Paprika

Autor Rap, Studeni 18, 2012, 22:17:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

opčenito kad nešto krene u masovnu proizvodnju gubi na kvaliteti....  :hi:

kawasaki

5. God ce mi ovo biti da radim sa Kisom.  Nadam se da cu i dalje biti zadovoljan.
Ali evidentno cijena raste svake godine.  :hi:
Brzi od Bolena.

retfala

Ja sam zavrsio zauvjek...danas sam bacio u smece kilogram njegove paprike....paprika je u kulenu nestala....znaci kad ga rasjecem po pola on je crven.....nakon dva dana u gladnjaku boja je nestala...nevjerovatno...prosle godine mi je to isto rekao jedan kolega...bilo mi smjesno jer vec 5-6 god..koristim kišovu papriku...ove godine sam se i ja opekao i nikad vise...

alex7777

TUMBAS  Kupusina  :ok:

kuka

Što predlažete? Kakva je s ove strane granice? Da li u Kupusinu idem isto preko Bezdana?
Mudrost dolazi s godinama. Međutim, ponekad godine dođu same.

perovski

TOTH, Bezdan, fini ljudi, 100kn/kg, može se platiti i u kunama, na izlasku iz Bezdana, nakon benzinske ima tabla desno...
http://www.topsrbija.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2272:toth-paprika-bezdan&catid=311:hrana&Itemid=410

mossi

Citat: kuka  u Listopad 17, 2017, 06:47:32
Što predlažete? Kakva je s ove strane granice? Da li u Kupusinu idem isto preko Bezdana?
Može, ali poljskim putem. Znači okolo. Preko Sombora na Apatin, kod aerodroma desno ili iz Apatina ..

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

kuka

Ok. Hvala. Ostaje mi odlučiti se između Totha i Kiss-a u Bezdanu ili ići dalje u unutrašnjost.

alex7777

Citat: kuka  u Listopad 17, 2017, 11:26:11
Ok. Hvala. Ostaje mi odlučiti se između Totha i Kiss-a u Bezdanu ili ići dalje u unutrašnjost.
moj savjet ako mislis ic na put oko svijeta  :stripii: radije po mom odi u kupusinu kod Tumbasa il od tgho thota nemoj kiss  a ti kako hoces vidim volis  :crutch: :rofl2:

kuka

Imat ću dosta mesa pa da ne zeznem s lošijom paprikom. Dvije godine sam radio sa Kiss i bila je dobra. Ako je sad kvaliteta lošija, idem do Toth-a Koliko ima od Bezdana do  Kupusine?

mossi

BZd-SO jedno 20 + SO-Kupusina jedno 12 .. znači mao više od 30km u jednom pravcu.

kawasaki

A kako mozete komentirati da je lane bila dobra a sad je losija a paprika od ove godine tek dosla neki dan?
:hi:
Nekuzim?

Brzi od Bolena.

mossi

Ja i nisam kritikovao ovogodišnju papriku (koju nisam ni probao).
Nego prošlogodišnju i to baš u varijanti čuvanja u tamnom i suvom, gde je svejedno posvetlila.
Ali kažem nije to loša paprika, samo nije onaj kvalitet od pre 3+ godina.

Inače paprika bi se trebala čuvati u zamrzivaču..
A ja je ipak čuvam u 100% mraku na 20C .. i to je neki moj test u realnim uslovima.
Ukus paprike je solidan, nije puderasto kremast kao kod extra vrhunskih, pa samim tim nije za fish.
Kad se kuvaju jela koja se kuvaju više od 90 minuta .. možeš teksturu dobiti na više načina.
Ali kada se kuva fish za 30 minuta onda je paprika na najvećem mogućem testu.
8 od 10 paprika se ni ne skuva za 30 minuta.  :glasses9:

kawasaki

Brzi od Bolena.

alex7777

jucer mi kolega bio u kupusini donio 1kg slatke i pola kg ljute paprika odmah testirana u kotlicu sa saranom od 4kg  :pirate:  paprika je vrh nijasnu bolja od prosle godine  :ok:  pa eto ko voli nek izvoli tumbas