Kalupi za lijevanje jig glava

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 22:03:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

rj

Citat: Rajo  u Prosinac 08, 2014, 21:53:39
Citat: maverick  u Prosinac 08, 2014, 21:30:07
...a mi smo dali kalupe zubaru da nam ugravira brojeve pa ugravirao naopako   :stripii:
glavno da na kalupu vidiš kako treba , odljevak nije bitan  :stripii:

ko mi je ono filozofirao da 2-3 gr neigra nikakvu ulogu ?? evo mu pokazno ...rajo odličan kalup
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

zvona

Ponesem danas kalup u grad i odem kod zlatara..kod ključara kod urara..niko nema alat da bi ugravirali ili čak oglodali ušicu..iče to na stolnu bušilicu i kako bude

maverick

Lagano zabusis u stolnoj...bitno je da busis u centar, tj u ono uzvisneje ako ga ima i da borer ne bude predebel da ti se kasnije olovo ne izlijeva okolo...minut posla ...a za graviranje...jedino ako hoces broj našeg zubara  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

ja sam sebi to radio drimelom, onim malim multi alatom, imam i mini freze za nju, i napraviš kako želiš
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

mossi

zvona

Mossi da je mavericku i retfali takva brusila kalupe..nebi sigurno obrisali broj..naručili bi još koji kalup na brušenje.. :D

zvona

Dali je netko pokušao varit ručke na kalupu?dal bi to uspio argonom zalit?

Slaven

zvona

Pošto je mekan materijal manjom strujom ić..stavit cu ručke od inox cjevi i ko Bog..poslje šarnir ubacit i milina

mossi

Zvona to je aluminijum samo razbuši burgijom i odgovarajući šaraf, ručke drvene!  :icon_thumright:

maverick

Aluminij...vare se ručke bez problema  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Slaven

ako su aluminiske, ali inox i aluminij :no:

zvona

Mossi lakše mi zavarit nego se patit sa drvetom..nisam u tom vičan a i nemam potreban alat za to..danas sam ušice proširio i sve poravno 3030 i 630 6/0 ide bez problema u njega

mossi

Od letve za crep isečeš 2 x 30cm, uzmeš flex i staviš kružnu šmirglu veće gruboće recimo 60ka, obradiš ivice za 5 minuta.
Uzmeš burgiju neku 3.5mm i šaraf 4mm debljine dubina da udje u aluminijum jedno 10mm.
Ali naravno ne tamo gde je odlivak!  :icon_biggrin:

I još ti treba jedna ugaona šarka i još 4-6 malih šarafčića.

Ma nemaš posla pola sata.

mossi