto bih u toj situaciji a cini mi se  da ih teza varka koja leti do njih, a to je glavinjara ili kasika uplasi a i ne odradjuje mi niti jedna samu povrsinu

a jig bi bio idealan od 3 gr ali niti on ne leti tamo a tezi samo ruje po dnu  :toothy12:

Moje iskustvo posle 5 godina jezerisanja, ti sto pucaju na povrsini su sitniji komadi, slobodno baci nesto teze sto ce da ih dobaci i vodi sa prekidima i sporo ISPOD jata kedera i tih sitnijih smudjeva, padace komadi u meri.
Ja za takve daljine na brani jednog jezera, da dobacim prvi mrak gde lampe sa brane ne dobacuju svetlost, koristim Rapala LC8, Alex Tango 7-8cm, Antax Sovu 7cm, redje Japose sa onim tegicima koji se pomeraju da bude dalji zabacaj... Neretko ulov daje i laksa cikada, na kasiku sam probao par puta ali ni kvrc, ali nesto kao Abu Toby bi trebalo da bude dobro, mislim da on ima 12gr, izduzenim oblikom podseca na kedera, jos ako je agresivniji rad (da ne propadne prebrzo i preduboko) knap smudju, a mogao bi zbog tople vode, na konju si!

Lomnica_city

Citat: tole  u Kolovoz 13, 2013, 08:57:42
probao to sa strunama i baš iz razloga koji ste naveli koristim pp30lb, nego krivo ste izgleda shvatili pitanje, mene konkretno zanima da li flexi više ili manje zapinje u kamen u odnosu na obični u istim uvjetima? naime, nisam se još susreo sa flexi pa me zanima da li manje ili više zapinje....samim rezultatima takvog ribolova laganim silikonom sam super zadovoljan i zna biti puno učinkovitiji od voblera :icon_thumright:

hvala

Ako ti je cilj sto manje zapinjanje, uzmi kapicu za muvanje, bullet tipa, pa napravi neku varijantu Texas montaze, kapica pokrije alku udice i cvor pa nema kidanja tu, a lepo ide kroz vodu zbog oblika jer sedne tvisteru na glavu...

Lomnica_city

Citat: kajman  u Kolovoz 13, 2013, 11:11:43
Lomunac sa ovim ces da potkacinjes smudja u dubini bez problema

Ovo je za camdzije, za nas obalske pecarose bolje resenje je 60 stepeni dzig udica i cepaj, mnoooogo manje komplikovano, mada ni sa klasicnom dzig udicom nemam problema, prilagodio sam pribor vremenom i...

Jožef1

Za pecanje smuđa na jezeru, znao sam koristiti Rapalu original 11cm, otežanu i izbalansiranu sa olovom- istina dobivao sam rjeđe ali ljepše komade.
A znao sam produživati vrat trokuke udice 2/0, iz "duše"- nogometne lopte rezali oblike twistera (guma je odlična) jednu napraviš traje (nije silikon) i vezali po tri komada tj. na svaki krak udice po jedan tkz. twister. na vrat namotali olovo u traci i bojali., sve smo to radili prije 35god., i vjerujte odlično je radila. Istina, bolje na "živom" Dunavu nego u rukavcima. Međutim, lovila je smuđa, štuku, jeza a ponekad se zahaklalo i koji šaran- onda je bilo, drž ne daj! Pokušajte, nemate što izgubiti.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

zvona

Citat: kajman  u Kolovoz 12, 2013, 09:06:13
ima i ove germine
ove kostaju od 4-7 evra komad
klikni na fotku da je povecas

- Viva Crocodile 180 cm, t.b. 80-160 gr beli - 499 dinara!
- Viva Alligator 210 cm, t.b. 40-80 gr beli - 599 dinara!
- Viva Alligator 270 cm, t.b. 40-80 gr beli - 699 dinara!
- Viva Crocodile 270 cm, t.b. 80-160 gr, beli - 699 dinara!
- Viva Alligator 270 cm, t.b. 40-80 gr, providni - 699 dinara!
- Viva Alligator 270 cm, t.b. 60-120 gr, providni - 699 dinara!

kako da se dobaci 4-5 komada u hr??

kawasaki

i ja bi 2 kom one cayman  :icon_thumleft:
Brzi od Bolena.