Moja ergela

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 14:01:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

silure

Svaka cast  :hi: za 50 ks i netreba druga elisa da bude brzi ionako je prebrz samo bi se potrosnja digla nepotrebno  :thumbsup:

Dr.Motte

Nikada nije dovoljno brzo :) Šalim se. Volio bih isprobati još neku elisu ali ako i ne uspijem, neću previše patiti.
Nedavno smo skidali špere sa poda da provučemo neke nove kablove i operemo ga malo. Pregledao sam sve varove i svi su kao jučer vareni. Inače nismo nježni prema čamcu, vozimo i na valove i svakako ali sve je odlično. A i motor nije baš mali, ima tu dosta naprezanja. Nisam se sjetio uslikati kad smo skidali..

maverick

Citat: silure  u Kolovoz 18, 2014, 21:51:16
Svaka cast  :hi: za 50 ks i netreba druga elisa da bude brzi ionako je prebrz samo bi se potrosnja digla nepotrebno  :thumbsup:

Sto je čamac brzi u maximumu to ce manje trositi u nekoj ekonomicnoj voznji...dobra , odnosno pogodjena elisa je vrhunska stvar...samo kod nas su relatino skupe pa tesko isprobati da se moze naci koja nam treba....a čamcina je s tim motorom ozbiljna igracka...sve sam siguran da se vidimo ponekad na Dunavu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dr.Motte

Upravo zato bih je i htio probati. Ako mi je krajnja brzina veća, tada i na 4000 obrtaja idem brže. Odnosno, i na manje obrtaja bih mogao imati sadašnju brzinu na 4000 okretaja.
Viđali smo se mi nekoliko puta u Ritu Maverick a i razgovarali smo na telefon kada sam te pitao za savjet po pitanju Humminbirda :)

maverick

:uf: Da sad se sjetih...toliko susreta i poziva da vise tesko razaznajem tko je tko...kad se sretnemo samo vičite...jbg ka ionako svima mašem  :stripii: Koliko je tezak čamac ako imaš taj podatak
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dr.Motte

E to na žalost ne znam a i mene zanima. Nikako da ga izvažem već jednom.
Onaj na slici drugi po redu je težak 220 kg i cijeli je od 2mm lima, sve je isto kao i našem i težak je 220 kg bez motora.
Dakle naš ima bliže 300 kg...dosta..

maverick

Malo slika gogine lađe, inače kolega pravi sam i nadam se da ce vrlo rado malo podjeliti s nama o nacinu izrade...kolicini materijala ....itd...itd...

baka

To je plastika kako mi se čini.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

Da kolega je plastiku lio...dno i stranice i onda naknadno spajao jer nema kalup...

Kugla

Susjed gdje se može uživo pogledati, baš me zanima kako je što radio i kako je spajao, jedno je slika a drugo uživo vidjeti i čuti iskustva

baka

Pa onda neće gelcoat ni stavljati ili hoće.

maverick

Gelcoat je s vanjske strane...mislim da je rekao da ga je materijal kostao 1200 maraka...jer kolega je iz Orasja ako sam dobro upamtio..

Kugla

izgleda ok vidjeti ćemo kad zaplovi reći će iskustva

baka

Tu kod mene ima nekoliko pravljenih plastičnih čamaca bez kalupa. Nije neki problem. Normalno da ima grešaka i popravaka jer su prvi put to radili, ali sve u svemu za male novce - ploviš, pecaš, ne znam šta ti više treba.

šajzika

Izgleda jako ljepo. A i tih 600 ojrica nije neki novac. Vise me cikl izasao.
Nego kak to stoji s dugotrajnoscu , uvijanjem plastike i kak to registriras u kapetaniji?
Audentes fortuna iuvat