Yamaha F25

Autor maverick, Travanj 28, 2013, 20:52:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Čišćenje kaburatora na Yamahi F25 iz 2008.
Iskustva i saveti?!

maverick

Šta te zanima...jednostavno...pokazao mi Šime jednom i sad sam glavni majstor za karburatore u selu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Pa ništa me ne zanima... interesuje me koliko je ko stručan da kvalitetno odradi servis karburatora za F25?
Karburator je verovatno OK, samo sam ja umislio da ga treba "produvati".

1. Koliko je to komplikovano?
2. Koliko je velika verovatnoća da će ga majstor vratiti u gorem stanju nego sad?

ossa

Mossi tvoj ravnomerno radi motor na leru nema oscilacija, ne "guši"se kada dodaš gas, radi saug. Ja tu ništa ne bih dirao. A ti kako hoćeš.
:hi:
Japanac je to napravio da traje. Video sam koliko paziš sa gorivom, i sa čistim flašama. Nema šanse da je nešto unutra.  :no:
Naidju krize, drukcije grize...

mossi

Saug mi je kratak zimi, Isključi ga na hladno pa se trese ko magare dok se ne ugreje.  :tongue3:
Na hladno bez gasa hoće da se ugasi.

Kada ga vozim 20 minuta pun gas, ugasim, posle 10 minuta bez gasa ne mogu da ga upalim.
Pošto imam komande i ručno paljenje to mi je malo problem...

P.S. Osso hvala za ono pazi ga mazi ga i zove ga Djordje!  :icon_thumright: :toothy9:

mlb

i kod mene malko trese kad mu isključi automatski čok po hladnom vremenu , mislim da je to normalno
možda da je bilo malo podići ler gas ali opet moj je motor kao nov pa mi žao prčkati po njemu

ossa

Pa i auto zimi trese dok se ne zagreje i duže je na saugu i ima zatvoren sistem hlađenja pa tako pre dostigne radnu temperaturu itd.
I više troši zimi bar 10%
Ovo ne mislim na nova kola, već stara sa carbom.
Naidju krize, drukcije grize...

mlb

istina! zato i predpostavljam da je to i kod naših motora normalno

maverick

Da...čok je takav kakv je...meni je elktro start i nemam nikakvih problema...prilikom dolaska na plovilo uvijek prvo što činim u zimskim danima je puštanje motora u vodu i paljenje...tako dok ja odradim sve pripremne radnje na čamcu motor radi jedno 5 minuta da se zagrije i onda idem u puni gas....nadalje što se tiče karburatora...kad budem išao za Srbiju nađemo se na čamcu i to odradimo na njemu za pol sata i kasnije si pametan kao i ostali majstori  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

mossi

Sitnice za mali servis i neke zamene za originalne Yamahine delove:

Svećica       2 x Spark Plugs (NGK DPR6EA-9)
IMPELER      1 x Yamaha Impeller (6H4-44352-02)
Filter goriva 1 x Yamaha Fuel Filter (65W-24251-10)
Filter ulja     1 x Yamaha Oil Filter (5GH-13440-00) Dole je lista zamenskih koji pašu, a jeftiniji su.
Ulje za motor 2L x Yamaha Yamalube 4-Stroke Motor Oil  - tj Bilo koje SAE 10-40 API SE/SF/SG/SH/SJ/SL
Ulje menjača  2 x Yamaha Yamalube SAE 90 Gear Oil - 250ml

2 x Yamaha Fibre Washers (90430-08020) ovo su neki delovi koji idu kod elise, mislim da su neki zaptivači, gumene podloške.

ZAMENSKI FILTRI MOTORNOG ULJA YAMAHA 5GH-13440-00-00:

MANN MW 64
Champion COF 104

baka

Mossi, ti si puk'o  :eek: Pa tko da se ovdje snađe  :sha:
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

mossi

Baka, ta lista je lista zamenskih fltera za ulje motora.
I ja sam na prvu pomislio da izbacim većinu a ostavim samo par "poznatijih".
A onda pomislim, ma šta je problem snimiti fajl na mobilni, ovakav kakav jeste, pa kad ideš u radnju,
pitaš prodavca Koje filtere držite, a on kad kaže, ti mu odabereš neki sa liste.  :takoje:

To kažem, jer Yamahini filtri koštaju 3x skuplje!
Ja sam poslednje dve ugradnje stavio zamenski (Mann Filter ML 1014 ) i  :icon_thumright:
A ulje stavio Total 10-40, takodje  :icon_thumright: :icon_thumright:
Svećice su original NGK DPR6EA-9 tako da i to je OK.

E sad, ako hoćete, ja ću lako da otfikarim višak filtera?!  :crutch: :pirate:

baka

E sad kužim što je pjesnik htio reći  :ok:. Sad mi je jasno. Nemoj ništa brisati.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

Zupčasti remen je kod nas nesto sitno ispod 100 eura...da se nabaviti zamjenski za 50...od parsuna  :ok: