Yamaha F25

Autor maverick, Travanj 28, 2013, 20:52:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

A nije ni puno ali nije ni malo...ako je odrzavana ide jos dva puta toliko.. :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Lepo je čuti da cifra radnih sati ide na 5000  :icon_thumright: :ok:

Josipe, kad kažeš prede jel misliš kad je upališ na hladno na vezu i sve u narednih 10 minuta dok si i dalje na vezu ona lepo prede, sama spsuti saug i dalje nastavi sa manjim obrtajima?

Jednom na druženju sam spomenuo taj moj problem Brstilu i on mi je rekao da ima neka iglica nekih 5 položaja i da treba da ga stavim u jedan krajnji i da će tada saug duže biti otvoren i da će problem nestati. Ali me poglavica odgovorio da to sam radim jer se te iglice lako lome .. neke japanske krte nisu za ove naše balkanske manire ..  :rofl2:

Pretpostavljam da to sa produženjem vremena sauga ima direktno veze sa lošim gorivom koje nema snage u tom nekom momentu hladno bez sauga i da se to u kulturnim zemljama ne dešava i zato je Japanac ostavio 5 položaja: 1 Japan - 5 Srbija i ostale banana države  :BangHead: :violent1: :red-card:

maverick

Davno sam pričao da mi kolega ima takve dvije 25-ice i da su na moru nagurale po 4500 sati bez da je išta dirao  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Josip

Pa da na vezu kad je upalim digne obrtaje ali ima lijep ravnomjeran rad nista ne trese ili da radi onako nepravilno, nakon nekog vremena spusti saug i okretaje i dalje je ok...jedino sto je još nisam po velikom minusu palio pa ti za to vrijeme nebi znao reći...

mossi

Onda je tvoja bolja od moje!   :icon_salut: :ok:

Barem sto se toga tice!

rj

nešta mi nije jasno  :icon_scratch:

motori 4T direktno ubrizgavanje - karburatorski

u auto industriji ...
motor cc 1100 kubika karburatorski troši 8-10 l
motori cc 1100 noviji bez karburatora troše 4-5 l

dakle ušteda gotovo 100%

vb motor
30 ks ( yamaha) bundeva (karburatorski) full gas troši 12-14 l
nova yamaha 30 ks direktno ubrizgavanje full gas troši 11-12 l

razlika jedva 10%

ko tu kog ebe  :sha:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Na automobilima imaš kruzni tok goriva...pumpa tiska kroz sustav i on uzme koliko mu treba a višak se vrati nazad...kod VB sve što natiska pumpa mora i potrošiti ili izabciti kroz sustav auspuha van u vodu...Ovo je jedan od razloga...A rezimi rada su poprilično razliciti....mada u pravu si da su potrosaci u odnosu na automobilsku industriju...bome jesu....

rj

ne kužim to kruženje goriva ...koji qurac onda služi kompijuter  :sha: on uzima goriva koliko treba motoru

ibro dirka

Možda bi trošili manje da imaju više brzina?

rj

mašio si "ceo fudbal"

maverick

Upravo tako, nema izmjene brzine , prijenosi su takvi kakvi jesu...stalno povišeni okretaji....a pumpa vuče gorivo iz rezervoara...a sta da radi s viškom...auto ima još jednu cijevčicu koja taj višak vrati natrag u rezervoar, pa onda još uzme i dio ispušnih plinova i obogati slijedecu smjesu...dok je to kod naših motor lauf neviđeni...ovo jee onako jednosatvno napisano...mada je u stvarnosti malo kompliciranije ...

Bakara

Tu bi mozda pomogla ona fora kao na alfa romeu - twin spark, po dve svecice na cilindru, i onaj drugi red svecica da kresne u izduvnom taktu i potpali ostatak nesagorele smese.

rj

Citat: maverick  u Lipanj 14, 2016, 06:43:37
Upravo tako, nema izmjene brzine , prijenosi su takvi kakvi jesu...stalno povišeni okretaji....a pumpa vuče gorivo iz rezervoara...a sta da radi s viškom...auto ima još jednu cijevčicu koja taj višak vrati natrag u rezervoar, pa onda još uzme i dio ispušnih plinova i obogati slijedecu smjesu...dok je to kod naših motor lauf neviđeni...ovo jee onako jednosatvno napisano...mada je u stvarnosti malo kompliciranije ...

ma mislio sam kako to da je napredak u potrošnji goriva kod vb gotovo ne promjenjen 2 decenije ....

maverick

A full gasu trose svi....napredak je u malim obrtajima...a tko zna mozda vole da kupujemo gorivo  :stripii:

Rap

Napredak je u 2T vidljiviji