Antifoling-antialgin

Autor maverick, Travanj 01, 2013, 12:19:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Momci,

Ako to ne uspe, pokazli ste se kroz ove postove...

Ja onako, nisam los u organizaciji, a antialgini, prajmeri, farbe, meni to isto :stripii: :stripii: :stripii:...

Tako da ja klopu, pice i trece poluvreme, mogu organizovati :hi:.

Sajzika će dizati camac sa motorom u tom slučaju i drzati koliko treba... :takoje: :takoje:

rj

Citat: maverick  u Lipanj 22, 2019, 18:52:09
Bitno je da se poštuje procedura, da se radi u hladu...da površina nije pregrijana, da je pravilno razrijeđen ako treba i da je prajmer u momentu kad ce najbolje povezati antialgin na sebe ....utvari sto kaze mossi...moze i polupismen samo pedantan

mišljenja sam da je kvalitet hempela drastično opao ...sjećam se prije 15 god.namaz je ladno držao 2-3 god ...bez obzira vruć ...hladan lim ...prajmer na aluminij i pići ...zadnji koji sam koristio nije izdržao ni pola godine ..
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Ima tu i do kvalitete u svakom slučaju ali i do ekoloških normi...nemoj ovo,nemoj ono....mi često dodajemo bakar u sam antialgin prije nanošenja....i sigurno je puno bolji nego orginalni
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: maverick  u Lipanj 22, 2019, 19:32:36
Ima tu i do kvalitete u svakom slučaju ali i do ekoloških normi...nemoj ovo,nemoj ono....mi često dodajemo bakar u sam antialgin prije nanošenja....i sigurno je puno bolji nego orginalni

odakle vam bakar

maverick

Uzimamo neki preparat za špricanje voćaka s najvecim udjelom bakra.....i stavim do dva čepa na piksnu antialgina
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Citat: rj  u Lipanj 22, 2019, 19:30:45
Citat: maverick  u Lipanj 22, 2019, 18:52:09
Bitno je da se poštuje procedura, da se radi u hladu...da površina nije pregrijana, da je pravilno razrijeđen ako treba i da je prajmer u momentu kad ce najbolje povezati antialgin na sebe ....utvari sto kaze mossi...moze i polupismen samo pedantan

mišljenja sam da je kvalitet hempela drastično opao ...sjećam se prije 15 god.namaz je ladno držao 2-3 god ...bez obzira vruć ...hladan lim ...prajmer na aluminij i pići ...zadnji koji sam koristio nije izdržao ni pola godine ..
Zbog EU regulative, sadasnji su na 20% prijašnjih

rj

znači bakrom smijemo špricat voća pa taj bakar kasnija pojest al ne smijemo farbat čamac bojama na bazi bakra jer štetimo okolini ...neko nekog hebe  :icon_scratch:

maverick

Znas da je  kod nas sve naopako  :stripii: Ja sam prije par godina dobio bakarni prah sa instituta i to je bilo najbolje. Sad toga više nema...ili bar ja ne mogu naci....Inače kazu da je COOPERCOAT jedan od najboljih antivegetativnih premaza a on je samo čisti bakreni prah koji se mijesa sa smolom i tako nanosi na plovilo.....Jednom sam ga stavljao kolegi....Sebi nikad jer mi je bio preskup i nije mi se dalo skidati sve sto imam od starih antialgina, Kazu isto tako da traje desetak godina

rj

smijat ćeš se ...pošto ni ja nisam uspio nač bakar u prahu ....fina turpija i skupljam špen od turpije do sad imam jedno 100-150 g pa ću sam pravit antialgin ...

maverick

50 gr praha dodje oko 20 eura tako da...samo skupljaj ....A meni za moj čamac COOPERCOAT dodje oko 2000 kuna, ali vise me odbilo to da moram skidati s dna sve sto imam....a ovo s dodavanjem bakra funkcionira sto posto i odlična je fora

rj

znam samo pošto ide na AL čamac prvu sezonu ide druga podloga pa tek onda ova bakar boja da mi ne pojede aluminij ..

maverick

To riješiš prajmerom...onim "vašim" dvokomponentnim.....dva tri sloja su dovoljna da odvoje bakar od al...

rj

jok ...naš prajmer nesmije ić u debelom sloju ....idem prajmer ...pa boja za zebre na pješačkom pa šmirgl lagani ..pa prajmer pa bakar boja ..

silure

nemam iskustva bas sa tim bakrom koje su mu prednosti naspram nekog primjer  hempelovog hard racing koji isto ne smije ako se dobro sjecam direktno na alu..ali koliko se sjecem nesto drugo osim bakra ima

silure

boja za zebre?! to mi sogor nudio pa nisam uzeo,ja stavljao 2k i primer i boju za anfibijska borbena vozila,dovoljno jako da i rupe pokrpa kao žvakača je primer hehe..