Kalupi za lijevanje jig glava

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 22:03:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Batica

Doit kalupi imaju odradjen donji deo, stanjen celom duzinom i mozes da lijes i sa dosta kracom udicom.
Ovde to ne dostaje.

No

Citat: Mudri  u Siječanj 30, 2016, 17:23:53
Pomoću kojih trikova staviš sve udice odjedanput,ja sam na moja oba stavio prokrom L profil i sada je milina stavljati koliko hoćeš udica,brzo i jednostavno....

:hi: Jel možeš poslikat pa stavit da vidimo kako izgleda to s L profilom.
:occasion14:

zvona

Uzmeš vinkl npr 5mmx10mm i sa lim vijkom ga ušarafiš i imaš kao tacnu za udice da ne spadaju prilikom stavljanja.vrlo lako za napravit..samo paziš da vijkom gađaš prostor između gnjezda i koristiš kratke vijke..jer nema tereta nikakvog..
Profi kad sklopim kalup praktički nema lufta..vec je udica sama po sebi debela a kanal pliči pa zato izađe sastrane..ali to je toliko tanko da se očisti za sekundu..bitno da neka na ušici olova

ljuska

Kad se sjetim da sam davao za jig glavu od trideset grama između 7 i 15 kn a još k tome na udici koja ti se ne sviđa nije mi problem malo poćistiti odljevak ja sam dao napravit kalup od 30 35 40 50 g i prezadovoljan sam

srdjo_

Zvona, da sam znao da ces i deblje udice koristiti mogao sam ti to doraditi a mozes i sam ako umes. Kanalice za udice simetricno malo produbis sa testerom za metal ili finom turpijom, skines rucke, zatim postavis udicu u kalupnu supljinu, zatvoris kalup i udaris vecim cekicem da udica sama nadje sebe. Ne smes preterati za testerom a zna se desiti da posle stavis tanju udicu pa ti curi u okce i niz udicu. Tu ti je napravljeno za udice do 1.4mm debljine. Kod tebe sam morao da spustim sve udice nize zbog one gore male glave pa sad vrhovi tih udica ulaze u kalup, to sam prevideo jbg. Mogao sam to da obradim kao sto rece Batica a i radio sam to na nekim kalupima. To sad jedino mozes turpijom malo da skines i bice dobro i to ustvari moras da uradis pre udarca cekicem da bi imalo efekta.

zvona

Druže srđo to su neke male sitnice koje zajebavaju ali to je nebitno..za kalup sve pohvale..vrhunski je odradito i očekuj daljnu suradnju..živ bio   :occasion14:

ljuska

Nemoj dorađivat kalup ti malo skrati vrh udica :rofl2: :stripii:

zvona

Može i to..uvježbat cu lupanje kontre  :stripii:

Mudri

Evo ništa jednostavnije....

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mlb

Citat: Mudri  u Siječanj 31, 2016, 18:45:50
Evo ništa jednostavnije....
Pa što se nisi javio , mogli smo zapikati te ručke!

maverick

Mudro razmisljas...donijecu ti svoje pa da pikamo  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Žorž

mlb