Vremenske nepogode

Autor Kugla, Travanj 10, 2013, 21:02:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

Ono što se najavljivalo sada i dolazi..

Upravo mi kum javlja da su Hrvatske vode izdale službenu naredbu od danas 15.5 do 28.5 je stanje pripravnosti obrane od poplave za područje Slavonije sve firme koje rade za njih moraju imati radnike u pripravnosti  ...trenutno je najgore oko Slatine i Virovitice

pajdo77

Sad sam bio do Drave. Nosi cjela ostrva granja i tko zna čega još. Ako ništa drugo bar će oprat obale od tog smeća što ljudi ostavljaju za sobom. Vidim da i brod od flotile ode uzvodno. Valjda idu braniti svim raspoloživim sredstvima bent od poplave :stripii:

miha

idu se provozat sad je prilika da prođu cijelu dravu ... :hi:

pajdo77

Al će se početi pecati sa vilama na ovaj vodostaj kad se ta voda razlije i napuni rukavce,bare,šume. Dobro za mrijest al da nema nas ljudi. Pomlatit će sve što pliva,od matica do onog ispod mjere.

silure

Citat: pajdo77  u Svibanj 16, 2023, 10:40:14 Pomlatit će sve što pliva,od matica do onog ispod mjere.
to se neče kod nas nikada promijeniti nažalost

pajdo77

Valjda je sa današnjim danom bilo dosta ovog cirkusa koje je spopalo ovaj napaćen narod u zadnjih 10-15 dana bar na neko vrijeme. Od kada je počeo taj kijamet pratim stalno te aplikacije o vremenu. Nema dana da ta oluja išla iz Italije,išla iz Austrije nije prešla preko Graca. Svaki dan su ti oblaci nad njim i oko njega. Pa ti mora da imaju več plivaće kožice između prstiju jer su se prilagodili na tu kišurinu. Ne bih tamo živio do jauzne. London je za Grac sahara što se tiče oborina kako mi se čini.

Mornar Popaj

Pajdo sve to dolazi iz onog cerna u švicarskoj. A biće još i gore.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

pajdo77

Ne znam prijatelju odakle to dolazi al ne ide to na dobro.

pajdo77

Gledam taj alarm za kišu i gadno se to kotrlja po Sloveniji trenutno. Sad je pred Varaždinom i Zagrebom. Ako se ne istrese i ne oslabi putem moglo bi biti nestašluka. Ne pamtim ja za mog života da je bilo ovolikog derneka u tako kratkom periodu. Jednom tjedno pa i češće to vrijeme stvara probleme. Peti i šesti mjesec kiša,sedmi uz kišu pridodao i oluje a osmi nastavio gdje je sedmi stao. Godina takva da ju ne bi poželio ni najgorem neprijatelju.

Mornar Popaj

A sljedeći tjedan ide prvi pad temperature.
Voda je sa 28c pala na 24c
Noći su svježe, a jutra rosna.
Uskoro će i prve svinjokolje
Jedva čekam prvi mraz.

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

šajzika

Sad ce to uskoro. 15.8 je tu. Nakon njega idu kraci dani i lagano pocinje jesen
Audentes fortuna iuvat

Mornar Popaj

Već su dani kraći oko 25 min u odnosu na prije 40 dana.