Paprika

Autor Rap, Studeni 18, 2012, 22:17:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

grgech

u gepeku imam vatrenu vodu u zamjenu :)

brod_carp

Evo i koja slika paprike..

I dali je ovo ljuta ili slatka paprika?

ps

Može biti i jedna i druga, prije ljuta, najsigurnije probaj. :angryfire:

petrinjac

par sjemencica ako netko ima.. neka mi posalje.., (detalje dogovorimo)
samo da je domaca... apatin, baranja.. nebitno..
.....
da ju probamo uzgojit na 145 metara nadmorske visine..
viziju imam...
klimatski uvjeti mi bas i neidu na ruku..
svejedno probao bih...
....
daklem.. trazim par sjemenk..i 20- tak.. od svake.. slatke i ljute
:hi:

ps

Petrinjac, sutra idem u Kopačevo po papriku, zvao sam i pitao za dvadesetak sjemenki, nema problema, pa se čujemo.

DIDAPATAK

.. imao sam 15-ak vrsta jako ljute ukrasne paprike (trešnje,troroge,roge..veće,manje... žute,crvene,ljubičaste..)..i sve mi stradalo u poplavi podruma..
..sad pomalo skupljam ...na proljeće počinjem sa novim uzgojem..
..neka ovo bude mjesto da razmijenimo sjemena i iskustva..
..Petrinjac, imamo fore do konca 3-eg mj. za razmjenu sjemena....poslat ću ti ponešto  :icon_thumright:
.. :baba:..

maverick

Imam sjeme od 5 najljucih paprika na svijetu..ni jedan nije za upotrebu..pa ako kome treba koje sjeme mozemo zamjeniti , mada su ove toliko ljute da se sadnja mora obavljati u rukavicama
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Citat: maverick  u Studeni 25, 2014, 13:28:26
Imam sjeme od 5 najljucih paprika na svijetu..ni jedan nije za upotrebu..pa ako kome treba koje sjeme mozemo zamjeniti , mada su ove toliko ljute da se sadnja mora obavljati u rukavicama
To je za mene  :uf: da me smiri za sve vjeke-vjekova  :flasica: :flasica: :rofl2: :rofl2:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

maverick

Doista nisu jestive...i prilikom rezanja peče gdje god dodirne kožu.....nabavio sam ih fore da se malo sprdamo kad nesto kuhamo i pečemo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Ne znam jel netko od vas bio ove godine na "festivalu paprike" u Lugu. Bilo je takmičenje u jedenju ljutih feferona. Pobjednik je procurio na sve otvore.... :stripii: :stripii:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

DIDAPATAK

..između lijeka i otrova je mala razlika, zapravo u količini koja se unosi, tako je i sa alkoholom,hranom i sl..
..ljuta paprika je u umjerenim količinama jako dobra ali kao i u svemu postoje pretjerivanja..ljudi jednostavno ne shvaćaju da si uništavaju zdravlje bez ikakvog užitka..osjetilne papile u ustima se jednostavno spale i trebaju tjedni da bi se osjet ukusa vratio..nekome i mjeseci..
..po meni (a pitao sam i mnogo stručnije od mene) kad se čovjek počne znojiti iznad brkova ili iza ušiju, po čelu..je već prevelika količina ljutine..crvenilo u licu može biti znak pojačane cirkulacije ali znojenje je već alergijska reakcija  :eek:
..a da ne nabrajamo druga veselja unutarnjim organima  :BangHead:..ono drugi dan na izlazu je najmanja šteta  :stripii:
.. :baba:

silure

Citat: maverick  u Studeni 25, 2014, 13:39:42
Doista nisu jestive...i prilikom rezanja peče gdje god dodirne kožu.....nabavio sam ih fore da se malo sprdamo kad nesto kuhamo i pečemo
takve si kiselim ... kada mozak svrbi od ljutine onda je to to hehehe

petrinjac

Citat: silure  u Studeni 25, 2014, 16:12:35
Citat: maverick  u Studeni 25, 2014, 13:39:42
takve si kiselim ... kada mozak svrbi od ljutine onda je to to hehehe
...
javi se kad si slobodan... pa da popijemo po pivo.. :takoje:
covjek si od rijeci.. :pirate:

Rajo

kučni ljubimci  ;D ... ljučih nikad probao nisam ... ala majko mila kad sam prvu zagrizao  :BangHead: :BangHead: :BangHead:

DIDAPATAK

..e to su rogice..imao sam takve i žute i ljubičaste..naći ću ih opet.. :ok:
.. :baba: