Kalupi za lijevanje jig glava

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 22:03:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvona

da to sam čito..pa ga retfala obriso iz imenika ili šta već hehe..ma bojim da nebi zahebo..onaj kanal di ide vrat udice sam oturpijo..al onaj dio bi moro poravanat da mi staje deblja udica..ponjet cu ga sutra u grad pa cu obić par radnji..otići baš do zlatara nekog..znaš da oni graviraju po nakitu..a i skuzio sam kad liješ kalup da rjetko kad svaka glava isto teži.npr imam kalup 1.glava okrugla mala i 5 eria.i skoro pa nijedna mi nije ista?pa neznam koje su točno gramaže al mislim da je do 20-22gr

Rajo

Citat: maverick  u Prosinac 08, 2014, 21:30:07
...a mi smo dali kalupe zubaru da nam ugravira brojeve pa ugravirao naopako   :stripii:
glavno da na kalupu vidiš kako treba , odljevak nije bitan  :stripii:

zvona

kad na maloj vodi netko nađe jig glavu..odma kaže ova je rajina..super je ugravirano..ja cu se morat potrudit da dobro izlijem glave i onda ih izvažem i odbijem gramažu udice..jel netko zna redosljed gramaža od mog kalupa? 1 okrugla mala dalje 5 eria naručen s blajgusa

Ive

Odeš na njihovu stranicu i pogledaš..
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

ossa

Odličan kalup Rajo, zanima me jel ćeš odseći taj deo gde si crvenim markerom pisao gramaže? Mislim da je višak. Imao sam sličan ručni rad pa sam ga bio "ošišao".
Naidju krize, drukcije grize...

zvona

Ive piše do 18gr al nije ima i teža..sutra cu izvagat udicu 3030 6/0 i izlit največu glavu pa izvagat

Slaven

Citat: zvona  u Prosinac 08, 2014, 21:28:37
pitanje jedno..trebo bi obrustit kalup..odnosno onaj dio di ide ušica udice.nesjedaju mi svi modeli u kalup. i kom da odnesem da mi to obrusi..i usput ugravira gramaže..možda kod zlatara?

Ma to riješiš malom brusilicom, pitaj dusa kako sam mu ja popravio kalup  :uf: :stripii:

Ive

Zvona imam i ja taj.Okrugla 10g i erie redom 6,10,13,16,18g..
Ono što me ne ubije..ja probam opet!

zvona

Oke..onda meni vaga laže..šteta što si nisam uzeo onu što je mossi nabavljo

zvona

joker

zvona ja imam kalup s te stranice sam okrugli i isti sam problem imao udice nisu naljegale ali sam to riješio sa dremelicom i malim glodalom 5 min posla.i sad mogu i veliku udicu npr 6/0 izliti od 5 do 25 grama.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

maverick

Citat: Slaven  u Prosinac 08, 2014, 23:02:15
Citat: zvona  u Prosinac 08, 2014, 21:28:37
pitanje jedno..trebo bi obrustit kalup..odnosno onaj dio di ide ušica udice.nesjedaju mi svi modeli u kalup. i kom da odnesem da mi to obrusi..i usput ugravira gramaže..možda kod zlatara?

Ma to riješiš malom brusilicom, pitaj dusa kako sam mu ja popravio kalup  :uf: :stripii:

Ja ne znam ali kad sam vidio tvoj uradak...ostao sam šokiran tvojim majstorstvom...mada Dus je još uvijek šokiran  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Slaven

Ma to je on shebo od prije pa sam mu ja malo popravio, problem je što nisam imo onu tanku šajbu, bilo bi još puno bolje.

ps. uglavnom savijet za ubuduće "NE popravljati kalup brusilicom ni pod razno" :uf:

dus

zvona daj slavenu kalup na da ti izbrusi te rupe za ušice, Ili mu ga samo posudi ! MA KAO RUKO ODNEŠENO !     :character0032:  :stripii: :rofl2:

Rajo

Citat: ossa  u Prosinac 08, 2014, 22:23:32
Odličan kalup Rajo, zanima me jel ćeš odseći taj deo gde si crvenim markerom pisao gramaže? Mislim da je višak. Imao sam sličan ručni rad pa sam ga bio "ošišao".
nediram ništa . Prezadovoljan sam kalupom da bi išta kemijo .  :hi: