Vremenske nepogode

Autor Kugla, Travanj 10, 2013, 21:02:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gremlin

Čovek iz moje marine...
Penzionisani kapetan JRB-a, terao "K" flotu...
Danas isplovio, prošao pored mene mučenika koji sam na vetruštini prao čamac i smrzao se, i otišao pravo na Dunav...
Košava 10 m/s sa udarima i jače...na Savi je bilo neprijatno, mogu da zamislim kako je bilo na Dunavu.

https://www.novosti.rs/hronika/nesrece/1040583/drama-savi-brod-zarobljen-veliko-ratno-ostrvo

Ponovo respect za momke iz rečne...

:clap2:

pajdo77

Odakle više pada i do kada će hebo ju ćaća? Treba vodu izbacat i bacit čamac u obalu. Gledam jučer bova mi puna vode,pogledam malo bolje a na njoj rupica kao od zračne puške. Treba tu tvrdu plastiku probit a neznam baš da netko nosa pušku po bentu,uglavnom trebao bi i nju dovuć kući pa jedan dan pokrpat a vrijeme bljak.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

maverick

Mi danas idemo u šumu na izlet...zapalicemo vatricu...roštilj...ugl neka romantika ...pa ne smije nam sto litara kise pokvariti planove  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Kod mene pada od prekjuče, non stop...6 stepeni bilo jutros...i duva košava 25 kmh sa udarima do 50 kmh...vreme za samoubistvo...

Čekam da bar malo stane da odem da izbacim vodu iz čamca, kad sam bio pametan pa nisam stavio pumpu i kaljužnu pregradu. :uf:

Na bovu ti je neko vežbao gađanje malokalibarkom, probija sve, a ne čuje se uopšte, jako opasna naprava.

:dontknow:

maverick

Pumpa sad dolazi do izrazaja i vrijedi svakog eura potrosenog na nju...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Kad pomislim da sad treba da odem po kiši i vetruštini da ga ispraznim, u ogledalu vidim magarca sa velikim ušima...a imamo struju na svakom vezu, mogao bi non-stop biti na pametnom punjaču i nema problema sa akumulatorom.

:uf: :uf: :uf:

maverick

Akumulator mi je 110 Ah , moze pumpa raditi svaki dan dva mjeseca da ga ne isprazni  :icon_thumright:

Gremlin

110 Ah...ok, ali nešto mi to dođe baš "oversized"...
Šta sve imaš od potrošača ?
Imaš struju na flosu ?

:sha:

maverick

Nemam struju...imam yamahu da ga nadopuni i to je to...Od potrosaca na njemu je samo pumpa i sonar.......svakako je oversize ali bio je "povoljan" kad sam kupovao... :stripii: :stripii:

pajdo77

Sad sam ja došao sa vode. U čamcu je ima 100+ litara garant,ako netko tko je vježbao na bovi nije i produžio na čamac. Uglavnom ima je dosta. Sranje je što plivaju sekvoje po vodi. Izbacat vodu znam kada trebam otići al ajd znaj kad ti deblo zapne i digne prednji senk. Za ovih 15-ak minuta prošla 3-4 debla imaš pola zime šta ložiti. Vjetar je priča za sebe,piri ko na motoru. Maverik ponesite vi vatru od kuće u nekoj kanti

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

Gremlin

Najbolja "pumpa" je školski drug na marini, hiperaktivan, a u peMziji...
Izbaci vodu očas posla...radi na rakijicu, pivo...
Doduše, izbacim ponekad i ja vodu iz njegovog čamca, ali retko...

:stripii:

Ivan Borojević

Ivan Borojević

Sam sam ju pravio. Cirada 5.5 metara sa 2.5m drukera okruglih 30 i na okretanje 4. I guma 10metara okolo čamca. Arnjevi od armature 8 i 6, što sam imao, to sam stavio. Izvana napravio kopče za zakačit gumu od aluminija i to je to. Lijepio sa fenom za skidanje boje i valjčićem pritiskao. Napravio još prije alat i tako, sam svoj majstor 😀

No

Problem vode u čamcu sam riješio sa duplim dnom pod padom i ugradnjom cijevi  promijera 5cm na zadnjem dijelu čamca.
Što padne to iscuri   :ok:

Garofeeder

Pumpa uredno radi, akumulator 72 Ah ali prekidac zna zastekat. Na obje strane, jel. Ili ne ukljuci ili ne iskljuci. Sda je novi unutra, valjda nece zajebat...