ĆEVAPI

Autor ljuska, Svibanj 06, 2013, 15:29:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ljuska

Kako se nitko nesjeti čevapa a mislim da nema toga ko ih bar jednom nije probao, evo moj recepat kako ih ja radim; 700g svinjetine 300g govedine 300g janjetine ili ovčetine pet, šest česni češnjaka mljevenih u blenderu od začina samo sol i friško mljeveni papar po želji, dvije žlice ulja te jedan prašak za pecivo sve dobro izmiješati 15min. preko noći ostaviti u hladnjaku .ujutro u smjesu dodati deci  mineralne vode ako vam smjesa bude prerijetka dodate žlicu dvije krušnih mrvica i opet dobro izmiješati petnajstak minuta te smjesu ostavite da malo odmori prije formiranja čevapa od te smjese ispadne vam 40-50 čevapa i nemojte se sramiti dodati masnijih djelova ovčetine i govedine da vam čevapi nebi bili pre suhi, i naj bitnije stvarno miješajte minimalo 15 min. ja čevape istiskujem kroz špricu pa su mi svi jednaki. dobar  tek :tongue1:

mossi

Gde me nadje sad sa ćevapima.  :alas: :icon_geek:

1. maj, Uskrs 2 dana, danas slava drugaru -  Djurdjevdan.

Pa ne mogu više da gleeedaaammm!
A od 18h ponovo krkanluk, a sad on ĆEVAPI!  :laughing4:

OBOŽAVAM ĆEVAPE!

Idem da se odlogujem sa ovih pecaroških foruma!  :walk: :icon_biggrin:

raso

Svinjetina u čevaposima, to je svetogrđe :be happy:

maverick

Ja ih pravio par puta...uvijek mi budu presuhi u odnosu na one koje kupim gotove, a nikako da nadjem mesara koji bi mi dao recet...a o banjaljuckom ili leskovackom cevapu da ni ne pricam
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

Osnovno pravilo za čevape je odležavanje , fermentiranje mesa od 5-8 dana i radi toga se svinjetina ne dodaje jer ona ne može toliko stajati i nakon dva tri dana postane kisela.  :be happy:

dravski pecaros

ja ji nepravim odem u MAKEDONKU u donjem gradu i ubijem se od cevapa  :toothy10:

milan-so

Ja bio danas u "Slonu" u Somboru, ko je bio zna o čemu pričam  :thumbsup:

miha

živio slon  :hello2: njam njam njam

Greys

Svi o tom Slonu, a mi samo krempite tamo maznuli  :icon_biggrin:

miha

a hebiga mi uvijek kontra

Greys

U Osijeku su mi super ''Makedonka'' i ''Zeleni val''. Dalje su mi svi kao i doma

kićo

Citat: milan-so  u Svibanj 06, 2013, 16:57:39
Ja bio danas u "Slonu" u Somboru, ko je bio zna o čemu pričam  :thumbsup:
Pravi su svaka cast,a pogotovo cupaci,prva liga :blob1:

maverick

Zeleni val, stara ofucana mesara... :icon_biggrin: ali ćevapi su odlicni  :icon_thumleft:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kićo

Citat: maverick  u Svibanj 06, 2013, 18:16:56
Zeleni val, stara ofucana mesara... :icon_biggrin: ali ćevapi su odlicni  :icon_thumleft:
Kad ti je 10m od posla :laughing4:

Darko

maverick si je tamo uplatio topli obrok preko firme :toothy10: :toothy10:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.