Antifoling-antialgin

Autor maverick, Travanj 01, 2013, 12:19:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Druga strana je bila zanimljiva!  :ok:
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

mossi

Čamac sam poslednju put namazao Hempel ALU SAFE za aluminijum pre nešto više od dve godine.
Tri godine je u vodi, ne vadi se, tri zime je u vodi!
Prošlog leta sam izvukao čamac na obalu i kvalitetno oprao dno čamca.
Ove godine nisam ništa stigao da uradim.
Znao sam da imam ne alge - nego školje.
Znao sam da ih imam dosta ali slike sve govore!  :BangHead: :violent1: :tongue3: :tongue3: :tongue3:

Suma sumarum, jedno 100 kila školji u sloju od 4-5 cm!

I dalje u potrazi za antialgin za aluminijum...

Odvodjenje auta sa iznajmljenom prikolicom, gorivo, autopraonica puna 2 sata... skoro 50e dan.  :tongue3:

mossi

Blic proba na vodi bez GPS-a LETI!  :hello2:

Alija

BTJ mossi kupi još jedan čamac i otvori obrt sa školjkama  :thumbsup:

mossi

Vidi da sam ih pustio, da još malo rastu, počeo bih ih otvarati da vidim ima li gde neki biser!  :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

mlb

A u dalmaciji se ljudi pate da uzgoje školjke!!!  :rofl2: :rofl2: :rofl2:

DIDAPATAK

..znam par lijepih recepata za školjke.. :stripii: :stripii: :stripii:...ili ti je to rezerva za šarane..
.. :baba:

mossi

Ja sam mogao ove fotke da zadržim za sebe, ali sam ih nesebično podelio sa vama.
Posebno pošto smo iz sličnih ili istih krajeva.

Ove fotke imaju nekoliko zajedničkih imenilaca:

1. ALU čamac
2. HEMPEL ALU SAFE - sranje od antialgina
3. Dunav i marine koje su u rukavcima
4. 2 godine bez održavanja.

6. Školjke za primamu šarana, uzgoj rečnih bisera, i sl ..  :rofl2:

Budete li me još malo zezali ...  :thefinger:

Ima da vam stavim nešto u rakiju ...  :pije: :help: :sad4: :icon_puke_r:

maverick

Problem je marina sa stajacom vodom i rijetko koristenje plovila... U tvom slucaju jedino pomaze onaj uredjaj od 700 eura...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Evo malo nekih linkova o NANO tehnologiji u primeni zaštite od algi i ostalih vodozemaca ...  :tongue1: :tongue3:

https://www.youtube.com/results?search_query=nano+antifouling

maverick

Mislio sam na onaj uređaj sto radi na struju...nisam isprobao nista od ovih nano tehnologija ali vidim da se taj dio naziva olako koristi u dosta novih odnosno starih kao poboljsanih tehnologija.. Često radim usluzno postavljanje antialgina...i ne postoji ni jedan osim starih coperpeina koji mogu rijesiti alge u mirnoj vodi na čamcu koji se ne vozi. Ja sam bio zadovoljan s alusafeom ali sam u pogonu 300 dana godisnje...ima u ovoj temi negdje link za tu igracku i provjereno znam jer sam jedan imao u rukama da je odlican...da sad kupim novi čamac ne bih nisto osim toga stavio gore
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Problem kod takvih premaza je postojanost...mi smo svojevremeno uzimali onaj za stakla...pada kiša...nemoraš da pališ brisače...samo što krtko traje...
Ali ajd da se vratimo na početak...aluminij je jedno a plastika drugo...na stakloplastici , pričam o novom plovili radi se antiosmotska zastita podvodnog dijela, pa je na nju potrebno staviti antialgin...ja sam se dugo nećkao da na novi čamac nanesem uopce bilo kakv premaz ali morao sam...
Što se tice aluminija....isto kao i na plastici , svi samopolirajuci ako se ne voze moraju se prati da se skine sloj koji počinje rasti...i namaz se trosi...to spada u neko redovno održavanje plovila i problem nastaje kao kod tebe...prikolica je preskupa da se iznajmljuje a zimi ne mozes na sprud da peres rucno...
To malo muke oko pranja u konačnici debelo štedi gorivo tako da se i isplati ...

maverick

Evo neki novitet...mozda mossi s ovim rijesi svoje probleme

mossi

moram to čudo da prostudiram ...  :ok: