Paprika

Autor Rap, Studeni 18, 2012, 22:17:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Rajo

neznam kak se zovu jer sam ih dobio od kume na ploklon , jedino znam da su ljute kao da su u paklu rasle  :evil6:

DIDAPATAK

..ja sam stavljao po tri na cca 5kg ribe..jednu prekinem i stavim odmah a druge dvije cijele na zadnjih 10 min..pa za drugu i treću zdjelu da se doda..isto i sa trešnjicama.
..imao sam takve male troroge,kao šešir dvorske lude..
.. :baba:

petrinjac

Citat: DIDAPATAK  u Studeni 25, 2014, 12:15:38

.. imao sam 15-ak vrsta jako ljute ukrasne paprike (trešnje,troroge,roge..veće,manje... žute,crvene,ljubičaste..)..i sve mi stradalo u poplavi podruma..
..sad pomalo skupljam ...na proljeće počinjem sa novim uzgojem..
..neka ovo bude mjesto da razmijenimo sjemena i iskustva..
..Petrinjac, imamo fore do konca 3-eg mj. za razmjenu sjemena....poslat ću ti ponešto  :icon_thumright:
.. :baba:..

moja adresa je...
DARKO RADUŠEVIĆ
GRABERJE 65
44250 PETRINJA
.
frkni mi nesto obicnom postom i napisi koja je koja,,
volim samo crvene.. slatke .....ljute..!
imam nekih sjemenki 'domaceg paradajza' onog 'grbavog'
pa cu ti poslat..
nemam ga bas puno jer zena mi bacila papirnati rucnik sa sjemenkama iz prvog odvajanja...
popizdio sam..
no imao sam jos par komada za izdvojit sjemenke
tako da se nadam da ce poneka biti za iskoristit..
....
radi se o starom sjemenu iz mog kraja.. iz Petrinjskih sela..

DIDAPATAK

..sve što nađem podijelit ćemo  :ok:..sad kreću kolinja i seoska okupljanja pa će  biti divana sa babama  :takoje:
.. :baba:

Rajo

Citat: Rajo  u Studeni 11, 2014, 21:58:09

Stigla paprika od drugara . Jedana PP , jedan poziv i tako već petu godinu za redom dolazim do vrhunske paprike a cijena prava drugarska .  :ok:
uuuuuuuuuuu ljuta ove godine kao da je u paklu rasla  :vrag:

petrinjac

ostavi malo... pa da usporedimo na druženju....
osnovat ce mo i komisiju.. :evil6:
...
moja ljuta ko 'čemer... :eek:
:takoje:

maverick

Danas pročitah jedan zanimljiv podatak. Paprika se korisiti i kod posjekotina...poderotina na koži...na ranu se se posipa parika i zaustavlja krvarenje unutar 10 sekundi....Kašika paprike pomješana s toplom vode s popije kod unutrašnjih krvarenja...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Ja već 4-ti dan za doručak jedem tu Bhut Jolokiu sa nekih 1.000.000 skolvila znači ljutao kao 100 feferona.
To mi je druga u životu prvu sam pojeo za dva doručka, ovu ću imati za jedno 10 obroka.  :tongue3: :tongue3: :tongue1:
Koji je to pakao od paprike .. znači sečem je na veličinu pola zrna pirinča, posle 20 parčadi, napravim pauzu da razmislim da li da nasečem još?!  :eek:

I tako da se vratimo na temu, danas se iskasapim sasvim pristojno.. krv nije ni curila .. par kapi i to je to.   :uf: :stripii:

pajdo77

Maverik dobro si pročitao. Paprika zaustavlja krvarenje(ne ona iz turšije već mljevena) :stripii:

maverick

Da...mljevena...jbg ...nisam znao za taj podatak do danas   :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

ako se ne varam s paprikom mljevenom nekad su se krpali hladnjaci na autima i kamionima

miha

Citat: pajdo77  u Rujan 25, 2015, 21:57:55
Maverik dobro si pročitao. Paprika zaustavlja krvarenje(ne ona iz turšije već mljevena) :stripii:
ja viđo na kolinju da se sipa sol ,al papriku nigdje...

Stepa

Kao vatrogasno rijesenje koristim papriku kupljenu po trgobinama Derma Varazdin ,provjereno dobra i ne izaziva žgaravicu ni bilo kakve želucane probleme.
1 kg=100 kn ,moze se kupovati pakiranja po 20 dkg  :hi:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

ibro dirka

E da meni makar moja bhut yolokis rodi kao žena...ništa od ljute ove godine. Nije procvijetala  :crybaby2:

pajdo77

Pa i paprika se treba oprašit da bi rodila :stripii: